Home | Specials | Paard van de Week | Paard van Week: Wellington

Paard van Week: Wellington

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Paard van Week: Wellington

Op de foto zien we de ruin Wellington winnen met Hugo Langeweg jr. Als 2- en 3-jarige deed hij met wisselend succes mee in de Klassiekers. Als 4-jarige viel hij tegen en hij komt eind 2008 in training bij Hugo Langeweg. Wellington wint meteen 10 koersen op rij, waarvan de 10e in Frankrijk met een eerste prijs van 11.000 euro.

Dat is het begin van zijn internationale carrière met overwinningen in Duitsland en Noorwegen en een sterke derde plaats op Solvalla. Men ontdekt zijn monté-kwaliteiten en als 6-jarige wint hij binnen 5 dagen twee goed betaalde koersen op Vincennes. Voor de sulky wint Wellington vervolgens het befaamde Graf Hunyadi Gedenkrennen in Wenen. Ook in Nederland laat hij sterke staaltjes zien, met als hoogtepunt het Kampioenschap der Nederlandse Paarden in 2011. In dat jaar wint hij ook nog knap in Cabourg. Als 8-jarige is hij minder succesvol, maar loopt wel een prachtig record van 1.11,2 in Zweden.

Met een winsom van bijna 217.000 Euro is Wellington de meest winnende van zijn jaargang, die in het recente Kerstnummer uitvoerig is besproken en binnenkort ook op deze website zal worden behandeld.

Op www.archiefndr.nl is Wellington nu opgenomen bij de BN-ers in de Hall of Fame, met een compleet overzicht van zijn carrière en 18 foto's.

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ingezonden Items Ingezonden Items De redactie van Drafsport.nl plaatst gratis uw niet-commerciele berichten, columns en / of agendapunten op de website. U kunt hiervoor eenvoudigweg het contact formulier voor gebruiken. Uw bericht zal zo snel mogelijk worden geplaatst.

Nieuwsbrief

Email: