Home | Specials | Paard van de Week | Paard van Week: Yankee Maid

Paard van Week: Yankee Maid

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Paard van Week: Yankee Maid

Op de foto zien we de mooie Yankee Maid met eigenaar/trainer/rijder Buddy de Vries. We hebben haar als Paard van deze Week uitgekozen omdat ze één van de grote succespaarden van Buddy de Vries is geweest en Buddy deze week ook in de schijnwerpers wordt gezet op de website van het NDR-Archief.

Met haar winsom van Hfl. 58.723 stond Yankee Maid in haar jaargang op de vierde plaats achter Yellow Six, YYV en Young Six. Ze koerste van haar 3e t/m haar 8e jaar en won o.a. de Stayers-prijs der 3-jarigen, de Grote Fokkers-prijs 1961 als 4-jarige en als 6-jarige de Grote Benelux-prijs 1963. In 1964 won ze op Sterrebeek de België-Nederland-match voor oudere dravers, nadat ze op Duindigt in de interland tweede was geworden achter haar rivale YYV.

 

In haar laatste koersjaar 1965 werd ze nog tweede achter Quicksilver S in het Kampioenschap der Nederlandse Paarden. Haar mooiste succes behaalde ze op het oude hippodroom van Moskou, waar ze in dead-heat met de Franse merrie Oceanie LM in 1.19,1 de eerste heat van de Grote Vredesprijs wist te winnen. In de tweede heat liep ze 1.19,7 en in de derde 1.20,1, waardoor ze na optelling van de tijden in het eindklassement vierde werd.

 

Hoe ze in Moskou terecht was gekomen? In de zomer van 1963 waren op uitnodiging en op kosten van de Russische draf-organisatie de Nederlandse paarden YYV, Yankee Maid, Tabor en Xavero per trein van Hoek van Holland naar Moskou vervoerd, een reis van 36 uur. Dat was een tegenbezoek van een Nederlandse equipe, omdat de Russen een jaar daarvoor met een viertal dravers naar Nederland waren gekomen en hier onklopbaar bleken. Yankee Maid behaalde het beste resultaat van onze afgevaardigden. De zege in Moskou was voor Buddy met zijn Amerikaanse paspoort natuurlijk een hoogtepunt in zijn carrière.

 

Op www.archiefndr.nl staan nog 6 andere mooie foto’s, waaronder 2 foto’s van haar overwinning in Moskou, en een verhaal over Buddy de Vries.

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ingezonden Items Ingezonden Items De redactie van Drafsport.nl plaatst gratis uw niet-commerciele berichten, columns en / of agendapunten op de website. U kunt hiervoor eenvoudigweg het contact formulier voor gebruiken. Uw bericht zal zo snel mogelijk worden geplaatst.

Nieuwsbrief

Email: