Home | Specials | Paard van de Week | Paard van de Week: Jadino

Paard van de Week: Jadino

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Paard van de Week: Jadino

Op 22 maart j.l. overleed plotseling de 58-jarige Willem Geersen in zijn woning in het Haagse Bezuidenhout. Op de foto wint hij in zijn bekende geel-bruine rijderskleuren op Duindigt een Super Trio-koers met Jadino.

Dit was één van de beste paarden, die Willem trainde en we hebben hem daarom Paard van de Week gemaakt als eerbetoon en ter herinnering aan Willem Geersen junior.
 

 

Jadino
Jadino was een zoon van Zilver Prince uit Tadina J (1.19,3 - 10.900 Euro) van Tadino uit Enny Six (1.23,9) van Double Six M uit Winni Hollandia van Messidor uit Iboya (1.26,6 - 16.700 gulden). Geersen senior trainde de goede Iboya (2e in de Derby) en fokte uit haar een aantal goede Hollandia-paarden, waarbij de Derby-winnaar Xuthus Hollandia.
 

 

Carrière
Jadino debuteerde pas in februari van zijn vijfde jaar. Hij won meteen in Nootdorp en 2 weken later weer. In dat jaar won hij 8 keer in 14 starts. Als 6-jarige liep de ruin eerst 14 keer op zijn thuisbaan Duindigt, waarbij hij 1x won (Super Trio), 2x tweede werd en 3x derde. Daarna nam winterbaan Nootdorp het stokje over van Duindigt en begon de victorie voor Jadino en Willem Geersen. In die winter van 1998-1999 startte Jadino 11 keer op de Nootdorpse baan waarbij hij 8 keer won en 3x tweede werd. Jadino bleek een paard voor de kleine banen en in 1999 won hij ook nog 6 keer in Alkmaar. Zijn jaarwinsom bedroeg 20.000 gulden. Helaas voor Willem (en vele anderen) werd Nootdorp begin 1999 gesloten en moest hij zijn heil zoeken op andere banen. Als 8-, 9- en 10-jarige kon Jadino in alleen enkele plaatsgelden behalen. Als 9-jarige hij liep toen wel zijn record van 1.16,6. Als 11-jarige bloeide Jadino weer op. In 23 starts won hij 4 keer in Alkmaar en werd er ook 4 keer tweede. De guldens waren veranderd in Euro's en hij verdiende er 2.700. In zijn laatste koersjaar startte hij 1 keer ongeplaatst op Duindigt en 10 keer in Alkmaar, waar hij 1 keer won. Totaal boekte Willem Geersen in de jaren 1997 - 2004 met deze ruin liefst 28 overwinningen en wist hij een winsom van 25.500 Euro te vergaren.

Op www.archiefndr.nl staan nog meer foto’s van en verhalen over Willem Geersen jr.

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ingezonden Items Ingezonden Items De redactie van Drafsport.nl plaatst gratis uw niet-commerciele berichten, columns en / of agendapunten op de website. U kunt hiervoor eenvoudigweg het contact formulier voor gebruiken. Uw bericht zal zo snel mogelijk worden geplaatst.

Nieuwsbrief

Email: