Home | Specials | Paard van de Week | Paard van de Week: Gold Arrow

Paard van de Week: Gold Arrow

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Paard van de Week: Gold Arrow

Het paard dat je hier lijkt aan te kijken is Gold Arrow een zwarte Zweedse hengst, geboren in 1989 als zoon van Wereldkampioen Ideal du Gazeau en de recordloze Queen of Avondale van Speedy Crown uit een dochter van Lindy's Pride.

Zijn schoonheid heeft hij ongetwijfeld van zijn vader geërfd. De hengst kijkt hier naar Wendy Koekoek, die deze foto maakte en welwillend aan ons afstond, waarvoor dank. Soms is een mooie foto van een paard de aanleiding om hem eens nader te beschouwen.
 

Keihard en oertrouw

Na in zijn geboorteland zijn kwaliteiten te hebben getoond is Gold Arrow als 5-jarige in 1994 door Star Trotters (Jan Offenberg) naar ons land gehaald en hij koerste door tot eind 2003, toen hij wegens het bereiken van de pensioenleeftijd (15 jaar) moest stoppen. Hij heeft zijn winsom bijeen gesprokkeld met prijzen tot € 2.000. Hij zat vaak in het geld en won ook de nodige keren, meestal over de wat langere afstanden. In Alkmaar's Viereneenhalve Kilometer van 1998 werd hij tweede achter de Franse hengst Daso. Hij was onverslijtbaar en ging maar door. Als 13-jarige won hij nog de Grote Pinksterprijs in Alkmaar en werd hij tweede achter Kid of Flora in de Viereneenhalve Kilometer. In de Lytse Fjouwer van 'e Jouwer-prijs moest hij bij de start 75 m geven aan de koppaarden, wat hem niet belette om over 3.485 m toch te winnen. Een hard en trouw paard, dat in 152 starts 31 keer heeft gewonnen. Hij had een record van 1.14,2 en won in zijn lange carrière € 115.000.
 

Vaderpaard

Gold Arrow dekte hier van 2004 t/m 2007 en had 30 producten met als beste:
- Yolli Tolli T 1.12,9 - € 70.000
- Ygold van Ranum 1.13,6 - € 34.000


Meer prachtige foto’s van Gold Arrow vind je op  www.archiefndr.nl

Beoordeel dit artikel

2.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ingezonden Items Ingezonden Items De redactie van Drafsport.nl plaatst gratis uw niet-commerciele berichten, columns en / of agendapunten op de website. U kunt hiervoor eenvoudigweg het contact formulier voor gebruiken. Uw bericht zal zo snel mogelijk worden geplaatst.

Nieuwsbrief

Email: