Home | Specials | Op de Praatstoel | Op de Praatstoel: Paul Mulder

Op de Praatstoel: Paul Mulder

Door 4
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Op de Praatstoel: Paul Mulder

Recent heb ik, Paul Mulder, mijn actieve diensttijd bij de Koninklijke Luchtmacht afgesloten in verband met het bereiken van de FLO leeftijd. Als F-16 vlieger was ik daar tot voor kort Directeur Operaties. Sinds het afgelopen voorjaar maak ik deel uit van het bestuur van de Stichting NDR. In het verleden ben ik voorzitter van het comité geweest en langer geleden heb ik in de keuringscommissies van de Jaarlingenshow en de Hengstenkeuring gefunctioneerd.

 

1. Vanwaar de gekozen foto?

Een overwinning van een paard dat onder jouw kleuren loopt in de ‘tempel’ van de Franse hindernisrennen, Auteuil in een ‘Listed’ Quinté koers blijft een onvergetelijke ervaring: het gebeurde op 24 september 2011 met de geweldige Lake World! het zal lastig worden de hoeveelheid adrenaline die dit opwekt te evenaren. Zelfs in een F-16 jachtvliegtuig heb ik niet een soortgelijke unieke ervaring mogen beleven en dat zegt wat!

2. Naar welke muziek luister je graag?

Vooral blues zoals Muddy Waters, Gnarls Barkley etc. Op de radio staat Q-Music vaak aan maar ook Radio 2. Om in de ‘Franse’ stemming te komen luister ik ook wel naar Franse chansons op de zender Nostalgie. Verder klinkt de intro tune die altijd wordt gespeeld direct voorafgaand aan de koersen op de Renbaan Auteuil in Parijs me als muziek in de oren.

3. Welke Nederlander verdient in jouw ogen een lintje en waarom?

Alle vrijwilligers die op de achtergrond de ‘olie’ in onze huidige maatschappij vormen. Zonder hen zou het onmogelijk zijn om de continuïteit in de zorg, in de sport, in de kinderopvang etc. te kunnen blijven garanderen. Zij verdienen het om hiervoor een lintje te ontvangen. Verder verdient degene die onze sport op korte termijn financieel onafhankelijk kan maken meer dan een lintje!

4. Wat is je favoriete film? 

Southern Comfort, is alweer wat gedateerd maar de scene in het Cajun dorp met die geweldige Cajun muziek op de  achtergrond blijft onvergetelijk. Eigenlijk zou ik natuurlijk Top Gun moeten zeggen, maar daarin wordt de realiteit toch wel wat geweld aangedaan.

5. Waar heb je echt een hekel aan?

De onwil binnen onze sport om gezamenlijk de huidige problematiek op te lossen waarbij het eigenbelang vaak boven het algemeen belang wordt gesteld. Dit kan alleen worden omgebogen als er oplossingsgericht wordt gedacht en gehandeld met slechts één doel voor ogen: overleving van de sport op korte termijn, een voor de sport gunstiger wedcontract, aantrekken van nieuwe wedders en deelnemers, verhoging van het prijzengeld, toename van het aantal veulengeboortes en hoogwaardige en kwantitatief goed gevulde koersen. Dat zou toch iedereen moeten willen?

6. Wie is voor jou de grootste sportman en/of sportvrouw aller tijden?

De beste pikeur die ik ooit aan het werk heb gezien was Ulf Thorensen. Bijzonder triest dat we daar veel te vroeg afscheid van hebben moeten nemen. Verder heb ik altijd grote bewondering gehad voor Yves Saint-Martin als Franse jockey.

7. Als je morgen de jackpot in de staatsloterij wint, dan?

Lastige vraag natuurlijk omdat ik niet zoveel wensen meer heb. In ieder geval zou ik ook mijn kinderen en verdere familie laten delen in de winst. Verder een mooie camper kopen om vooral de provincie koersbanen in Frankrijk te bezoeken. Tenslotte toch een keer proberen een ‘crack’ te kopen op de jaarlingenveiling te Deauville of tijdens de veiling op Vincennes aan de vooravond van de Prix d’Amérique.

8. Wat zou je vragen wanneer je de ‘almachtige’ één vraag zou mogen stellen?

Dat iedereen op de wereld meer tolerant zou kunnen worden ten opzichte van anderen!

9. Wat is voor jou ‘echte’ humor?

Vroeger was dat zeker Tommy Cooper, maar nu nog steeds Mister Bean en John Cleese. Goede humor is lichte spot of ironie waarbij het slachtoffer vooral ook in zijn of haar waarde wordt gelaten.

10. Wie mag van jou als volgende gast plaatsnemen op de praatstoel?

De man die de Nederlandse Drafsport momenteel internationaal geweldig op de kaart zet: Richard Westerink, de trainer van Timoko.

Beoordeel dit artikel

3.67
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 4 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

avatar
Rob van der Hoorn 3 okt 2012
Het kwam snel en was leuk, maar nu een vroege dood ?
avatar
Rogier den Dekker 8 okt 2012
Als het aan mij ligt niet Rob, maar je kunt mensen niet dwingen om in te zenden. Ype Tel zegt elke week dat hij er de volgende week mee gaat beginnen. ;-) Verder circa 150 mensen aangeschreven om de gang erin te houden, maar het lijkt wel of de behoefte er bij velen niet meer is om initiatieven ter promotie van de sport te steunen. Jammerlijk, maar wat kunnen we eraan doen? Het zijn ook altijd dezelfde die wel bereid zijn om hun zegje te doen in de studio. Die beseffen dat het belangrijk is voor de sport en hun eigen PR. Het is wachten op Franse invloeden, daar neemt men de media wel serieus! Ben nu toevallig bezig met de 'op de praatstoel' van Richard Westerink, maar daar heb je het alweer, die werkt in Frankrijk!
avatar
Rogier den Dekker 8 okt 2012
Je kunt in ieder geval van ons aannemen dat we ze gelijk na inzending zullen plaatsen...
avatar
Rob van der Hoorn 8 okt 2012
Inderdaad moeilijk, maar als je niets hoort....is het lastig idd. Najaar misschien wat rustiger en mensen dan meer de tijd. Gelukkig net van Richard gelezen....weer een start !
totaal: 4 | nu in beeld: 1 - 4

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Rogier den Dekker Rogier den Dekker (Eurosport) paardensport Commentator en nieuwslezer, redactie drafsport.nl, veilingmeester en vrijwillig werkzaam op de dierenambulance. Mail: dendekker@live.nl ***volg mij ook op twitter en facebook*** @rogierdendekker

Nieuwsbrief

Email: