Home | Specials | Op de Praatstoel | Op de Praatstoel: Frank Crebas

Op de Praatstoel: Frank Crebas

Door 1
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Luchtfotografie Luchtfotografie

Pikeur Frank Crébas is samen met z’n ouders en broer eigenaar van het entrainement NETL Racing. Daarnaast is hij in de sport actief als voorzitter van de Vereniging van Draf en Rensport Professionals (VDRP) en is hij namens de VDRP algemeen bestuurslid van de vereniging NDR. 

1. Vanwaar de gekozen foto?

Het geeft een kijkje in een ander belangrijk deel van m’n leven, dat van luchtfotograaf. In die hoedanigheid vlieg ik mee met vliegtuigen om anderen in volle actie te kunnen fotograferen. Mijn fotowerk is bedoeld voor boeken en tijdschriften maar ook voor promotie doeleinden voor bijvoorbeeld de Nederlandse Luchtmacht. Mijn werk is ook te zien op mijn website: www.bluelifeaviation.nl

Video:2. Naar welke muziek luister je graag?


Goeie vraag, veel! Ik luister graag naar de muziek die in Amerika op de alternatieve muziek zenders te horen is. Voorbeelden van de wat bekendere bands waar ik naar luister zijn: Radiohead, Coldplay en Ben Howard. Maar m’n nieuwste ontdekking is ALT-J (∆). Wellicht wat ontoegankelijk en lekker vaag. Verder trekt de elektronische muziekstroom dubstep me ook momenteel.


3. Welke Nederlander verdient in jouw ogen een lintje en waarom?

Daar hoef ik niet lang over na te denken. Dat zijn de militairen in dienst van onze krijgsmacht. Als bevolking vinden we het normaal dat onze regering troepen stuurt naar bijvoorbeeld Afghanistan. Daarnaast vinden we het als burger ook volstrekt normaal dat we graag bezuinigen op defensie uitgaven. Ik blijf bewondering houden dat deze beroepsgroep die desondanks gemotiveerd erop uit trekt, weg van familie en vrienden. Deze laatste groep verdient ook een boel bewondering overigens. Ik hoop dat de kiezers op 12 september een verantwoorde keuze zullen maken die verdere bezuinigingen op defensie, en dus de veiligheid van ons de onze en die van onze buitenlandse belangen tegen gaat.

4. Wat is je favoriete film?

Pulp Fiction denk ik, classic!

5. Waar heb je echt een hekel aan?

Hmmm, das een lastige want hoe breed wil je het trekken? Ik denk dat als ik naar onze sport kijk ik een hekel heb aan het feit dat ikzelf matig in staat ben om de kennelijk verschillende agenda’s van verschillende groeperingen en/of individuen te doorgronden. Ik zou graag wat transparanter willen werken. Heel dicht bij huis heb ik een hekel aan de apparaten in mijn keuken die graag een geluid willen produceren als de klus klaar is…

6. Wie is voor jou de grootste sportman en/of sportvrouw aller tijden?

De enige sport die ik volg is de drafsport en dan is Jimmy Takter voor mij de grote man. Veelzijdige trainer die ongelofelijk succesvol is. Verdere introductie lijkt me in dit verhaal ook niet echt nodig.

 

7. Als je morgen de jackpot in de staatsloterij wint, dan?

Tja…. Moet je eerst mee doen natuurlijk en dat doe ik niet. Maar ik denk dat er niet heel erg veel zou veranderen voor me. Ik heb al een stal met dravers.

8. Wat zou je vragen wanneer je de ‘almachtige’ één vraag zou mogen stellen?

Hoe kan het dat verschillende stromingen een boek als de bijbel of de koran het zo verschrikkelijk verschillend kunnen interpreteren met alle gevolgen van dien.

9. Wat is voor jou ‘echte’ humor?

Ik hou toch wel van grof vrees ik. Laat ik het daar maar bij houden. Ik ga overigens nooit naar het theater voor een voorstelling.

10. Wie mag van jou als volgende gast plaatsnemen op de praatstoel?

Stichting NDR bestuurslid Paul Mulder

Beoordeel dit artikel

4.67
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 1 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

avatar
Jeroen van de Graaf 28 aug 2012
Alt-J is goed ook!
totaal: 1 | nu in beeld: 1 - 1

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Rogier den Dekker Rogier den Dekker (Eurosport) paardensport Commentator en nieuwslezer, redactie drafsport.nl, veilingmeester en vrijwillig werkzaam op de dierenambulance. Mail: dendekker@live.nl ***volg mij ook op twitter en facebook*** @rogierdendekker

Nieuwsbrief

Email: