Home | Specials | De Dag van Toen | DE DAG VAN TOEN

DE DAG VAN TOEN

Door 3
Letter groote: Decrease font Enlarge font
DE DAG VAN TOEN

Het wordt wat eentonig Quicksilver S tegen de cracks van entrainement Geersen. Nu weer op de eerste zondag van December was Midas G de opponent, die energiek gereden door M. Vergay, Quicksilver de baas was. Veertig meter voorgeven aan de fraaie Franse import was iets teveel.


December 1963

50 jaar geleden.

 

De meeting op 1 december te Hilversum stond wel in het teken van St. Nicolaas; “vol verwachting” klopte het hart van de liefhebbers bij het inleveren van de trio-biljetten voor de derde koers; voor slechts weinigen was het weggelegd het blijde “o kom er eens kijken” te laten klinken na de bekendmaking van de fabuleuze uitbetaling van fl. 6.682,20! Verantwoordelijk voor dit schitterende bedrag waren de winnares Anna Scotch uit het entrainement van J.T. De Graaf, meesterlijk gereden door C. Wortel, Bromelia, de enige 3-jarige in het veld met een voorgift van 40 mtr.,  met rijder K. Neef die  tegen alle verwachtingen in slechts tweede werd en de outsider  Zelda's Happiness met good old J. van Leeuwen die op haar thuisbaan verrassend derde werd. 

 

Op zaterdag de 7de en zondag de 8ste december leverde Ziganita, de vijfjarige dochter van Parisien en Narrenkappe V, een unieke prestatie door op beide dagen te winnen. Zaterdag met haar trainer K. Woudstra in een koers waar Bromelia wederom niet kon profiteren van een voorgift van 40 mtr., en zondag met J. Drent in een koers voor amateurs. Met de wetenschap dat het entrainement van Woudstra in het noorden gevestigd is gaan wij er gemakshalve van uit dat  trainer Woudstra met zijn paarden in Hilversum heeft overnacht.

 

J.K. v.d. Veen

         en

Truus A. Vos

hebben het genoegen namens

wederzijdse ouders kennis te

geven van hun voornemen in het

huwelijk te treden op woensdag

18 december a.s. des namiddags

om 14.30 uur ten gemeentehuize

te Wildervank.

Toekomstig adres: Rijksstraatweg, Hardegarijp.

 

In het op zondag 8 december verreden Hilversums Winterkampioenschap werd Quicksilver voor de verandering eens door twee cracks uit het entrainement Geersen verslagen t.w. Walter Hollandia met F. Eerenberg en Midas G. met M. Vergay. De voorgift van 40 mtr. begint hem wat op te breken.

 

Het entrainement Oosting heeft haar jeugd goed in vorm. Zaterdag de 14de december reed Ir. J. Oosting Cindy met speels gemak naar de overwinning. Zondag de 15de december werd het zelfs een  1ste en een 2de plaats. Eerste werd Cittie Princess met Ir. J. Oosting en tweede werd Calumet dÁster D met N. Oosting.

 

PRIX D'AMERIQUE – VINCENNES

zondag 26 januari 1964:

Voor drafsportliefhebbers orginiseren wij een speciale

4 dagen tour parijs p.persoon fl. 99,50!!!!! Vertrek vrijdag 24 januari.

Geheel verzorgde reis – prima hotel – uitstekende  maaltijden.

Opstapplaatsen:

Amsterdam – Haarlem – Den Haag – Rotterdam – Breda

LINDBERGH REISBUREAUS

 

Gerechtigheid! Quicksilver wint serie en finale van de Grote Kerstprijs te Hilversum en gaf de Geersen Brigade het nakijken! 

 

December 1988

 

IN TRAINING BIJ DE BEROEPSTRAINER

 1. Bouwhuis NL810157 Yellowa

   

  Roelof Kromkamp scoort kwartet

  Op de midweekse meeting op 1 december op de drafbaan van Wolvega wist Roelof Kromkamp vier  keer te winnen. Hij boekte zijn eerste zege in de 4de koers met Ashton T voor de eigenaar Cedeve Imp. & Exp. B.V. Roelof nam de drie laatste koersen voor zijn rekening met respectievelijk Aras de la Vesta, eigenaar J. Starke, Yevillon Nora voor eigenaar H. Boerstra en Zorba ter Lune voor eigenaar G. Slotegraaf.

   

  Toto-Record

  Het record voor de Nederlandse totalisator stond op 136.3 miljoen gulden. Tijdens de eerste week van december is dat record gebroken. De verwachtingen zijn, dat Ladbroke Totalisator de boeken kan afsluiten met een omzet van circa 148 miljoen gulden!

   

  Luut Dooper 2 overwinningen

  Op dinsdag 6 december wist Luut Dooper 2x te zegevieren en wel met Cherie Wielinga voor fokker/eigenaar D. Aalberts en met de klasse merrie Annfine Mountain. De dochter van Karla Pluto maakte haar favorietenrol volledig waar. Voor Luut Dooper een geweldige opsteker na het falen afgelopen donderdag in Wolvega's Kampioenen-prijs van de grote favoriet Ulaan, die na een fout werd ingehouden!

   

  Oranje-sensatie in Enghien

  Op 10 december kwam de tweejarige Den du Bois met Jos van Koolwijk in Enghien aan de start. Het werd een eclatante overwinning met een, voor Nederlandse begrippen, fantastische eerste prijs van fl. 38.000,--.   Ondanks een lekke band declasseerde Den en Jos de top van Europa. Het behoeft geen betoog  dat Jos van Koolwijk en zijn supporters van de hele expeditie genoten hebben. De bewondering van de buitenlandse collega's voor rijder en paard was groot. Het was een feest van het begin tot het eind! Een winnend cote van 81/1 was bijna een belediging!

   

  Baas boven baas!

  Unicum Hennie Grift: Zes zeges!

  Onder erbarmelijke weersomstandigheden wist Hennie Grift op zijn thuisbaan Schaesberg 6 van de 10 koersen te winnen. Het eerste schot in de roos van de premie-jager bij uitstek was met Corine Rynstroom die daarmee haar favorietenrol geenszins beschaamde. Er was een finishfoto voor nodig  om te zien dat Zanzibar, zijn nieuwe aanwinst, de winnaar was. De volgende winnaar was de grote favoriet Charly Ludwig van de eigenaren “Vrienden van Schaesberg”. Het wordt eentonig maar de volgende drie overwinningen waren ook allen levensgrote favorieten. Catch me Jacky, Bravo Nora en Always Again.

   

  Honderdste overwinning Gerard van Eykelenborg

  Op Nootdorp was het woensdag de 14de december dan zover. De westlander Gerard van Eykelenborg boekte zijn 100ste overwinning van het seizoen met de wisselvallige merrie Antrapid Aldorp.

   

  De series van de Grote Kerstprijs, verreden op zondag de 18de december op de Hilversumse drafbaan, werden gewonnen door Zonnestraaltje, het paradepaardje van de familie Baas, en door de crack Zozo Nevele, de nieuwe aanwinst van entrainement A. v.. Blonk. Beiden konden het in de finale van de Grote Kerstprijs op 1ste kerstdag niet bolwerken tegen een ontketende Zeus Boekelte,  eigenaar Stal Chranita, die vakkundig door Gerard van Eykelenborg werd gereden!

   

   

   

   


 

 

 

 

 

Beoordeel dit artikel

4.80
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 3 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

avatar
Barry Stevens 26 dec 2013
mooi stukje rogier en leuk om te lezen over ons eerste goede paard Always Again.
avatar
Barry Stevens 26 dec 2013
always again en Zie Die Detville stonden tegelijkertijd te koop en mn vader koos voor de hengst op aanraden van Hennie Grift,geen verkeerde keuze,alhoewel ziedie ook goede producten heeft gebracht.
avatar
tina veenema 29 dec 2013
Mooi stukje en dubbel zo leuk om nog weer eens onze aras genoemd te zien.
totaal: 3 | nu in beeld: 1 - 3

Inloggen

Inloggen via Facebook
 • Email naar een vriend Email naar een vriend
 • Print versie Print versie
 • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Rogier den Dekker Rogier den Dekker (Eurosport) paardensport Commentator en nieuwslezer, redactie drafsport.nl, veilingmeester en vrijwillig werkzaam op de dierenambulance. Mail: dendekker@live.nl ***volg mij ook op twitter en facebook*** @rogierdendekker

Nieuwsbrief

Email: