Redactie

Onze redacteuren voorzien elke dag de duizenden Drafsport.nl bezoekers van het laatste drafsport nieuws. Graag stellen wij ze aan u voor.

Bas Schwarz
Bas SchwarzBas Schwarz verzorgd voor ons o.a. het fokkerij gedeelte, schrijft columns en de voorbeschouwing voor de V75. Bas is voormalig leerling pikeur en gediplomeerd trainer, geboren en getogen in de drafsport. Maakte zo'n kleine tien jaar geleden de switch van de sulky naar de laptop. Met name gespecialiseerd in de Zweedse en Noord-Amerikaanse drafsport en -fokkerij. Naast zijn werkzaamheden als journalist en publicist, o.a. als hoofdredacteur van het magazine "draaf" en correspondent voor Travronden, is hij hoofdzakelijk actief in de fokkerij-branche. In die hoedanigheid is hij o.m. werkzaam voor diverse stoeterijen en veilingorganisaties en verder als zelfstandig agent en adviseur.

 

Jarno Mollema

Jarno MollemaJarno Mollema is allrounder op Drafsport.nl, schrijft artikelen en verzorgd o.a. de voorbeschouwingen. Jarno is student International Business & Management aan de Rijksuniversiteit Groningen. Werkzaam voor Runnerz, schrijft voorbeschouwingen voor de koersen. Doet dit ook voor Victoria Park Wolvega alsmede het beheer van de social media. Zoon van Arnold & Jolanda Mollema en van jongs af aan verknocht aan de drafsport. Samen met broertje Yanick eigenaar van A Miracle (Joker de Rozoy x New Creation) en voor 1/18e deel mede-eigenaar van Rock About (Unforgettable x Eudra LB).

 

John Bootsman
John BootsmanJohn Bootsman is mede initiatiefnemer en tevens columnist van Drafsport.nl. John is een geboren Noord-Hollander, tegenwoordig deels en afwisselend woon- en werkzaam in NL en Zweden. Op 7-jarige leeftijd met drafsport in aanraking gekomen, na aankoop Mama Alkestis door vader Klaas Bootsman, en sinds die tijd verknocht aan de drafsport waarbij vooral de "fokkerij" met-de-jaren zijn passie is geworden. Is nauw betrokken bij management van de banen Victoria Park Wolvega (NL), Tallinna Hipodroom (Estland) en Solvalla (ZWE) plus farms in NL, ZWE en USA (Lexington,Kentucky). Zijn fokprodukten dragen allen de naam BOKO. BOKO STABLES is actief door geheel Europa maar ook in USA, Canada en Australië. Bekijkt daardoor de drafsport vanuit breed perspectief en heeft een zeer groot internationaal netwerk.

 

Patrick Davidson
Patrick DavidsonPatrick Davidson voorziet Drafsport.nl met nieuwsfeiten en columns die voornamelijk te maken hebben met het Franse koerswezen. Patrick Davidson is van beroep managementcoach en strategieconsultant. Heeft een grote passie voor dravers, al sinds zijn jeugd. Vader Marcel had met Noordse Stern een topdraver en dat bleek aanstekelijk. Patrick geniet van zijn eigen fokproducten Tintin Renka en Andaluz. Organiseert in ons land zowel het Trotteur Français-programma als de Premium-meetings. Schrijft in Frankrijk voor Paris Turf en Trot Infos.

 

Rogier den Dekker
Rogier den DekkerRogier den Dekker is onze verslaggever ter plaatse, ook voorziet hij onze lezers met items zoals o.a. “De Dag van Toen” en “Op de Praatstoel”. Rogier werkt bij Eurosport en is daar paardensport Commentator en nieuwslezer, daarnaast is hij veilingmeester en als vrijwilliger werkzaam op de dierenambulance.

 

Ruud Stoop
Ruud StoopRuud Stoop houdt de bezoekers van Drafsport.nl op de hoogte van al het binnen en buitenlands drafsport nieuws. Sinds 1975 is Ruud bezoeker van de koersen en groot aanhanger van de drafsport.

 

 

 Albert Dilling
Albert DillingAlbert Dilling is eindredacteur op Drafsport.nl, schrijft artikelen, collumns, verzorgd de koersagenda en is onze huisfotograaf. Albert is werkzaam als zelfstandig webdesigner en is drafsportliefhebber sinds 1976. Zijn hart ligt voornamelijk bij de langebaan maar ook de fokkerij heeft zijn grote belangstelling. “Het mooiste van de sport vind ik echter de mensen. Nergens zo'n bont gezelschap gezien met één en dezelfde passie; dravers!


Nieuwspartner worden van onze redactie?

Drafsport.nl werkt graag met jou samen door gebruik te maken van wat jij ziet of wat jij weet. Via het contactformulier kun je nieuwswaardig (beeld) materiaal naar onze redactie sturen, uiteraard kun je ook een vraag, reactie of een persbericht naar onze redactie sturen.

Inloggen

Inloggen via Facebook

Meest gelezen

Vind ons leuk op Facebook

Nieuwsbrief

Email: