Home | Overig nieuws | Voorbeschouwingen | Voorbeschouwing Wolvega 23/01

Voorbeschouwing Wolvega 23/01

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Willem H. Geersen en Hairos II na de overwinning in de Prix d'Amerique 1960 (bron: Archief NDR) Willem H. Geersen en Hairos II na de overwinning in de Prix d'Amerique 1960 (bron: Archief NDR)

Voordat we in Parijs het roemruchte Prix d’Amerique weekend induiken, wordt er vrijdag eerst nog een schitterende Réunion Premium verreden op Victoria Park. Negen koersen staan er op het programma, welke voorafgegaan worden...

 

 

...door een tweetal kwalificatieproeven. Vorige week won Aniek DF in handen van Arend de Wrede op verrassende wijze, middels een scherp eindschot, de Koers van de Week. Ditmaal vormt uiteraard de Willem H Geersen-prijs middels een ijzersterke bezetting het hoogtepunt van de avond. Ik neem het volledige programma met u door:

 

1. Dierenkliniek Glas Prijs (Main Wise As Challenge)

Carbona As (10) ging de laatste keer van de benen, maar liet beide keren daarvoor mooie dingen zien. Moet hier vanuit het tweede gelid de strijd aanbinden met onder andere stalgenoot Everyday (8) die het overigens ook niet getroffen heeft met dit startnummer. Hij kwam de laatste keer laat op toeren, maar klopte nog wel Beautiful de Jamac voor het tweede geld. Valse de Star (2) bevond zich de volledige koers in het dodenspoor en gaf Eloise Scott knap partij. Ebony Space (4) won al tweemaal op Alkmaar, staat hier zwaarder. Elvissa Pomponne (5) was de laatste keer 3e achter diezelfde Ebony Space. Won daarvoor al op Dinslaken. Bella Madonna (6) won haar laatste start op Alkmaar. Budweiser DF (7) doet het hier steeds goed en heeft mogelijk zelfs zicht op een podiumplek.

 

Favorieten: 3/8/10

Kanshebbers: 4/5/6/7

Outsiders: 1/2/9/11

 

2. Prix Go Go Timoko (Main Wise As Challenge)

Eliza Star N (16) maakte na vele zeges op het Ovaaltje de sprong naar Wolvega en stelde niet teleur. Won immers direct. Mag hier vooral tegenstand verwachten van Dean Bros (10) en Excellent Love (15), die de laatste keer de posities 2 en 1 bezetten. Laatstgenoemde liet toen eindelijk zijn ware gezicht zien en won in een knappe tijd (en tevens nieuw record). Ellageny (3), Doliena (2) en Deposito (5) weten wat het is om zich op Wolvega in het trio te lopen. Cartier Greenwood (4) was op Alkmaar dichtbij de zege. Prototype (9) liep na een lange afwezigheid een keurige proef. Cavalli Starlake (13) en Calvados Hymia (14) liepen hier eerder al snelle tijden.

 

Favorieten: 10/15/16

Kanshebbers: 2/3/4/5/9/13/14

Outsiders: 1/6/7/8/11/12

 

3. Prix Expo Etalon (Boko Champions Challenge)

Equidia Bros (10) won nu driemaal op rij en gaat hier voor de ‘Patrick’ (Kluivert scoorde destijds viermaal in één wedstrijd). Gails Yankee (8) liep de laatste keer wederom uitstekend. Wordt bovendien ditmaal gereden door Hugo Langeweg Jr. Velten Hallof Fame (7) liep op Wolvega 1.16 tijden en daarmee doe je hier voorin mee. Cooper Star (13) is een seriewinnaar in topvorm die ditmaal wel meer tegenstand treft. As Promised (14) kende een voortreffelijke rentree, maar ging de laatste keer helaas in de fout. Blanc le Blanc (15) liep de voorlaatste keer eveneens een hele knappe koers. Is in de wintermaanden doorgaans op zijn best. Bolivia Charisma (4) verraste de voorlaatste keer middels een 2e plek aan 57/1. Dryade Boko (2) staat na meerdere zeges inmiddels zwaarder. Dat verliep de laatste drie keer minder voorspoedig dan gehoopt.

 

Favorieten: 7/8/10

Kanshebbers: 4/12/13/14/15

Outsiders: 1/2/3/5/6/9/11

 

4. Grand Prix Willem H. Geersen (Winter Elite Challenge)

Zorba Oldeson (12) werd door Jan-Thijs de Jong na een langverwachte en verdiende zege gereden voor Crizzly Bear (4) en Tiger Woods As (13). Laatstgenoemde kreeg bovendien bij zijn rentree een loodzwaar parcours voor de kiezen. Bibi Barosso (11) loopt op Wolvega vrijwel zonder uitzondering uitstekend. Zij doet hier direct weer mee voor de zege. Dit drietal moet overigens 40 (!) meter geven aan de voorste paarden. Bas J (9) en Bronsvlinder (10) valt 20 meter handicap ten deel. Bas J won zijn laatste start en Bronsvlinder finishte als 4e achter Zorba Oldeson. Ging toen gelijk af met Banker Transs R (1) die nu het voordeel van de eerste band heeft. Secret Boy (6) won eerder al heel sterk (in dead heat) en liep achter Bas J eveneens een goede koers. Bruce Starlake (2) zorgde voor een kleine surprise door aan 18/1 als 2e te finishen achter Zenyatta.

 

Favorieten: 11/12/13

Kanshebbers: 1/2/4/6/9/10

Outsiders: 3/5/7/8

 

5. Prix Victoriaparkwolvega.nl (Main Wise As Challenge)

Fiona JJ (1) kwalificeerde in een goede tijd en is mijn favoriet voor de zege. Daarachter ligt het echter vol-le-dig open. Eagle Meerswal (9) en Exquise Meerswal (11) komen beide uit de stal van Jan-Willem Kromkamp en wonnen ook beide al een koers. Anatole de Survie (15) heeft lang niet gelopen, maar nog wel een proef van 1.17.3/2000b achter zijn naam. Bella Marancourt (3) kwalificeerde in 1.18.6/2000b en heeft hier een mooi nummer. Deksels ut Grou (14) hikt tegen een podiumplek aan. Floor Weerdebras (2) liep een nette proef. Dat deed Exigent Meadow (5) eerder ook. Zij debuteerde met een eveneens nette 4e plek. Eric L Petnic (6) is op papier zowaar de snelste. Finishte hier half november als 5e in  1.17.9 over de afstand.

 

Favoriet: 1

Kanshebbers: 2/3/5/6/9/11/14/15

Outsiders: 4/7/8/12/13/16

 

6. Marathon de Friesland (Trotteur Francais Bronze Challenge)

Atomic Seven (8) won hier nu tweemaal met veel vertoon van macht en bond bij de laatste keer zelfs Velite du Goutier (11) aan de zegekar. Zij moeten meters goedmaken aan Alienor (2), maar dat mag over deze afstand geen probleem vormen. Univers Bleu (10) verbetert in mijn ogen per start. Kwam de laatste keer uitstekend binnen. Datzelfde geldt voor Tanika du Boulay (6) die er een mooie eindspurt wist uit te persen. Uragami (9) had ik de laatste keer misschien iets meer van verwacht, want hij liep de keer ervoor een weergaloze koers. Unique Atout (7) doet het al tijden goed. Uno de Villeneuve (5) kan zonder fouten en bij een hoog tempo voorin meedoen.

 

Favorieten: 2/8/11

Kanshebbers: 5/6/7/9/10

Outsiders: 1/3/4

 

7. 18 Octobre Grand Prix UET Wolveg (Elite Challenge)

Capitole (8) won de laatste keer wederom in 1.15 over de afstand en ook dit keer ging het in een loodzwaar veld gepaard met veel machtsvertoon, favoriet. Dimaggio Boko (9) greep toen heel knap het 2e geld, kwam uitstekend binnen. Cosy Boko (5) maakt na een goede kwalificatie haar rentree. Beau Jewel (6) liep middels een 3e plek dezelfde tijd als Cosy Boko deed in de kwalificatie. Cash Greenwood (3) en Scoubidou (1) zouden beide niet misstaan met een medaille.

 

Favoriet: 8

Kanshebbers: 1/3/5/6/9

Outsiders: 2/4/7/10/11

 

8. Prix Hairos II (Trotteur Francais Silver Challenge)

Valet d’As (2) heeft een eerste kans als hij de fouten achterwege weet te laten. Tintin de Brucus (3) is één van zijn voornaamste tegenstanders, tezamen met Quairos Jiel (10). Urga de Cahot (4) zag een nette reeks de laatste tweemaal verbroken worden. Roi de Rossignol (7) pakte ondanks een handicap het 5e geld mee. Rejeton de Jag (9) loopt goede tijden  en kan hier mogelijk verrassen. Possesseur (8) wordt gereden door de kersverse kampioen Rick Ebbinge, vooral om die reden mogelijk interessant, want zijn vormcurve is niet bepaald indrukwekkend.

 

Favorieten: 2/3/10

Kanshebbers: 4/7/8/9

Outsiders: 1/5/6

 

9. Prix Trotplaza.com (Boko Champions Challenge)

De meeting wordt afgesloten met een koers voor amatrices en amateurrijders. Sinds de fusie geven zowel de dames als de heren in één koers acte de présence. Rovero d’Asolo (12) hanteerde aan kop een hoog tempo in een sterk deelnemersveld. Moest richting de finish alleen Capitole en Dimaggio Boko voor zich dulden. Henley (9) was al eens 2e hier achter diezelfde Rovero d’Asolo, steekt in topvorm. Zhao Burgerheide (6) en Cooky of Moments (3) hebben dezelfde verrichting achter hun naam. Treffen bovendien betere startnummers dan het eerder genoemde favorietentweetal. Harriman (11) doet het over de grens momenteel super. Calistokingsdeep (8) en Dimanche Fortuna (5) grijpen bij tijd en wijle een podiumplaats. Iets waar ook Cambro Jet (1) en Dinand Convital (2) toe in staat zijn.

 

Inmiddels zijn we sinds het startschot voor Victoria Park Wolvega circa 150 voorbeschouwingen verder en wordt het voor mij tijd om mijn focus te verleggen. Met ingang van volgende week verzorgt de rest van Team Victoria Park voor de continuering van de voorbeschouwingen alsmede onder andere het onderhoud en de uitbouw van de social media. Ik heb sinds het startschot voor Victoria Park al deze werkzaamheden middels een fijne samenwerking en met veel enthousiasme kunnen en mogen verrichten. Hiervoor dank aan alle betrokkenen en uiteraard u als lezer.

 

Dientengevolge voor de laatste maal; ik wens u veel succes met uw spel en graag tot vrijdag!

 

Beoordeel dit artikel

4.83
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Jarno Mollema Jarno Mollema Zoon van fokker/trainer/pikeur Arnold Mollema & steun en toeverlaat Jolanda. Samen met broertje Yanick eigenaar van A Miracle (Joker de Rozoy x New Creation). BSc International Business en MSc Small Business & Entrepreneurship behaald aan de Rijksuniversiteit Groningen. Is allrounder op Drafsport.nl, schrijft artikelen, voorbeschouwingen, etc. Werkzaam geweest voor Runnerz alsmede Victoria Park. In het dagelijks leven werkzaam als Neuromarketeer en is mede-oprichter en eigenaar van een viertal Escape Rooms in Noord-Nederland.

Nieuwsbrief

Email: