Home | Overig nieuws | Voorbeschouwingen | Voorbeschouwing Wolvega: 16-01-2015

Voorbeschouwing Wolvega: 16-01-2015

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Voorbeschouwing Wolvega: 16-01-2015

Aanstaande vrijdag staat er wederom een Réunion Premium op het programma. Acht koersen zullen de revue passeren, waarbij de eerste...

 

 


... om 17.10u van start zal gaan. Deze wordt nog voorafgegaan door een kwalificatieproef om 16.30u, waarin Exceptional Boko zijn opwachting maakt. Ik neem het volledige programma met u door:

 

1. Prix Dragon Trotters (Boko Champions Challenge)(Koers van de Week)
Dream of Renka (7) wordt herenigd met Rick Ebbinge en lijkt hier na zijn goede koers de laatste keer een kandidaat voor de zege. Die tweede plaats behaalde hij achter Baco Boy (11) die van kop af verrassend sterk won. Dylan Meadow (13) noteerde de laatste keer eveneens een 1.16 tijd, won bovendien de voorlaatste keer. As Promised (10) maakte haar rentree middels een goede 3e plek dichtbij de winnaar. Aniek DF (12) liet weer eens van zich spreken (eind november), kon Bishamon net niet voorblijven. Discovery's Wish (6) liep ook de laatste keer weer goed vanuit het tweede gelid. Bolivia Charisma (4) gaf zomaar Dynamite Scott partij. Butterfly Boko (3) finishte niet ver daarachter als 4e. Dutch Dynamite (1) greep hier recent ook een 4e plek in een zwaarder veld dan hij op Alkmaar gewend is.

Favorieten: 7/11/13
Kanshebbers: 1/3/4/6/10/12
Outsiders: 2/5/8/9/14

 

2. Prix Anja Koops (Boko Champions Challenge)
Coktail Fortuna (2) acteerde als vanouds en was van kop af niet te beschieten. In die vorm zal dat wederom een reëel scenario zijn. Dynamite Scott (1) won tweem-aal uit zijn laatste vier starts, de vorm is optimaal. Carl Lewis (8) kon een verrassend sterke Joyful Angel niet van de zege houden, maar stelde wel zijn record bij naar 1.15.4 over de afstand. Chantal Blue (9) won de voorlaatste keer heel sterk. Bij haar laatste koers verliep het minder naar wens, maar een podiumplek is hier zeker mogelijk. Come on Scott (4) weet zich steeds keurig te plaatsen. Zaracosso Lynx (3) viel na lange tijd weer eens buiten het erepodium, maar zette wel weer een knappe tijd op de klokken. Daarom Well (5) viel juist niet helemaal mee. Dasmijn Medo (7) gaat weer voor de plaatsen 3/4/5 normaal gesproken.

Favorieten: 1/2/8/9
Kanshebbers: 3/4/5/7
Outsiders: 6/10

 

3. Prix Kiss Me Coulonces (Trotteur Francais Lady Challenge)
Athena d'Hoa (9) start vanuit de tweede band, maar ik voorzie daarin niet al teveel problemen. Zal 20 meter goed moeten maken op Umina Jummy (3) die de laatste keer als 3e achter hem aantikte. Ursule d'Ortige (5) finishte daar weer achter als 4e. Valicia de Mai (1) liep wederom een nette koers. Ukrainka Sea (6) idem dito, bleef onder andere voor Urga de Cahot (7), die de keer ervoor de rollen nog had omgedraaid.

Favoriet: 9
Kanshebbers: 1/3/5/6/7
Outsiders: 2/4/8/10

 

4. Prix Harrie van den Bosch (Elite Challenge)
Joyful Angel (1) moest een flink stuk vanuit het dodenspoor acteren, maar zette sterk door en won knap. Caro Star (9) heeft na lange tijd nu een 'plat streepje' achter zijn naam en dat zal Rick Ebbinge niet zinnen. Vertrekt bovendien op de rug van Joyful Angel wat een ideale gangmaker zou kunnen zijn. Donehill (3) liep begin december voor het laatst, maar noteerde wel 1.14.9 over de afstand en daarmee doe je hier mee voor de zege. Cremers Boy (8) finishte achter Joyful Angel uitstekend als 3e. Cuby Baldwin (10) is zonder fouten een interessante deelnemer, dat ging de laatste twee keer echter mis. Naomi di Quattro (2) doet immer mee voor de plaatsen.

Favorieten: 1/3/9
Kanshebbers: 2/8/10
Outsiders: 4/5/6/7

 

5. Prix Redder Transport (Main Wise As Challenge)
Barolo Bleu (1) liep in juni zijn proef en maakt hier zijn debuut. Er zijn direct verwachtingen onlangs de lange tussenpauze. Elbert Schermer (5) liep de voorlaatste keer erg sterk, maar ging de laatste keer weer van de benen. Excellent Legume (10) wist op Duindigt al te winnen en liep ook hier de laatste keer goed. Velten Secretariat (4) viel de laatste keer weinig op aan te merken, keurig 4e. In dezelfde tijd passeerde Booster du Trianon (2) als 3e de finish. Samsun Ris (3) heeft even niet gelopen. Was in zijn laatste twee starts uitgeschakeld, maar belandde daarvoor tweemaal in de medailles.

Favorieten: 1/5/10
Kanshebbers: 2/3/4
Outsiders: 6/7/8/9

 

6. Prix Home Center (Main Wise As Challenge)
Shark dei Veltri (4) liep een goede proef en geldt hier normaal gesproken als de favoriet. Early Ricardo (6) bleef zonder fouten en noteerde een nette tijd. Elroy Boko (8) ging zelfs nog wat sneller. Fabulous Well (2) won op Alkmaar. Staat hier zwaarder, maar de vorm is dus goed. Evans Stardust (1) en Doctor Newport (5) zijn kansrijk voor de plaatsen.

Favorieten: 2/4/6
Kanshebbers: 1/5/8
Outsiders: 3/7/9/10

 

7. Prix Deloitte (Main Wise As Challenge)
Something Fishy (2) won sterk bij zijn debuut ondanks aanhoudende druk van Beautiful de Jamac. Eloise Scott (1) won eveneens haar eerste start en ging daarbij sterk door. Rasoline (7) had erg lang niet gelopen, maar eenmaal aan kop bleek er geen vuiltje aan de lucht. Gezien haar ervaring, waarschijnlijk de favoriet hier. Pay Day Diamant (8) is echter een geduchte tegenstaders, mwant hij won hier de voorlaatste keer in dead heat met Equidia Bros. Doliena (3) liep achter Rasoline naar een uitstekende 3e plaats. Circle of Blue (4) en Bingo Ricardo (5) gaan doorgaans voor de plaatsen 3/4/5.

Favorieten: 1/2/7/8
Kanshebbers: 3/4/5
Outsiders: 6/9

 

8. Prix Vramao Étalon 2015 (Trotteur Francais Silver Challenge)
Topaze Littoral (4) ging weer eens als vanouds en was van kop af niet te achterhalen. Gaat hier voor de dubbel, al is ditmaal niet Robin Bakker, maar John de Leeuw de rijder van dienst. Uragami (2) had de laatste keer een zege verdiend, liep een dijk van een koers. Valet d'As (1) kwam pas laat op toeren, maar kwam af als een pijl uit een boog. Top Of The Charm (5) en Thabor Jack (7) zijn dark horses. Hebben beide veel in hun mars, maar het moet er eerst maar weer eens even uit komen. Tom Tom des Agets (3) liep de laatste keer gewoon naar behoren. Quairos Jiel (8) moest meters geven aan Toppaze Littoral, maar liep uiteindelijk een snellere tijd. Ditmaal gaan ze gelijk af...

Favorieten: 1/2/4
Kanshebbers: 5/7
Dark horses: 3/8
Outsider: 6

 

Ik wens u veel succes met uw spel en graag tot vrijdag!

 

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Jarno Mollema Jarno Mollema Zoon van fokker/trainer/pikeur Arnold Mollema & steun en toeverlaat Jolanda. Samen met broertje Yanick eigenaar van A Miracle (Joker de Rozoy x New Creation). BSc International Business en MSc Small Business & Entrepreneurship behaald aan de Rijksuniversiteit Groningen. Is allrounder op Drafsport.nl, schrijft artikelen, voorbeschouwingen, etc. Werkzaam geweest voor Runnerz alsmede Victoria Park. In het dagelijks leven werkzaam als Neuromarketeer en is mede-oprichter en eigenaar van een viertal Escape Rooms in Noord-Nederland.

Nieuwsbrief

Email: