Home | Overig nieuws | Voorbeschouwingen | 12 januari 2015 Alkmaar

12 januari 2015 Alkmaar

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Unexpected Well © www.mbfotos.nl Unexpected Well © www.mbfotos.nl

ALKMAAR – Op het Alkmaarse Ovaaltje wordt maandag een programma van acht koersen verreden. Dat is geen schokkende presentatie, maar er staat wel degelijk een aantal boeiende confrontaties op het programma. We nemen de favorieten met u door…

 

Eerste koers: Hoogerland

De zoon van Virgill Boko keert terug op de baan waar hij destijds zijn debuut in winst omzette. Dat gebeurde ruim een half jaar geleden in een tijd van 1.20,2 waarna hij aan de vooravond van de Duitse Derby door een blessure even buitenspel kwam te staan. Hij zal vermoedelijk nog even rapper moeten om Daisy Singel en baanspecialist Cavalli Starlake achter zich te houden, maar aan dat vermogen twijfelen we niet.

Prestaties Hoogerland in Alkmaar: 1

 

Tweede koers: Souternes Bigi

De keuze tussen de twee kemphanen Souternes Bigi (Jaap Terstal) en Cartier Greenwood (Mart Blankendaal) is geen eenvoudige. Beide paarden worden gereden door topamateurs, maar in het voordeel van de Italiaanse merrie Souternes Bigi spreekt haar ervaring in Alkmaar. In haar laatste start werd ze op Duindigt echter wel geklopt door Boy Lucswolle die hier altijd trouw acteert, maar een mindere startpositie heeft.

Prestaties Souternes Bigi in Alkmaar: 1 – 3 – 1

 

Derde koers: Bendt Ricardo

De montékoersen zorgen recentelijk nogal eens voor verrassingen en dat zou ook nu het geval kunnen zijn, want ook nu start er met Casanova (Linda Hamming) een nieuwe grootheid in dit werk. Troy Simoni (Lisa Kammeijer) was twee weken geleden de sterkste en klopte toen met dank aan voorgift Beach Boy (Susan Wiedijk) en Celtic Boko (Cheneva Balkenende). Die zijn intrinsiek wat sneller dan Troy Simoni. Toch schatten we Bendt Ricardo met Michelle Kokkes op basis van ervaring nog net wat hoger in dan de al gememoreerde paarden. En dan hebben we ook nog Dreamcatcher Venus uit de vormstal van Danny den Dubbelden. Een leuke opener van een moeilijke Victory Five.

Prestaties Bendt Ricardo in Alkmaar (monté): u – 5 – 1

 

Vierde koers: Erica di Quattro

Veel zal afhangen van de eerste bocht. Als Jaap van Rijn zijn Fuggedaboutit goed weg kan krijgen, is de ruin meteen kansrijk. Zo niet, dan zou Erica di Quattro door kunnen schuiven aan de relingzijde en met Ruud Pools een mooie positie kunnen krijgen, ondanks een startplek in het tweede gelid. Voor het Victory Five-spel houdt het weglaten van welke starter dan ook overigens sowieso een risico in.

Prestaties Erica di Quattro in Alkmaar: 4 – 4

 

Vijfde koers: Eivissa Pomponne

Opnieuw een moeilijk voorspelbare koers met meerdere mogelijke winnaars, zoals Eivissa Pomponne (heroptredend), Exquise Meerswal (sterk in Dinslaken), Cool Craft (staat voor een zege), Ebony Space (in december hier winnaar), Eristoff Blue (won tijdens de slotmeeting van 2014) en Betty Burgerheide die hier ook als een zegevierde. We houden het op Eivissa Pomponne, vooral omdat haar moeder Virginia Victory (winnares van de Grote Unitrot Prijs) het hier in Alkmaar ook altijd voortreffelijk deed.

 

Zesde koers: Cassari

De merrie Cassari lijkt hier het voornaamste bankpaard van de dag. Ze won de laatste keer sterk in een vergelijkbaar veld. Het is afwachten hoe lang snelle starters als Coktail Oldeson en Amalia Beemd het tempo kunnen dicteren, maar dat ze de baanspecialiste tot de meet kunnen ophouden, lijkt onwaarschijnlijk. Avenue Transs R zal er ongetwijfeld ook dicht bij zijn.

Prestaties Cassari in Alkmaar: 1 – 2 – 1- 3 – 2 – 1 – 1 – 1 – 3 – i – u

 

Zevende koers: Unexpected Well

De afsluitende koers van het Victory Five is er weer een om de tanden op stuk te bijten. Sierra Angel en Zazou Enzelens zijn baanspecialisten en de stalgenoten ontlopen elkaar niet heel veel. Bronco Boko moet veel beter kunnen dan zijn laatste twee starts (foutief) weergeven en Vulcano ZR treft doorgaans zwaarder kaliber. Ondanks een matig startnummer kiezen we echter toch voor Unexpected Well, de veteraan die onlangs alleen Avenir C voor moest laten gaan. Van zijn zeventien optredens in Alkmaar won Unexpected Well er liefst zeven.

Prestaties Unexpected Well in Alkmaar: 2 – 1 – 2 – 5 – 1 – u – 1 – 2 – 9 – 5 – 1 – 2 – 6 – 1 – 1 – 1 – u

 

Achtste koers: Velten Hallof Fame

Een koersdag zonder winst van Rick Ebbinge is tegenwoordig een zeldzaamheid. Hij heeft voorafgaande aan de slotkoers al enkele kanspaarden, maar met Velten Hallof Fame lijkt de nationale kampioen zijn voornaamste troef te hebben. In Wolvega trof hij vaak zwaardere tegenstand en in zijn thuisland was hij op Gelsenkirchen al meerdere keren winnaar. Als hij het Ovaaltje goed weet te verteren, is de ruin van Sigrid Velten hier het te kloppen paard. Ook al omdat de trouwe Attila het dit keer weer vanuit het tweede gelid moet proberen.

 

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: