Home | Overig nieuws | Voorbeschouwingen | Voorbeschouwing Wolvega 09/01

Voorbeschouwing Wolvega 09/01

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Voorbeschouwing Wolvega 09/01

Hoogtepunt aanstaande vrijdag is het Winterkampioenschap van Friesland met hierin een veelvoud aan grote namen. De overige 7 koersen van deze Réunion Premium zijn eveneens uitstekend gevuld wat ervoor gezorgd heeft dat...

 

 

...er weer een schitterende meeting op het programma staat. De enige kwalificatieproef zal om 16.30u worden verreden. De eerste koers start om 17.10u. Ik neem het volledige programma met u door:

 

1. Prix Equida.fr (Boko Champions Challenge)

In de eerste koers wisten zowel Condor Motion (9) als Everton (13) hun laatste koers winnend af te sluiten. Eerstgenoemde deed dit op 19 december te Wolvega als groot favoriet. Laatstgenoemde eind november te Duindigt. Dit betekende zijn derde zege in zijn laatste vier starts. Condor Motion heeft hetzelfde resultaat achter zijn naam. Dat één van deze twee met de zege aan de haal gaat is echter nog geen zekerheidje. Dave Dream (6) staat, ondanks zijn galoppade de laatste keer, voor een zege. Dryade Boko (1) heeft meerdere ‘eentjes’ achter haar naam, bleef de laatste twee keer echter ongeplaatst. Zhao Burgerheide (11) won de voorlaatste keer een amateurnummer, maar kon de laatste keer geen vuist maken in een sterk bezet nummer met imponerende winnaar. Elliot River (2) keek al twee keer tegen de hielen van Everton, maar heeft hier een mooi nummer met Alex Kelm. Crownjoe Well (7) en Blanc le Blanc (8) hebben beide een 1.16 tijd in de benen en kunnen om die reden verrassen. Vooral Blanc le Blanc liep de laatste keer opvallend sterk en toonde daarmee weer even de vorm die hij hier in een eerdere winter ook al over langere periode tentoonspreidde.

 

Favorieten: 6/9/13

Kanshebbers: 1/2/7/8/11

Outsiders: 3/4/5/10/12/14

 

2. Winterkampioenschap van Friesland (Winter Elite Challenge)

Het hoogtepunt van de dag volgt al vroeg in de tweede koers. Waar in het eerste gelid al de nodige kanonnen zich aandienen, bevindt het grote geweld zich in de tweede startrij. Zowel Zorba Oldeson (9) als Global Money (11) moest de laatste keer 40 meter geven aan de uiteindelijk in dead heat winnende Radamante (2) die ditmaal over dezelfde afstand enkel het voordeel van het eerste gelid heeft. Global en Zorba liepen de laatste keer ruim een halve seconde sneller, resulterend in de plaatsen 3 en 4. Een andere grootheid in deze koers is Tiger Woods As (10), voormalig winnaar van de Duitse Derby. Hij kwalificeerde hier begin december in een pijlsnelle 1.14.8/2100m dus van hem mogen we ook direct het nodige verwachten. Zijn er dan nog meer combinaties die aanspraak zouden kunnen maken op de winst of een hoge klassering bij het juiste koersverloop? Wel degelijk. Banker Transs R (1) imponeerde over 3210b middels een sterke zege aan 16/1. Bleef daarmee bijvoorbeeld voor… Zorba Oldeson. Crizzly Bear (4) kon een ijzersterke Bas J niet van de zege afhouden, maar liep gewoon een hele knappe koers. Bill Stardust (7) maakte een fout onder het zadel, maar heeft zich vaker met verve geweerd in koersen met soortgelijke tegenstand.  Barack Flevo (8) toonde in België goede vorm. Zijn eindschot is bij een ieder welbekend.

 

Favorieten: 2/9/10/11

Kanshebbers: 1/4/7/8

Outsiders: 3/5/6

 

3. Prix Kebby du Bocage (Trotteur Francais Bronze Challenge)

A Speedy Boy (3) greep ondanks startnummer negen al vroeg de kop en won bij zijn debuut voor zijn nieuwe trainer op knappe wijze. Uko de Vaiges (7) werd ondanks een podiumklassering uit de uitslag verwijderd omwille van zijn gangen. De vorm blijft onverminderd goed. Almaz Darby (2) moest al vroeg aanvallen en dat brak hem op. Valicia de Mai (6) deed nog weinig verkeerd op Neerlandse bodem. Was al eens dichtbij de zege. Aleno Josselyn (5) zette middels een 1.18 tijd vanuit het tweede gelid een 4e plek neer achter A Speedy Boy. Univers Blue (11) liep van kop af een soortgelijke tijd (5e), hij trof in As des Jacquets een ongenaakbare winnaar. Volcan de Cerisy (4) liep in België een 1.16 tijd over 2300m. Daarmee liggen er hier kansen voor het podium, dark horse.

 

Favorieten: 3/7

Kanshebbers: 2/5/6/11

Dark horse: 4

Outsiders: 1/8/9/10

 

4. Prix Huybers.com (Elite Challenge)

Een schitterende koers waarin nogal wat seriewinnaars het gaan uitvechten. Regina dei Rex (5) won voor de zoveelste keer op rij, ondanks het feit dat Ebbinge aangaf dat ze niet helemaal naar wens ging. Capitole (7) maakte met leerling Van Rijn indruk zoals hij dat eigenlijk altijd doet. Na een kleine twee maanden afwezigheid keert hij terug met Hugo Langeweg Jr. op de sulky. Rovero d’Asolo (3) verrichte de laatste keer door een startnummer in het tweede gelid eens geen kopwerk. Dat resulteerde direct in een nederlaag en dat zal Robin Bakker niet zinnen. Captain Rob (4) won hier tweemaal imponerend, maar maakte de laatste keer een fout. Ook trainer en rijder Posthumus zal dus wat recht willen zetten. Beat the Blue (8) en Dimaggio Boko (9) zijn stalgenoten die zich in dit soort koersen al vaker plaatsten. De startnummers zijn echter allesbehalve ideaal. Dat geldt eveneens voor Cuby Baldwin (10) die half oktober nog sterk won. Zora Island (6) beschikt volgens trainer Bosscha over veel snelheid. Dat liet ze half november in Duitsland nog zien; een zege in 1.15.6/2000m.

 

Favorieten: 3/4/5/7

Kanshebbers: 6/8/9/10

Outsiders: 1/2

 

5. Prix Maaike Wouda (Boko Champions Challenge)

Ever for ever WS (7) strooit al tijden met goede verrichtingen en heeft ook nu weer goede papieren. Dean Bros (2) ging met onder andere drie zeges op rust. Maakt hier na een lange periode van afwezigheid zijn rentree, maar de paarden van Tesselaar verkeren vrijwel zonder uitzondering in topvorm. Gails Yankee (5) kan hier voor een verrassing zorgen. Finishte van alle deelnemers de laatste keer het sterkst, ruim achter de winnaar, maar ook ruim voor de rest. Excellent Love (1) blijft een dark horse, ondanks het feit dat het rijtje galoppades twee weken terug weer eens werd uitgebreid. Don Starlake (3) greep hier laatst achter Ever for ever WS een 3e plek. Doc Holiday (6) bekroonde in Duitsland een goede reeks met een zege. Dylan F Boko (8) stelde in een amateurnummer waarin Baco Boy een straf tempo hanteerde zijn record bij naar 1.16.5/2100m (3e). Baresi DF (9) ging hier zelfs als sneller. Chacha Blue (10) zou niet eens verbazen met een zege. Doet het in Duitsland al tijden super.

 

Favorieten: 2/5/7

Kanshebbers: 3/6/8/9/10

Dark horse: 1

Outsider: 4

 

6. Prix Menno Hornstra (Main Wise As Challenge)

Dynamite Dikaria (4) noemde ik al in de Sunday Special. Kreeg een zware koers, maar ging naast Rasoline sterk door. Ellen C Renka (5) wist de juiste gangen er weer eens onder te houden en dit mondde uit in een mooie 2e plek. Emilio Scott (9) en Baikal de Mortree (10) zijn kanshebbers voor de zege. Eerstgenoemde boekte al zo’n zege bij zijn debuut in Duitsland en deed het vervolgens wederom steeds goed. Laatstgenoemde won vanuit het 2e gelid. Zal hier naar verwachting ditmaal wel sneller moeten. Zowel Diva Lady (6), als Circle of Blue (7) en Deposito (8) snoepen steeds hun plaatsjes mee. Dat zijn ook de posities waar ze zich hier normaal op moeten richten.

 

Favorieten: 4/5/9/10

Kanshebbers: 6/7/8

Outsiders: 1/2/3

 

7. Prix Faber Audiovisuals (Main Wise As Challenge)

Something Fishy (7) liep op Gelsenkirchen een uitstekende proef en geldt hier direct als zegekandidaat. Dat geldt eveneens voor de Franse Beautiful de Jamac (2) die ook een keurige tijd noteerde in de proef, let wel, vanuit de banden. Everyday (9) debuteerde met een keurige 3e plek. Die koers zal hem ongetwijfeld extra scherpte hebben gebracht. Eric L Petnic (5) is op papier de snelste (1.17.9), maar maakte de laatste keer een fout. Bon Vent Fix (3) heeft na een nette proeftijd eveneens twee galoppades achter zijn naam. Diesel Hollandia (7) heeft snelheid, maar grossiert in fouten. Dorie Noordlandia (10) behaalde hier aan 59/1 zowaar een podiumplek.

 

Favorieten: 2/4/9

Kanshebbers: 3/5/7/10

Outsiders: 1/6/8

 

8. Prix Lys Petteviniere (Trotteur Francais Golden Challenge)

Tintin Renka (4) heeft hier het voordeel van de eerste band en zou dit maximaal moeten kunnen uitbuiten. De uitdagers bevinden zich op 20 meter in de vorm van stalgenoot Thabor Jack (6) en Quairos Jiel (8). Thabor Jack maakt zijn debuut voor Jeroen Engwerda. Liep in april 1.16.1/3025b, dus dan kan je wel wat. Quairos liep hier de laatste twee keer nette koersen. Topaze Littoral (3) ging helaas door het stek, maar heeft hier een plaatskans. Tabin de Pre (1) bleef de laatste keer ongeplaatst. Een klassering moet in dit veld echter mogelijk zijn.

 

Favorieten: 4/6/8

Kanshebbers: 1/3

Outsiders: 2/5/7

 

Ik wens u veel succes met uw spel en graag tot vrijdag!

 

 

 

Beoordeel dit artikel

4.50
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Jarno Mollema Jarno Mollema Zoon van fokker/trainer/pikeur Arnold Mollema & steun en toeverlaat Jolanda. Samen met broertje Yanick eigenaar van A Miracle (Joker de Rozoy x New Creation). BSc International Business en MSc Small Business & Entrepreneurship behaald aan de Rijksuniversiteit Groningen. Is allrounder op Drafsport.nl, schrijft artikelen, voorbeschouwingen, etc. Werkzaam geweest voor Runnerz alsmede Victoria Park. In het dagelijks leven werkzaam als Neuromarketeer en is mede-oprichter en eigenaar van een viertal Escape Rooms in Noord-Nederland.

Nieuwsbrief

Email: