Home | Overig nieuws | Voorbeschouwingen | Voorbeschouwing Wolvega Tweede Kerstdag

Voorbeschouwing Wolvega Tweede Kerstdag

Door 1
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Voorbeschouwing Wolvega Tweede Kerstdag

Traditiegetrouw wordt er op 2e Kerstdag gekoerst te Victoria Park Wolvega. Aanstaande vrijdag staan er tijdens de PMU-meeting 9 koersen op het programma, welke voorafgegaan worden door twee kwalificatieproeven.

 

 

Ik neem het programma met u door:

 

1. Kerstster der Driejarigen

In deze knap gedoteerde Kerstster der Driejarigen lijken Invisible Man (4) en Totti OK (5) over goede papieren te bezitten. Ze troffen elkaar al eens op Duindigt, waar eerstgenoemde de betere leek. Hij werd vervolgens nog een keer 2e bij onze Zuiderburen. Totti OK miste de laatste keer de start volledig en begon daardoor ruim achter het veld. Floor Charisma (1) overkwam dat niet, zij finishte als 2e achter de favoriet Fame Boko. Friendship Newport (3) kon in zijn eerste start nog niet imponeren. Fiftyfifty Newport (2) liet al vaker zien dat ze over genoeg snelheid bezit, dit kwam echter nog niet in de uitslagen tot uiting.

 

Favorieten: 4/5

Kanshebbers: 1/2/3

 

2. Championnat des Trotteurs Francais (TF Lady Challenge)

Een open koers met nogal wat zegekandidates. Vinochka (8) liep hier tweemaal uitstekend, de laatste keer resulterend in een mooie zege. Alienor (11) pakte na een uitschakeling de draad ook weer op middels een zege. Athena d’Hoa (3) heeft een mooi nummer getroffen. Zij won op deze piste tweemaal uit haar laatste drie starts en is in mijn ogen het te kloppen paard. Udia Ringeat (7) zag haar zegereeks verbroken worden, moest toen voor het eerst vanuit het tweede gelid vertrekken. Urga de Cahot (5) greep achter Vinochka enigszins verrassend het 2e geld. Vigne de l’Ecorce (6) sprong bij haar rentree. Won eerder al op Wolvega en bovendien ook in Frankrijk afgelopen zomer.

 

Favorieten: 3/8

Kanshebbers: 5/6/7/11

Outsiders: 1/2/4/9/10/12

 

3. Prix Miep Hamming (Main Wise As Challenge)

Belle Alure (3) maakte in augustus nog indruk middels een snelle zege. Heeft ruim drie maanden rust gehad en maakt hier haar rentree. Supervera Diamant (8) timmert over de grens knap aan de weg middels een zege en twee 2e plaatsen. Moet ook hier gelijk voorin mee kunnen doen. Eliza Star N (10) zoekt het hogerop na een hele rits zeges op Alkmaar. De tegenstand is hier zwaarder, maar met haar indrukwekkende reeks moeten er mogelijkheden liggen. Excellent Love (9) blijf ik bestempelen als dark horse, is lopende voor een ieder hier een bedreiging. Cartier Greenwood (11) won hier begin november nog knap en maakte ook tijden de kwalificatieproef een goede indruk. Emilio Scott (6) won eenvoudig bij zijn de buut, vervolgens rolden er nog twee klasseringen uit de bus. Komt uit een vormstal. Elbert Schermer (1) had lang de kop en ging knap door. Werd geklopt door de combinatie die van zijn rug af kwam. Bingo Ricardo (7) komt langzaam weer op dreef.

 

Favorieten: 3/6/8

Dark horse: 9

Kanshebbers: 1/7/10/11

Outsiders: 2/4/5/12

 

4. Prix Ankie Redden (Boko Champions Challenge)

Rovero d’Asolo (9) wordt herenigd met Robin Bakker en zal de zegereeks weer op willen pakken. Het startnummer is wat dat betreft misschien ietwat tricky. Zhao Burgerheide (7) won het amateurnummer eenvoudig, ook bij hem schuilt echter het gevaar van een fout. Coktail Fortuna (2) is een voormalig jaargangstopper. Kwalificeerde in de zomer nog in 1.15.7, dark horse. Cooky of Moments (6) was op Duindigt dichtbij de zege. Dylan Meadow (5) mocht wel van een gouden plak genieten in Duitsland. Liep op Wolvega steeds ook al knappe tijden. Aquarelle (8) moest te vroeg in de aanval en dit brak haar later op. Paris Bi (10) liep onopvallend een nette koers.

 

Favorieten: 7/9
Dark horse: 2

Kanshebbers: 5/6/8/10

Outsiders: 1/3/4/11

 

5. Grand Prix de Noël (Grote Kerstprijs) (Elite Challenge)

Een uitermate interessante Grote Kerstprijs waarin tien combinaties verdeeld over twee banden de strijd met elkaar aanbinden. Het grote geweld bevindt zich in band twee op 2640m. Hier vinden we immers Zorba Oldeson (9), Global Money (10), maar ook Attrape Moi (8) die recent nog het Stayerskampioenschap van Friesland wist te winnen. Zorba Oldeson was de laatste twee keer dichtbij de zege. De laatste keer gebeurde dat over de lange afstand, waar hij een snellere tijd wist te noteren dan de uiteindelijke winnaar. Global Money is even weggeweest (juli) en maakt hier zijn rentree. Met hem dient direct rekening gehouden te worden. Interessant is hoe seriewinnares Zenyatta (2) het er vanuit de eerste band vanaf gaat brengen. Ze is geen snelle vertrekker, maar bandenstart is wat dat betreft een voordeel. Ze won in het verleden ook al van kop af. Radamante (1) is er ook eentje van de lange adem. Won sterk in België, waar hij juist in Wolvega tweemaal van kop af moest acteren, iets wat hem minder goed ligt. Crizzly Bear (5) versloeg recent over de middenafstand… Zorba Oldeson. Liep ook de laatste keer een nette koers.

 

Favorieten: 2/9/10

Kanshebbers: 1/5/8

Outsiders: 3/4/6/7

 

6. Marathon de Noël (Trotteur Francais Bronze Challenge)

In de zesde koers krijgen we mogelijk een duel tussen Atomic Seven (9) en Velite du Goutier (10). Eerstgenoemde won de laatste keer sterk vanuit het achterveld. Laatstgenoemde won eind oktober nog in Frankrijk, let op; onder het zadel! Won ook meerdere koersen op Wolvega. Ze moeten wel afrekenen met enkele goede paarden in de eerste band. Uko de Vaiges (4) is steeds heel dichtbij de zege. Uno de Villeneuve (5) finishte de laatste keer als 3e achter Atomic Seven, stond de laatste vijf keer op het erepodium. Valicia de Mai (2) was hier ook al dichtbij een zege. Finishte de laatste keer als 5e, achter Atomic Seven en Uno de Villeneuve. Borginio (6) won recent te Strasbourg vanuit de tweede band. Ufario de Clarbec (3) was de laatste tweemaal minder na een goede periode. Tintin de Brucus (11) was 6e op Mons, de afstand van 1750m lijkt hem minder te liggen. Won half november nog in een snelle tijd op Le Croisé-Laroche.

 

Favorieten: 4/9/10

Dark horses: 6/11

Kanshebbers: 2/3/5

Outsiders: 1/7/8

 

7. Grand Prix Noël au Trot Monté

Queiros de Nancras (9) vormt met Michelle Kokkes een begenadigd duo. Won ook zijn laatste start op de Wolvegaaster piste. Treft hier onder andere Bill Stardust (8) die op Duindigt al onder het zadel won ondanks 40m (!) handicap. Ciske de Rat (6) en Charge Vivant (3) hebben ten opzichte van het eerder genoemde tweetal het voordeel van de tweede band. Eerstgenoemde debuteert onder het zadel. Laatstgenoemde won zijn laatste vier (!) starts onder het zadel. Alexandria (1) is de enige starter in band één en daarom interessant, helemaal gezien het feit dat zij recent nog knap won op Gelsenkirchen. Susan Wiedijk zal ongetwijfeld een vluchtpoging in gedachten hebben. Another Medo (2) verraste enigszins met een 2e plek onder het zadel over de mijl. Jesse Kievitshof (7) heeft al een tijdje weinig meer laten zien, maar klasse verloochent zich niet. Broadwaytranss R (10) en Poeme des Dombes (13) noem ik als overige kanshebbers voor de plaatsen.

 

Favorieten: 3/6/8/9

Kanshebbers: 1/2/7/10/13

Outsiders: 4/5/11/12

 

8. Kerstprijs der Amateurs (Main Wise As Challenge)

Dream of Renka (9) maakte de laatste keer een fout en heeft hier geen mooi nummer, maar liep de voorlaatste keer wel 1.15.8 over de afstand, een tijd waar het merendeel van de overige combinaties niet bij in de buurt komt. Dream of Moments (6) wel, die noteerde hier begin november dezelfde tijd. Dat één van deze twee wint is allesbehalve een zekerheidje. Wellicht gooit Dylan F Boko (7) wel roet in het eten met Fred Handelaar. Baco Boy (4) heeft een mooi nummer en liep de laatste keer een nette koers vanuit het tweede gelid. Creme dela Crema (5) lijkt er eentje voor de plaatsen 3/4/5. Discovery’s Wish (10) heeft het hoogste nummer, maar liep in België goed. Cause I Do (8) ging door het sterk, maar liep verder alleraardigst.

 

Favorieten: 6/9

Kanshebbers: 4/5/7/8/10

Outsiders: 1/2/3

 

9. Championnat des TF (Silver Challenge Consolation)

In de laatste koers van 2014 lijkt er geen twijfel over te bestaan wie de favorietenrol op zich zal nemen. Vertige de Vauvert (6) heeft een indrukwekkende zegereeks in Frankrijk achter zich staan, waarbij hij slecht eenmaal geklopt werd. Gedoodverfde favoriet. Valet d’As (7) werd hier de voorlaatste keer geklopt door Unword. Absoluut geen schande, want deze won onlangs nog op de piste van Cagnes-sur-Mer. Tom de Corneville (1) loopt hier zonder uitzondering goed. Ook de laatste keer weer keurig 2e aan 21/1 (!). Suncy of Carless (2) liep een week eerder een soortgelijke tijd over 2600m resulterend in het brons. Quartz d’Arbaz (4) liep ondanks een handicap een goede koers. Tom Tom des Agets (5) won eind november nog in België een hele knappe tijd over 2850 meter. Bleef te Mons daarmee zelfs voor Ciske de Rat.

 

Favorieten: 6/7

Kanshebbers: 1/2/4/5

Outsiders: 3/8/9

 

Ik wens u allereerst veel succes met uw spel, daarnaast uiteraard gerieflijke feestdagen en een fortuinlijk 2015!

 

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 1 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

avatar
Lieven Robert 23 dec 2014
"Cartier Greenwood (11) won hier begin november nog knap en maakte ook tijden de kwalificatieproef een goede indruk."
Heeft voor dr kwalificatie 2 jaar niet gelopen, die winst in november is in 2012!!! Maar ze zal alle competitie verpletteren!!!
totaal: 1 | nu in beeld: 1 - 1

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Jarno Mollema Jarno Mollema Zoon van fokker/trainer/pikeur Arnold Mollema & steun en toeverlaat Jolanda. Samen met broertje Yanick eigenaar van A Miracle (Joker de Rozoy x New Creation). BSc International Business en MSc Small Business & Entrepreneurship behaald aan de Rijksuniversiteit Groningen. Is allrounder op Drafsport.nl, schrijft artikelen, voorbeschouwingen, etc. Werkzaam geweest voor Runnerz alsmede Victoria Park. In het dagelijks leven werkzaam als Neuromarketeer en is mede-oprichter en eigenaar van een viertal Escape Rooms in Noord-Nederland.

Nieuwsbrief

Email: