Home | Overig nieuws | Voorbeschouwingen | Voorbeschouwing Wolvega 19/12

Voorbeschouwing Wolvega 19/12

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Voorbeschouwing Wolvega 19/12

Deze week koerst Victoria Park wederom op vrijdag. Tijdens deze PMU-meeting staan er 8 koersen op het programma welke vooraf worden gegaan door een kwalificatieproef.

 

 

 

Ik neem het volledige programma zoals gebruikelijk met u door:

 

1. Prix Demmink (Boko Champions Challenge)

Dynamite Scott (14) maakte de laatste keer enorm veel indruk. Kon door een mazzeltje (twee springers) vanuit het tweede gelid al heel snel de koppositie bemachtigen. Liep richting de finish achteloos een straat weg bij het veld en is om die reden ondanks het slechte startnummer hier de logische favoriet. Early Stardust (6) is mogelijk in staat om het hem lastig te maken. Won al op deze baan en lijkt bovendien per start te verbeteren. Stelde de laatste keer haar record fors bij naar 1.15.7 over 2100m en liet toen wederom een uitstekende indruk achter. Dream of Renka (10) finishte toen dichtbij als 3e en kunnen we om die reden weer noteren voor de betere plaatsen. Stalgenoot Velten Hallof Fame (8) is wat lastiger in te schatten. Liep in het voorjaar zijn record (1.15.7/2000m). Maakte eind november zijn rentree na bijna zeven maanden afwezigheid. Heeft die koers sowieso nodig gehad, of hij er nu alweer helemaal klaar voor is, is even afwachten, dark horse. Una Amosa (7) heeft een indrukwekkende reeks achter haar naam en dat zal voor Gerard Gommans de reden zijn dat hij weer eens op Victoria Park te bewonderen is, dit is volgens mij al lang geleden. Una Amosa maakte de laatste keer een zeldzame fout, won daarvoor 7x (!) op rij op de piste van Mönchengladbach. Een deelneemster om nadrukkelijk rekening mee te houden dus. Cyrene Promise (5) heeft ook een drietal ‘1tjes’ achter haar naam. Deze behaalde ze op Duindigt en Alkmaar. De laatste keer kon ze haar favorietenrol echter niet waarmaken, ze tikte als 4e aan, overigens wel in dezelfde tijd als de uiteindelijke winnaar. Branco DF (2) heeft een 1.16 tijd in de benen en stond daarmee al meermalen op het podium. Wordt voor deze gelegenheid gereden door Andre Bakker, die tegenwoordig vaker ritten voor trainer de Wrede verzorgt. Dapp Princehof (13) verbeterde de laatste keer haar record naar 1.15.9. Ze finishte als 5e waarbij 2e en 3e aankomenden Early Stardust en Dream of Renka respectievelijk 1.15.7 en 1.15.8 noteerden. Benji Boy (12) finishte achter Dapp Princehof als 6e in 1.16. Ook hij zat daarmee dichtbij een recordevenaring. Gails Yankee (4) ging op Duindigt van de benen, maar met haar moet zeker rekening gehouden worden. Greep hier de voorlaatste keer het zilver en heeft ook nu weer een mooi nummer (vanwege de rol die Jeffrey Mieras als leerlingpikeur vervult).

 

2. Grand Prix Wim Huybers (Elite Challenge)

Door het favorietenrijtje uit te breiden, zou ik Zenyatta (9) ernstig te kort doen. Op haar staat momenteel geen maat. Het mogelijke ‘tricky’ gedeelte zit hem hier in het startnummer. Ze is het echter gewend om van achteraf te komen, dus ik ga er vanuit dat trainer en rijder Kamminga in de loop van de koers een vrij spoor weet te vinden. In dat geval strijden de overige combinaties om de plaatsen, aangevoerd door Compleet Well (7) die de laatste keer een pijlsnelle 1.14.7 op de klokken zette (3e) en daarmee dus bijvoorbeeld sneller was dan Zenyatta bij haar laatste zege (1.14.9). Rock About (11) liep hier eind oktober al 1.14.6 over de afstand achter Diamond en ook in België dook hij de laatste keer weer onder de 1.15 grens. Caro Star (5) ging met een zegereeks aan de kant. Bij zijn rentree finishte ze nog als 3e, de laatste keer gooide ze eerder de handdoek, maar ze zal er binnen afzienbare tijd ongetwijfeld weer staan. Scoubidou (6) en Bruce Starlake (10) noteer ik basis van hun recente prestaties als overige kanspaarden voor de plaatsen.

 

Favoriet: 9
Kanshebbers: 5/6/7/10/11

Outsiders: 1/2/3/4/8

 

3. Prix Albertdilling.com (Boko Champions Challenge)

Ook hier noteer ik weer een enkele favoriet in de vorm van Regina dei Rex (8) die bij haar rentree, ondanks het tweede gelid, direct zeer ruim won. Op bijna een seconde finishte Dave Dream (1) als 2e, voor Dasmijn Medo (9) die het 4e geld kwam ophalen en Moni Maker (4) die in dezelfde tijd plaats 5 opeiste. Zora Island (12) won half november nog in een snelle tijd op Gelsenkirchen. Won in 2012/2013 ook al eens 9x uit 12 starts (overige keren uitgeschakeld). Is zonder fouten vrijwel altijd geplaatst. Elma Lane (11) en Calistokingsdeep (10) doen het momenteel uitstekend. Eerstgenoemde bezette de eerste vier plaatsen in haar laatste vier starts, dit deed ze bij onze Oosterburen (Hamburg, Gelsenkirchen en Berlijn-Mariendorf). Calistokingsdeep wordt steevast onderschat; een tip voor u als wedder. Stond in zijn laatste drie starts tweemaal op het erepodium; aan 19/1 en de laatste keer zelfs aan 63/1 (!).

 

Favoriet: 8

Kanshebbers: 1/4/9/10/11/12

Outsiders: 2/3/5/6/7/13

 

4. Prix NL Pharma (Boko Champions Challenge)

In de vierde koers noteer ik Condor Motion (1) en Daarom Well (12) als mijn favorieten, aangevuld met Bishamon (4) en Dryade Boko (11). Condor Motion is zonder fouten nog ongeslagen, won inmiddels 5x. Daarom Well dwong de laatste keer knap Early Stardust op de knieën en scherpte zijn record aan naar 1.15.5 over de middenafstand. Bishamon vertrok met Alwin de Reuver in een amateurnummer met startnummer negen. Manoeuvreerde zichzelf gaandeweg naar voren en stelde middels een knappe laatste rechte lijn de zege veilig. Liep de keer ervoor overigens ook al uitstekend, verbeterde toen zijn record. Dit gebeurde echter wel op gepaste afstand van Dryade Boko die bovendien de keer erna ook op Duindigt nog zegevierde. Bleef de laatste keer in een harde koers ongeplaatst. Bizar Zandbergen (3) finishte achter diezelfde Dryade Boko op Duindigt als 3e, hij bleef op Wolvega achter Daarom Wel ongeplaatst (moest wel vanuit de tweede startrij vertrekken overigens). Waar Dryade Boko de laatste keer ongeplaatst bleef, greep Dinand Convital (8) aan maar liefst 99/1 (!) het 3e geld. Die extreem hoge côte was opvallend, aangezien hij de keer ervoor ook al een knappe 4e plaats behaalde in 1.16.8. Conrector (13) won begin oktober een amateurnummer, bleef hier half oktober ongeplaatst. Blanc le Blanc (2) en Cruise Control (2) doen het momenteel alleraardigst. Laatstgenoemde week onlangs tweemaal uit naar Duitsland, resulterend in een bronzen en zilveren plak.

 

Favorieten: 1/4/11/12

Kanshebbers: 2/3/8/9/13

Outsiders: 5/6/7/10

 

5. Championnat Des TF (Finale Silver Challenge)

Toen ik mijn ogen vluchtig over deze koers liet glijden leek ik mijn favoriet pijlsnel te hebben gevonden; Titane du Donjon (5). Hij imponeerde in zijn laatste drie starts op Wolvega en zette tussendoor ook in Frankrijk nog een knappe prestatie neer. Er is echter een kaper op de kust in de vorm van Viscount (8) die terugkeert in Wolvega na een uiterst succesvolle Franse tour waarbij o.a. gewonnen werd in 1.14.4/2700b… Dan hebben we ook nog Uno Paradisio (4) die de laatste keer 20 meter kreeg van Titane du Donjon en met zijn 2e plaatst gewoon uitstekend liep, viel niks op af te dingen. Top Of The Charm (6) is altijd interessant middels het bekende ‘alles-of-niets’ verhaal. Helaas was het de laatste tijd (4 galoppades) vaker niets dan alles, hij kan er echter bij zijn rentree zomaar ineens staan… Tintin Renka (1) is een gevestigde naam in de klasse en hoort op de tickets thuis, hetzelfde geldt voor Topaze Littoral (2) die overigens ditmaal door Dennis Minnema gereden zal worden. Uragami (3) liep hier in het verleden vaak goed…

 

Favorieten: 5/8

Dark horse: 6

Kanshebbers: 1/2/4

Outsiders: 7/9/10

 

6. Prix As Des Jacquets (TF Bronze Challenge)

Alienor (5) ging de laatste keer enigszins verrassend in de fout. Mocht het ‘euvel’ gevonden zijn, dan reken ik hier op een overwinning. Daarachter ligt het helemaal open. Admiral Sea (2) liep in het verleden enkele nette koersen op Belgische bodem. Almaz Darby (6) is zonder fouten een kanshebber voor het podium. A Speedy Boy (8) was altijd een talent. Liet zich als tweejarige al eens gelden met een 2e plek tussen Danae F en Dacey Boko. Liep recent in Tsjechië goede tijden over de lange afstand. Angel Sissi (1) liep naar een nette 5e plek onlangs, als 4e finishte toen Vent de Loupilau (9). Vidocq de Gravelle (10) liep in België een keurige koers.

 

Favoriet: 5

Kanshebbers: 1/2/6/8/9/10

Outsiders: 3/4/7/11

 

7. Prix Fidelity Rhythm (Main Wise As Challenge)

Elbert H (10) en Esprit Idzarda (9) zijn in dit veld de meest ‘ervaren’ deelnemers. Elbert H deed het al goed met twee 3e plaatsen. Esprit Idzarda was zelfs nog ruim een seconde sneller, liep hier al 1.17.4 over de afstand en dan ben je hier een zegekandidaat. Dee Jay (7) maakt wel eens een foutje, maar verraste eerder al met een 2e plek achter Sabsevar As in 1.17.6/2100m. Enrico Scott (3) komt uit een vormstal. Ik ben benieuwd waar deze klassiek gefokte hengst staat als hij vrijdag de juiste gangen weet te behouden. Early Ricardo (2) liep met 1.19.2 een goede kwalli, maar sprong bij zijn debuut. Deksels ut Grou (4) en Arman Mondo SY (5) kwamen op respectievelijk Wolvega en Duindigt beide al eens tot 1.19 over 2100 meter.

 

Favorieten: 3/7/9/10

Kanshebbers: 2/4/5

Outsiders: 1/6/8

 

8. Prix Kito du Vivier (Main Wise As Challenge)

Rasoline (1) won in België twemaal uit drie starts. Dat lukte beide keren op de piste van Kuurne, te Mons bleef de favoriete steken op een 7e plek. Overigens in een door Cancan Rhythm gewonnen koers. De winnaar noteerde 1.17.1, Rasoline 1.17.7. Ever for Ever WS (7) was achter een ontketende Dynamite Scott de laatste keer op ruime afstand ‘best of the rest’. Liep hier eerder tegen enkele van de betere paarden van de jaargang ook al goede koersen. Don Starlake (8) gaf een goede 2e plek op Duindigt, op Wolvega een passend vervolg; keurig 3e aan 19/1. Bingo Ricardo (6) lijkt er langzaam weer aan te komen, na zijn kwalificatieproef werden twee 5e plaatsen in de wacht gesleept. Ellen C Renka (3) heeft een record van 1.16.3 en daarmee zou ze hier voorin meedoen. Maakte de laatste twee keer echter fouten. Interessante deelneemster in handen van de kersverse kampioen Rick Ebbinge.

 

Favorieten: 1/7

Kanshebbers: 3/6/8

Outsiders: 2/4/5

 

Ik wens u veel succes met uw spel en graag tot vrijdag!

 

Beoordeel dit artikel

3.67
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Jarno Mollema Jarno Mollema Zoon van fokker/trainer/pikeur Arnold Mollema & steun en toeverlaat Jolanda. Samen met broertje Yanick eigenaar van A Miracle (Joker de Rozoy x New Creation). BSc International Business en MSc Small Business & Entrepreneurship behaald aan de Rijksuniversiteit Groningen. Is allrounder op Drafsport.nl, schrijft artikelen, voorbeschouwingen, etc. Werkzaam geweest voor Runnerz alsmede Victoria Park. In het dagelijks leven werkzaam als Neuromarketeer en is mede-oprichter en eigenaar van een viertal Escape Rooms in Noord-Nederland.

Nieuwsbrief

Email: