Home | Overig nieuws | Voorbeschouwingen | Voorbeschouwing Wolvega 12/12

Voorbeschouwing Wolvega 12/12

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Voorbeschouwing Wolvega 12/12

Aanstaande vrijdag wordt er wederom een Réunion Premium verreden op Victoria Park Wolvega. Een negental koersen staan er op het programma, waarbij de eerste om 16.55u van start zal gaan.

 

 

Deze wordt echter nog voorafgegaan door een drietal kwalificatieproeven (eerste om 15.40u) en een non-betting Tweejarigen Stakes om 16.30u. Ik neem het volledige programma met u door:

 

1. Prix Victoriaparkwolvega.nl (TF Golden Challenge)

De pas vijfjarige Varina (2) stond recent nog meermalen op het podium te Enghien en Vincennes. In oogschouw nemend dat de competitie daar sterker is dan te Wolvega en zij hier bovendien het voordeel heeft van de eerste band, benoem ik haar hier tot favoriet voor de zege. De andere kanshebbers lijken uit de tweede band te komen, aangevuld met dark horse Robert Keeper (8) eenzaam op 2640 meter. Trainer Henk Grift gaf onlangs in een interview aan dat hij erg goed werkt en dit zal zich dan weldra weer eens moeten vertalen naar een overwinning dan wel klassering. Op 2620 meter zien we onder andere Opera de Joss (4) die drie keer won uit zijn laatste vier starts. Alle drie de zeges werden behaald op Belgische bodem, de ene keer dat het niet lukte, vormde Wolvega het toneel... Stalgenoot Orage Mauzun (6) won juist zijn laatste start op deze baan en bleef toen o.a. Perlando voor over 2100m. Quiz de Ginai (7) won de laatste keer sterk na eerder ook al op Duindigt te hebben toegeslagen.

 

Favoriet: 2

Dark horse: 8

Kanshebbers: 4/6/7

Outsiders: 1/3/5

 

2. Prix QHP.nl (Main Wise As Challenge)

De grote Carbona As (3) maakte het na een koers op maat zeer overtuigend af en heeft hier ten opzichte van de overige kanspaarden een uitstekend startnummer getroffen. Excellent Legume (7) won eveneens bij zijn debuut. Dat hij echter nog we groenig is bleek bij zijn tweede start op Wolvega, ging toen immers in de fout. Doliena (12) was al dichtbij een zege, maar maakt e ook al twee keer een fout. Egbert Schermer (11) deed in twee starts middels evenzoveel 3e plaatsen nog niets verkeerd. Dee Jay (1) beviel met een 2e plek achter Sabsevar As (op zeer ruime afstand), liep ook de laatste keer een keurige koers. Espirt Izarda (4) is op papier één van de snelsten van het veld, finishte toen ze dat record behaalde, nipt achter Egbert Schermer als 4e. Sander LB (6) wist de 1.19 grens nog niet te doorbreken. Emma Starlake (8) geldt dat evenmin voor, behaalde op Duindigt een 3e plek. Elano di Quattro (9) won als één van de weinigen al een koers, deed dat de voorlaatste keer op Duindigt. Ook Sunrise Yankee (14) won al eens en deed dat de laatste keer als favoriet op Alkmaar. Finishte de keer ervoor als 2e, voor de net genoemde Emma Starlake. Baby Blue (10) beviel de voorlaatste keer middels een 4e plek, moetst ook toen vanuit het tweede gelid vertrekken.

 

Favorieten: 3/7/11/12

Kanshebbers: 1/4/6/8/9/10/14

Outsiders: 2/5/13

 

3. Prix Beijkcatering.nl (Boko Champions Challenge)

Carl Lewis (12) gaat zelfs sneller dan zijn naamgenoot. Heeft al tijden goede vorm getuige een rits zeges en podiumplaatsen. Macho Byd (13) wou de dadendrang die hij veelvuldig in Duitsland tentoonspreidde ook laten zien opp Victoria Park. Met een galoppade vergooide hij echter zijn kansen. Zaracosso Lynx (3) maakt het na veelal zuinige koersen steeds goed af. Chantal Blue (9) is echter mijn zegetip. Ik gaf eerder in de Sunday Special al aan dat ze de laatste indruk maakte (2e). Het startnummer is hier een nadeel, maar ik zie mogelijkheden. Dow Jones (1) beviel vooral de voorlaatste keer middels een podiumplek in een snelle tijd. Beautheun Lion (2) bleef op Duindigt zelfs voor Carl Lewis. Kwam hier de laatste keer tot een 4e plek. Come on Scott (4) komt uit een vormstal. Liep recent twee nette koersen. Cesar Charisma (5) beviel de laatste keer wat minder, kwam de voorlaatste keer heel wat beter uit de verf. Cha Cha Cha (6) heeft een wat wisselende vormcurve. De laatste keer was het op Alkmaar echter ‘gewoon’ weer raak. Ruby Tuesday (14) loopt haar eerste koers voor haar nieuwe Belgische eigenaren. De vorm was voorheen goed.

 

Favorieten: 3/12/13

Dark horse: 9

Kanshebbers: 1/2/4/5/6/14

Outsiders: 7/8/10/11

 

4. Championnat des TF (Grand Prix Jan Offenberg)

Om Udia Ringeat (14) kunnen we logischerwijs niet heen, zij won haar laatste drie starts op Wolvegaaster bodem. Moet dit keer echter vanuit het tweede gelid vertrekken, wat mogelijkerwijs kansen biedt voor de andere combinaties. Atomic Seven (13) bijvoorbeeld, mits hij de juiste gangen er onder weet te houden. Valicia de Mai (12) won bijna ook haar 2e koers voor Stal de Groningers, maar kon net niet afrekenen met Alienor. Uno de Villeneuve (6) is levensgevaarlijk wanneer hij zich al vroeg aan het front weet te melden. Kan er dan zomaar met de zege vandoor gaan hier. Ufario de Clarbec (4) won al eens over 2100m, dat zal over 2600m lastiger gaan worden. Almaz Darby (5) zit dicht tegen een trioklassering aan. Tom de Corneville (8) behaalde driemaal een 3e plek op rij, heeft goede vorm. Vidalgo Peron (10) verraste met een 3e plek over 2300m. Deed dat in een goede tijd. Unique Atout (11) liep met trainer Grift naar een keurige 4e plek. Ditmaal met André Bakker. Voronoff des Pins (2) gaat wederom voor de plaatsen 3/4/5.

 

Favorieten: 6/12/13/14

Kanshebbers: 2/4/5/8/10/11

Outsiders: 1/7/9/15

 

5. Prix Anema (Main Wise As Challenge)

Een koers voor de beginnersklasse waarin niet eenvoudig een winnaar is aan te wijzen. Eric L Petnic (8) en Budweiser DF (12) liepen al 1.17 en een breuk en verdienen daarom wat krediet. Diesel Hollandia (11) heeft al snelheid getoond, maar grossiert in fouten. Everyday (3) liep een nette kwalificatie en komt uit een vormstal. Heeft bovendien een mooi nummer. Enzo Newport (9) liep in Duitsland al naar een 4e plek. Baikal de Mortree (13) greep op Duindigt een 3e plek, Dana d’Almere (14) finishte in dat nummer als 5e. Exigent Meadow (10) debuteerde met een 4e plek, op ruime afstand van de winnaar. Century Speed (5) en Valse de Star (7) kwalificeerden beide in een 1.20 tijd.

 

Favorieten: 3/8/11/12

Kanshebbers: 5/7/9/10/13/14

Outsiders: 1/2/4/6

 

6. Trophée d’Hiver (Wolvega’s Wintertrofee) (Elite Challenge)

Zorba Oldeson (11) heeft uitstekende vorm, liep al werelds in de Giganten en werd de laatste keer nipt geklopt door Crizzly Bear. De afstand vormt normaliter geen probleem. Attrape Moi (10) won op de Giganten-dag ijzersterk het Stayersnummer en zal hier op herhaling willen. Alonso Meadow (3) finishte toen aan 20/1 verrassend als 3e, voor Zeus Oldeson (4). Bas J (8) heeft zijn beste vorm weer te pakken, doet steeds mee voor de podiumplaatsen. Cean Oldeson (9) behaalde recent in frankrijk nog een sterke 4e plek op Vincennes. Ook Delphine Flevo (6) boekte een zelfde resultaat. Banker Transs R (2) troefde de laatste keer Secret Boy (5) af voor het 2e geld. Laatstgenoemde vertrok toen wel vanuit de tweede startrij.

 

Favorieten: 10/11

Kanshebbers: 2/3/4/5/6/8/9

Outsiders: 1/7

 

7. Prix Nesmile (Trotteur Francais Lady Challenge)

In deze Lady Challenge ligt het voor de hand dat de Engwerda-pupillen Vigne de l’Ecorce (6) en Athena d’Hoa (9) een hoofdrol gaan opeisen. Beide gingen met goede vorm aan de kant, maar een kleine slag om de arm is wenselijk. Eerstgenoemde liep voor het laatst op 6 juni, nummer twee deed dat op 23 juli. Wat dat aangaat liggen er misschien mogelijkheden voor Vinochka (2) die hier de laatste keer nogal wat moest doen, maar sterk door ging en alleen op speed werd geklopt door Dacey Boko. Urykana Dream (4) heeft goede Franse verrichtingen achter haar naam. Kwalificeerde op Sinterklaasavond in een rustige tijd. Ursule d’Ortige (5) zoekt na zijn terugkeer nog even naar de vorm van weleer. Urga de Cahot (8) en Tierra Brasil (10) zijn de overige kanshebbers voor de plaatsen.

 

Favorieten: 2/6/9

Kanshebbers: 4/5/8/10

Outsiders: 1/3/7

 

8. Championnat d’Hiver des Amateurs (Boko Champions Challenge)

Condor Motion (5) is een seriewinnaar en zal onder de wedders daarom veel aandacht genieten. Zhao Burgerheide (6) kan met kampioen Handelaar een gevaar vormen. Een gevaar voor hem is echter dat een fout altijd op de loer ligt. Dimanche Fortuna (12) boekte in Duitsland de nodige successen, steekt in uitstekende vorm. Creme dela Creme (3) loopt steeds goed en heeft een mooi nummer. Cambro Jet (8) zette een snelle tijd op de klokken. Donovan Norg (9) ging een roep vanuit, maar kon deze verwachtingen niet waarmaken. Liep de voorlaatste keer wel een beste koers. Dreamline Promise (10) loopt steeds goed. Stond viermaal op rij op het erepodium. Aniek DF (11) werd geklopt door een hard afkomende Bishamon.

 

Favorieten: 5/6/12

Kanshebbers: 3/8/9/10/11

Outsiders: 1/2/4/7

 

9. Prix Baldwinhoeve (Elite Challenge)

De laatste koers van de avond vormt een spektakelstuk, aangezien er meerdere paarden in topvorm aan de start verschijnen. Captain Rob (4) maakte tweemaal indruk en gaat hier voor drie uit drie.. zal dan moeten afrekenen met seriewinnares Constantia River (5) en dat kan nog wel eens een lastig verhaal gaan worden. Cumlaude Newport (6) komt uit dezelfde stal en weet hoe het is om door Captain Rob verslagen te worden. Best of Love (2) liep hier begin oktober in een ijzersterk veld een toptijd. Won vervolgens op Hamburg en liep ook de laatste keer weer een pijlsnelle tijd. Scoubidou (3) finishte de laatste keer niet ver achter Captain Rob. Cuby Baldwin (8) zette weer een goede tijd op de klokken, maar dat was dit keer niet genoeg voor een plaats in een harde koers. Andrea Swagerman (1) en Naomi di Quattro (1) kunnen zich gaan richten op de plaatsen 3/4/5.

 

Ik wens u veel succes met uw spel en graag tot vrijdag!

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Jarno Mollema Jarno Mollema Zoon van fokker/trainer/pikeur Arnold Mollema & steun en toeverlaat Jolanda. Samen met broertje Yanick eigenaar van A Miracle (Joker de Rozoy x New Creation). BSc International Business en MSc Small Business & Entrepreneurship behaald aan de Rijksuniversiteit Groningen. Is allrounder op Drafsport.nl, schrijft artikelen, voorbeschouwingen, etc. Werkzaam geweest voor Runnerz alsmede Victoria Park. In het dagelijks leven werkzaam als Neuromarketeer en is mede-oprichter en eigenaar van een viertal Escape Rooms in Noord-Nederland.

Nieuwsbrief

Email: