Home | Overig nieuws | Voorbeschouwingen | Voorbeschouwing Wolvega 05/12

Voorbeschouwing Wolvega 05/12

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Voorbeschouwing Wolvega 05/12

Ook wanneer de Sint zijn pakjes verspreid wordt er gekoerst op Victoria Park. Vrijdag 5 december is dit het geval. Tijdens deze Réunion Premium zal de eerste van zeven koersen omstreeks 16.40u van start gaan. Dit betekent dat er naar Franse maatstaven op ‘prime time’ gekoerst wordt...

 

...De eerste van twee kwalificatieproeven gaat om 15.50u van start. In deze kwalificatieproeven kunnen we uitkijken naar het optreden van Tiger Woods As. De sterkbezette koersen die daarop volgen zullen eveneens voor een flinke dosis sportief vermaak zorgen. Ik neem het volledige programma met u door:


 

1. Prix Soléa Rivellière (Boko Champions Challenge)

Louter kijkend naar de verrichtingen valt het oog al gauw op Regina dei Rex (9) die vier achtereenvolgende overwinningen achter haar naam heeft staan, de laatste keer in een pijlsnelle 1.14.5 over 2100 meter. Als men echter verder kijkt dan de neus lang is, valt al snel op dat die laatste overwinning behaald werd op 21 juni. Regina maakt hier dus haar rentree na bijna een half jaar afwezigheid en een slag om de arm is daarom enigszins gewenst. De blik verleggen we daarom mogelijk naar Dryade Boko (6) die inmiddels eveneens vier zeges op papier heeft staan (5 in totaal). Zij won haar laatste drie starts en gaat hier voor nummer vier. Interessant is Dave Dream (3), vertrekkend onder een mooi nummer met leerlingpikeur Jeffrey Mieras. Dave doet het al tijden goed en trof daarbij steeds jaargangstoppers. Cooky of Moments (2) was de laatste keer dichtbij een zege, noteerde als 2e aankomende dezelfde tijd als… Dryade Boko. Helena (7) won de voorlaatste keer nog sterk op Hamburg in een 1.16 tijd over 2200m. Beautheun Lion (14) deed recent weer eens in positieve zin van zich spreken middels een 2e plek achter de later op de avond in actie komende Count me out. De getoonde tijd was eveneens uitstekend. Ook Cash Greenwood (12) en Dasmijn Medo (13) hebben over deze afstand een tijd rond de 1.16 in de benen. Dinand Convital (1) behaalde aan 15/1 de laatste keer een nette 4e plek achter Derby Lobell.

 

Favorieten: 3/6/9

Kanshebbers: 1/2/7/12/13/14

Outsiders: 4/5/8/10/11

 

2. Prix Jean-Luc Lamaere (Elite Challenge)

Deze tweede koers is in mijn ogen één van de mooiste van de avond, want ik tel nogal wat mogelijke winnaars. Ik ga ze op nummer af. Rik Depuydt brengt Vinochka (4) naar Victoria Park. Een snelle merrie die recent nog won in 1.15.7/2150m en 1.16.1/2825b. Daar mag dus zeer serieus rekening mee gehouden gaan worden. Donehill (5) verraste mij de voorlaatste keer enigszins met een knappe zege voor de eveneens goed finishende Cuby Baldwin (5). Radamante (9) won met overmacht in België, dat deed hij recent ook in Wolvega. Tussendoor startte hij hier in een sterkbezet Stayersnummer. Behield de leiding, maar moest zich in de loop van de laatste rechte lijn gewonnen geef. De vorm is onverminderd goed. San Siro BR (11) heeft het wat betreft startnummer misschien wat minder getroffen, maar hij legt met goede vorm vanuit Duitsland de weg naar Wolvega af. Compleet Well (7) staat al tijden voor een zege. Boekt goede verrichtingen in eveneens goede tijden. Dacey Boko (2) liep de voorlaatste keer een nette koers op Belgische bodem, ging de laatste keer van de benen. Van Zeus Oldeson (3) is bekend dat hij het goed doet over de lange afstand. Dat hij echter dichtbij als 4e zou eindigen in 1.16.5/3120b had menigeen (inclusief ondergetekende) aan de côte van 21/1 te zien, niet verwacht. Bea Kievitshof (8) leek na een knappe reeks de laatste keer in wat mindere doen. Die koers werd overigens gewonnen door stalgenote Zenyatta. Als 5e finishte toen Bruce Starlake (10).

 

Favorieten: 4/5/6/9/11

Kanshebbers: 2/3/7/8/10

Outsiders: 1/12

 

3. Prix Saint Nicolas (Boko Champions Challenge)

Zowel Dream of Renka (3) als Daarom Well (6) kruisten in hun laatste start de degens met Dryade Boko. De één op Duindigt, de ander op Wolvega, maar beide met een 4e plek als resultaat. Ze zijn hier beide kansrijk voor de zege. Dat is Carpe Diem TU (5) eveneens. Deze (pas) driejarige hengst beland steevast in de medailles. Early Stardust (1) is even jong. Liep drie uitstekende koersen op rij en zou wederom niet verbazen met een hoge klassering. Benji Boy (7) sprong tweemaal uit zijn laatste drie starts, maar behaalde tussendoor een sterke 2e plek. De ruin blijft echter grillig. Baresi DF (10) sloot zijn laatste starts middels een goed eindschat winnend af. Bizar Zandbergen (11) verlaat zelden de Wassenaarse piste van Duindigt, maar toont momenteel goede vorm. Finishte de laatste keer bovendien voor de eerder genoemde Dream of Renka. Ik sluit het rijtje met Dapp Princehof (9) die zich hier regelmatig in goede tijden weet te plaatsen. Mag genoteerd worden voor de plaatsen 3/4/5.

 

Favorieten: 3/5/6

Kanshebbers: 1/7/9/10/11

Outsiders: 2/4/8

 

4. Prix Voltigeur de Mort (Trotteur Francais Silver Challenge)

In deze koers voor Franse paarden haal ik mijn favorieten uit drie verschillende banden. Op 3100 meter valt die ‘eer’ ten deel aan Tintin de Brucus (4) die de laatste keer in een snelle tijd een amateurnummer won op Le Croisé-Laroche. Bleef daarbij knap voor de bij ons welbekende en in grootse vorm verkerende Urbi Poifond. In band twee op 3120 meter valt mijn keus op Uno Paradisio (5) die op Wolvega al legio koersen wist te winnen en dit ook in Frankrijk meermalen deed (drie keer uit de laatste vier starts). Zijn laatste start op Victoria Park leverde (côte 1.40) een verrassende nederlaag op tegen Top Of The Charm. Ditmaal treft hij wederom een telg uit stal Grift, aangezien op 3140 meter Titane du Donjon (7) van start gaat. Zij was de laatste keer knap 4e in Frankrijk, máár won zelfs haar beide koersen daarvoor op Wolvega met veel vertoon van macht. Tournis Chouan (2) komt uit dezelfde stal. Heeft goede verrichtingen achter zijn naam, maar liep eind juni voor het laatst. Tom de Corneville (3) is leuk voor de plaatsen. Boekt goede resultaten en steevast aan hoge côtes. Datzelfde geldt voor Voronoff des Pins (1). Quartz d’Arbaz (6) loopt op Wolvega vaak goed, liep ook al meermalen een divisie hoger (Golden Challenge). Unique d’Essag (8) heeft het wel in de benen, maar toont momenteel wat minder vorm. Quairos Jiel (10) zorgde de voorlaatste keer over 2100 meter voor een surprise. Rejeton de Jag (9) heeft lang niet gelopen en maakt hier zijn rentree.

 

Favorieten: 4/5/7

Kanshebbers: 1/3/6/10

Outsiders: 2/8/9

 

5. Championnat des Trotteurs Francais (Finale Bronze Challenge)

As des Jacquets (6) maakte indruk in zijn laatste drie starts (evenzoveel zeges), maar treft hier tegenstanders van formaat. Vertige de Vauvert (9) is een seriewinnaar. Won zes van zijn laatste zeven starts, waarvan eenmaal op Wolvega en viermaal (!) in Frankrijk, een prestatie van formaat. Viscount (5) heeft zijn vleugels uitgeslagen, nadat hij op Nederlandse bodem in het verleden per start verbeterde. Heeft inmiddels ook in Frankrijk zijn sporen verdiend en is in dit nummer de derde zegekandidaat. Valet d’As (1) was niet opgewassen tegen Unword, maar liep een uitstekende koers. Staat ditmaal wel zwaarder. Uko de Vaiges (3) krijgt vaak zware parcours voor de kiezen, maar zet dan steevast goed door. Vino le Blanc (2) ging achter de auto van de benen, na de voorlaatste keer over 2100 meter ruim te hebben gewonnen. Alienor (7) won na een duel met Valicia de Mai sterk na drie 2e plaatsen op rij. Velo d’Andain (10) heeft een strippenkaart voor 3e plaatsen op de kop weten te tikken. De vorm is goed, maar of hem dat voor de 5e keer op rij gaat lukken, valt te bezien.

 

Favorieten: 5/6/9

Kanshebbers: 1/2/3/7/10

Outsiders: 4/8

 

6. Prix Trot Britain (Boko Champions Challenge)

Henley (2) boekte recent achter Rovero d’Asolo een knappe 2e plek. Die vorm wist hij vast te houden. Dit bewijzen de twee overwinningen die daarop volgden. Dex Beuckenswijk (9) heeft een nadelig startnummer, maar is in mijn ogen het te kloppen paard in deze koers. Was de laatste keer gevlucht, maar werd nog achterhaald door Zenyatta, die momenteel niet te beschieten is. Count me out (7) is sterk en beter dan ooit. Won de laatste keer, toen eenmalig niet met Ronald Hauber, maar met een amateurrijder op de sulky. Banter Boy (4) heeft vier zeges op papier en bovendien een mooi startnummer. Staat ditmaal echter een stuk zwaarder dan voorheen. Beat the Blue (8) liep in België opvallend sterk; 2e aan 23/1. Calistokingsdeep (5) en Naomi di Quattro (1) komen in aanmerking voor een plaatsgeld.

 

Favorieten: 2/7/9

Kanshebbers: 1/4/5/8

Outsiders: 3/6/10

 

7. Prix Trotplaza.com (Main Wise As Challenge)

In de laatste koers heeft Equidia Bros (8) na haar laatste (gedeelde) zege goede papieren voor de zege. Liep toen meer dan uitstekend. Excellent Love (6) kan het haar lastig maken, mits hij ditmaal zijn hoofd er bij weet te houden (iets wat de laatste twee keer niet lukte en resulteerde in uitschakelingen). Excellent Legume (1) boekte een mooie zege bij zijn debuut, maar treft ditmaal meer tegenstand. Ellen C Renka (2) en Ellageny (5) presteren wisselvallig, maar horen op de plaatstickets thuis. Diva Lady (3) mag daar eveneens bij geplaatst worden, finishte de laatste keer als 5e, overigens vrij ruim achter 2e aankomende Don Starlake (4) die we om die reden hoger mogen inschatten.

 

Favorieten: 1/6/8

Kanshebbers: 2/3/4/5

Outsiders: 7/9

 

Ik wens u veel succes met dichten, cadeau-inkopen en uw spel. Daarnaast graag tot vrijdag!

 

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Jarno Mollema Jarno Mollema Zoon van fokker/trainer/pikeur Arnold Mollema & steun en toeverlaat Jolanda. Samen met broertje Yanick eigenaar van A Miracle (Joker de Rozoy x New Creation). BSc International Business en MSc Small Business & Entrepreneurship behaald aan de Rijksuniversiteit Groningen. Is allrounder op Drafsport.nl, schrijft artikelen, voorbeschouwingen, etc. Werkzaam geweest voor Runnerz alsmede Victoria Park. In het dagelijks leven werkzaam als Neuromarketeer en is mede-oprichter en eigenaar van een viertal Escape Rooms in Noord-Nederland.

Nieuwsbrief

Email: