Home | Overig nieuws | V75 | V75 voorbeschouwing Jägersro 30-11-2013

V75 voorbeschouwing Jägersro 30-11-2013

Door 10
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Raja Mirchi begint aan zijn voorbereiding op de Prix d'Amerique Raja Mirchi begint aan zijn voorbereiding op de Prix d'Amerique

Een dubbele jackpot en de finale van het WK V75, waarbij er nog steeds een groep Nederlanders is die volop kans maakt op de eerste plaats van de internationale competitie en het finaleticket. Jägersro is een baan waar de achterste paarden het over het algemeen zeer moeilijk hebben om te winnen. In alle V75 koersen die dit jaar op Jägersro zijn verreden werd ruim zestig procent van kop af gewonnen en zelfs tachtig procent door de eerste vier paarden (koploper, rug koploper, dodenspoor en rug dodenspoor).

 

 

V75-1 Bronzen divisie autostart 1640m

 

Peter Untersteiner heeft twee troeven in de koers die beide snel kunnen vertrekken. 3 Real Showman is hier de favoriet voor de koppositie en is daarmee ook de favoriet voor de overwinning. Untersteiner heeft met hem gemikt op deze koers en bewust een kleine pauze genomen, aangezien hij vind dat zijn paard niet zo goed reageert op meerdere starts in een korte periode.

 

Of het ook het beste paard in koers is betwijfel ik, een aantal zeer getalenteerde paarden staan in deze koers maar hebben zeer slecht geloot. Dream Duo imponeerde met zijn V75 overwinning in september waarna hij in Hamburg ook zeer goed liep in de Grote prijs van Duitsland. 9 Olympic Kronos word door zijn trainer zeer hoog ingeschat en won zijn laatste twee koersen overtuigend. Dat hij hier het tweede gelid heeft geloot is een groot nadeel voor hem, al heeft hij normaal gesproken geen slechte rug om te vertrekken.

 

8 Queen Delight heeft zich dit jaar ook al zeer goed laten zien in de V75 en tegen de top van zijn jaargang. Viel in de halve finale van de breeders crown echter tegen en heeft wegens wat slijtage problemen een kortere pauze gekregen, traint inmiddels weer goed maar heeft dramatisch geloot. 12 Claes Boko heeft inmiddels twee koersen in de benen na een lange pauze, wist zich beide keren zeer goed van voren zien en zal alleen maar verbeterd zijn met deze koersen in de benen. De afstand en het nummer spreekt echter niet in zijn voordeel.

 

Ranking: 3-7-9-1-6-12-2-8-5-4-11-10

 

 

V75-2 Klasse I autostart 2140m

 

4 Big Bill Bac won laatste keer zeer imponerend na een felle strijd om de leiding, heeft met die prestatie het nodige ontzag gekweekt bij zijn tegenstanders en zal hier vermoedelijk in een vroeg stadium de kop mogen overnemen en ik zou niet weten wie hem het leven zuur zal willen maken in het dodenspoor. Zal hier vermoedelijk de koers mogen bepalen aan kop en is de beste banker van de week, alleen een galoppade zou hier roet in het eten kunnen gooien, dat is wel een probleem punt geweest bij zijn vorige trainer maar lijkt onder zijn nieuwe trainer veel stabieler te zijn geworden.

 

1 Broslätts Rapide verkeerd in vorm en zal hier waarschijnlijk vanaf de rug van 4 Big Bill Bac kunnen koersen. 3 Ground Proximity heeft de smaak goed te pakken en bij beide starts voor zijn nieuwe trainer liet hij zich goed zien, heeft hier mooi geloot en zal om de voorste plaatsen strijden. 8 Hanna Banker komt met een reeks overwinningen en lijkt uit het juiste hout gesneden, haar nummer maakt het haar echter niet makkelijk en treft hier haar sterkste tegenstand ooit. 11Västerboonthenews heeft al enkele keren in de V75 bewezen goed genoeg te zijn in deze klasse, heeft het echter niet getroffen met het nummer. 6 Elit Sund kwam laatst ingesloten met de nodige krachten over de streep.


Ranking: 4-3-1-8-6-11-2-9-5-12-7-10

 

 

V75-3 Gouden divisie autostart 1640m

 

8 Raja Mirchi maakt op zijn thuisbaan zijn comeback voordat hij naar Frankrijk zal afrijzen om zijn geluk te gaan beproeven in de prix d'Amerique. Zijn training heeft ook het doel gehad om hem eind januari in topvorm te hebben, hij zal hier rondom met ijzers vertrekken en Kolgjini heeft aangekondigd rustig met hem te starten en van achteraf te koersen. Aangezien Raja Mirchi zijn beste koersen vanuit het voor veld loopt en zijn vorm zeker nog niet top zal zijn laat ik hem hier van het ticket af, ondanks zijn enorme capaciteiten.

 

1 Reven d'Amour en 2 Harry Haythrow kunnen zeer snel vertrekken en beide zouden normaal gesproken graag vanuit die positie koersen. 3 Capello Bob loopt zijn beste koersen vanaf een rug en met dit nummer zal hij normaal gesproken op een mooie rug voorin in het veld belanden en heeft een zeer gevaarlijke speed. Bewees zijn vorm onlangs door sterk vol te houden naar een derde plaats in de gouden divisie na een parcours in het dodenspoor.

 

7 Oasis Bi sprong van start af bij zijn rentree, waarna hij in het achterveld nog naar een zesde plaats sprintte. Heeft nu een koers in de benen en is normaal zeer trouw in zijn gangen. Het nummer is niet ideaal maar hij is zeker goed genoeg om met deze paarden om de zege te strijden. 10 Premance Simoni is een redelijk onbekende naam uit Noorwegen maar zijn trainer Bo Westergård heeft bij eerdere starts in Zweden altijd laten weten haar heel hoog te hebben staan. Ook nu is hij zeer optimistisch en verwacht hier voor de winst te strijden.

 

Ranking: 7-2-3-1-10-8-6-11-4-9-12

 

 

V75-4 Klasse II autostart 2640m

 

2 Let It Happen deed het zeer verdienstelijk tot nog toe maar is wel erg groot favoriet geworden. Hij zal hier normaal gesproken de nodige moeite hebben om de kop te kunnen pakken met Lutfi Kolgjini aan zijn binnenkant en mocht hij de kop niet weten te bemachtigen dan zal hem het nodige werk buitenom staan te wachten, kanshebber maar (te)veel gespeeld.

 

12 Vivo Per Lei bezit de nodige capaciteiten maar had grote moeite om de juiste gangen eronder te houden, zo sprong hij in zijn vier eerdere V75 starts elke keer. Als hij hier net als in zijn laatste twee starts zonder fouten blijft zal hij hier ver voorin weten te eindigen. De afstand zal voor hem geen probleem vormen en hij is sterk genoeg om het één en ander buitenom te doen.

 

9 Bear Dancer won onlangs op imponerende wijze met Björn Goop toen hij voor het eerst met een Amerikaanse bike aan de start verscheen, waarmee hij nu in tegenstelling tot laatste keer weer mee aan de start zal verschijnen. 1 Magical Face stelde dit jaar tot nog toe teleur, kan goed vertrekken en Kolgjini mikt met hem op de kop en komt met optimistische trainingsrapporten.

 

Ranking: 12-9-2-1-10-4-8-5-7-11-12

 

 

V75-5 Svensk Uppfötningslöpning autostart 2140m

 

De Zweedse variant van de fokkers trofee is de grootste tweejarigen koers van het jaar. Dit jaar Nederlandse fokkersbelangen via seriewinnaressen 1 Eileen Boko en 2 Enya Boko alsmede via 6 Everreach Draviet. 2 Enya Boko begon haar prille loopbaan zeer voortvarend en lijkt nu al een kandidate voor de titel tweejarige van het jaar, al is deze koers traditiegetrouw een voorname graadmeter voor die verkiezing. Per Lennartsson komt met de nodige verwachtingen naar Malmö maar zet een kanttekening bij de eerste lange reis en overnachting, het is een merrie die regelmatig gehumeurd is en het is afwachten hoe ze daar op reageert waarschuwt hij.

 

De tweede troef van Lenartsson in deze koers is 4 Orion Tilly die veel cooler is dan zijn stalgenote maakte grote indruk in zijn serie. Hij moest veel strijd leveren om de koppositie te bemachtigen waarbij er zelfs 1.09 op de klokken verscheen na de eerste 500 meter! Ondanks deze ongelooflijke opening hield hij zeer dapper stand en zag hij zich pas enkele tientallen meters voor de finish geklopt en moest 3 Soonerorlater slechts een ruime lengte voor zich dulden. Per Lenartsson is wat hem betreft ook zeer optimistisch en zegt beide paarden met gelijkwaardige kansen te zien. Ditmaal zal hij naar verwachting makkelijker de koppositie weten te bemachtigen en vanuit die positie is hij een zeer geduchte kandidaat en mijn banker op het kleine ticket.

 

Op het groepsticket vul ik naast zijn favoriet stalgenote aan met 3 Soonerorlater die al enkele sterke prestaties op zijn palmares heeft staan, 5 Onceforall Face die in zijn serie voor het eerst zonder fouten liep en meteen sterk wist te winnen en 11 Bullyoung waar stal Svanstedt al enige tijd de nodige verwachtingen van heeft maar nog erg groen in de koers is. Hij verloor in de serie ongeveer 40 meter aan de start en wist zich via een vlammend eindschot nog te plaatsen voor de finale. Bij zijn overwinning wist hij o.a. 5 Onceforall Face makkelijk voor te blijven nadat beide een fout hadden gemaakt.

 

Ranking: 4-2-11-5-3-1-6-8-10-7-12

 

V75-6 Zilveren divisie autostart 2140m

 

2 Prey Frontline heeft een geweldige reeks achter zijn naam staan en heeft hier het mooiste geloot. Hij zal hier hoogst waarschijnlijk de kop weten te bemachtigen en heeft dan uiteraard een goede kans om te winnen. Maar hij wist met zijn vijf overwinningen ongeveer een half miljoen kronen te verdienen en is snel doorgeschoten en is nu nieuw in de zilveren divisie. Daarnaast werd hij nog bijna geklopt in zijn laatste koers nadat hij onderweg de koers mocht bepalen en wist hij zijn overwinning daarvoor in dead heat te behalen.

 

10 Nougat Ås is de Harpers Hanoverslopp winnaar van dit jaar. Na die koers maakte hij een mislukt uitstapje in Enghien waarna hij er even tussenuit was, maakte onlangs zijn rentree en wist daarbij overtuigend te winnen. Het tweede gelid is echter geen voordeel maar heeft klasse genoeg om hier het één en ander buiten om te doen. 6 Freeman T Porter had een volledig mislukt seizoen als vijfjarige maar dit jaar neemt hij revanche. Tijdens zijn Franse campagne wist hij drie overwinningen te behalen in zes starts waarna hij toesloeg in de Graf Kalman Hunyadi Rennen. Zijn laatste start maakte hij in de Prijs der Giganten te Wolvega maar versprong al zijn kansen aan de start. Lugauer laat weten nog veel van hem te verwachten in de toekomst en komt vol zelfvertrouwen aan de start.

 

11 Playing Tua is aan een geweldig seizoen bezig en won onlangs zeer sterk en verrassend een merrie elite koers, komt nu ook hengsten tegen maar in een lagere winsom klasse, heeft matig geloot maar met het juiste koersverloop niet kansloos. 9 Please Perfect mag op de rug van 2 Prey Frontline starten en zou zo wel eens een mooie positie kunnen bemachtigen, heeft via winst tijdens de Hugo Åbergs memoriaal meeting in 1.10,9 al laten zien over de nodige capaciteiten te beschikken.

 

Ranking: 10-6-2-11-9-3-5-8-1-7-4

 

 

V75-7 3&4-jarige koers bandenstart 2140m

 

Een koers voor drie en vierjarige paarden waarbij de oudste generatie twintig meter voordeel moeten geven. 13 Dreams Take Time beleefde bij zijn nieuwe trainer een geweldige opleving en wist o.a. toe te slaan in de grote prijs van Duitsland, daarna klopte hij o.a. Digital Ink in een rechtstreeks duel in de halve finale van de breeders crown. In de finale was Digital Ink echter niet te stuiten en werd 13 Dreams Take Time ingesloten zesde. Moet hier op zijn klasse aanspraak kunnen maken op de winst maar twintig meter geven aan een aantal goede driejarige is geen makkelijke opgave op Jägersro waar de zoals eerder gemeld de paarden aan het front sterk in het voordeel zijn.

 

Na het schrappen van Amazing Man is het zeer open in het eerste band. De Deense gasten 3 Therumoursaidfire en 9 Tycoon Conway Hall behoren beide tot de absolute top van hun land. Eerstgenoemde was één van de favorieten voor het Deense Kriterium maar kwam na een ongelukkige koers buitenom niet verder dan een vijfde plaats. 9 Tycoon Conway Hall ging er met de winst vandoor in het Kriterium. Beide paarden zullen hier serieus aanspraak op de winst kunnen maken.

 

5 Bandit Hornline maakte onlangs zijn debuut voor Robert Bergh en die gaf toen al aan optimistisch te zijn. Hij ging voor de tweede keer rondom zonder ijzers en liep zonder meer zijn beste koers uit zijn loopbaan. Hij moest zelfs nog eventjes gecorrigeerd worden door zijn pikeur in de laaste rechte lijn anders had hij vermoedelijk er met de winst vandoor zijn gegaan. Is na het schrappen van twee paarden aan zijn binnenkant gezakt naar nummer drie in het band wat beduidend beter is dan nummer vijf. 12 Perfect Power is de laatste die een plekje krijgt op mijn ticket, hij heeft tot nog toe zeker geen gelukkig jaar en had al minimaal het dubbele aan winsom kunnen hebben. Hij toonde zijn kunnen o.a. al eens via een tweede plaats in de serie van de Derby na een geweldige sprint, waarna hij als vijfde door het stek ging in de finale. Vorig jaar leek hij op weg naar de winst in deze koers maar ook toen gooide een galoppade in de slotmeters roet in het eten.

 

Ranking: 13-3-5-9-12-10-1-8-6-7-14-11

 

Groepsticket:

V75-1: 3-7-9
V75-2: 4
V75-3: 7-2-3-1-10
V75-4: 12-9-2-1
V75-5: 4-2-11-5-3
V75-6: 10-6-2
V75-7: 13-3-5-9-12
3x1x5x4x5x3x5= 4500 combinatiesx0,06= 270,-- Euro

 

Kleine ticket:


V75-1: 3-7-9
V75-2: 4
V75-3: 7-2-3-1-10
V75-4: 12-9-2-1
V75-5: 4
V75-6: 10-6
V75-7: 13-3-5-9-12
3x1x5x4x1x2x5= 600 combinatiesx0,06= 36,-- Euro

 

 

WK ticket Stig H Johansson:
V75-1: 3 Real Showman
V75-2: 4 Big Bill Bac
V75-3: 1 Reven d’Amour
V75-4: 2–9–1–10
V75-5: 2–5–11–1
V75-6: 10–6–1–3
V75-7: 4–3–6

 

 

WK ticket Åke Svanstedt:
V75-1: 3–1–12–9
V75-2: 4–3–8–1
V75-3: 7 Oasis Bi
V75-4: 2–12
V75-5: 11–4
V75-6: 2 Prey Frontline
V75-7: 4–13–5

 

Veel succes,
Terry Koperberg

Beoordeel dit artikel

4.80
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 10 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

avatar
Bas Schwarz 30 nov 2013
V75-1: 1,3,7,12
V75-2: 3,4,11
V75-3: 7 OASIS BI
V75-4: 2,4,9,12
V75-5: 2,3,4,5
V75-6: 10 NOUGAT ÅS
V75-7: 13 DREAMS TAKE TIME
avatar
Terry Koperberg 30 nov 2013
3
4
1-2-3-7-8-10
1-2-9-12
2-4-5-11
6-10
13
avatar
gerard van dijk 30 nov 2013
Er valt wat te klagen... En wie heeft er uitleg hiervoor.

Bernie,me vriendin heeft voor aanvang laatste ronde 21pnt...
ticket in de laatste ronde:

3,8,12 (12)
4,8 (4)
2,8 (2)
1,2,9,12 (9)
3 X
1,2,10,12 (11 RES PAARD,12 GESCHRAPT)
4 (13 RES PAARD,4 GESCHRAPT)

Dus 6 goed. 21 en 6=27 maar in de eindstand maar 26 pnt.
Wie???
avatar
Terry Koperberg 1 dec 2013
hallo gerard,

Vreemd inderdaad, al is de troost dat je met 27 niet eerste was geworden.
Ik zag dat er op de site nergens een mogelijkheid was om contact op te nemen,
maar wellicht gaat dat wel via het twitter account @VMiV75 en kunnen ze je verder helpen.
avatar
Jan Ham 1 dec 2013
Hallo Gerard. Volgens mij waren de reserve paarden in de laatste v75 koers de nrs. 6-13-10. De ranking van Terry is niet de juiste voor de Zweden. De 4 liep niet mee,dus werd dat nummer 6.
avatar
gerard van dijk 1 dec 2013
Hallo Jan,

Ik ga ook niet van Terry z'n turordning/tips uit.
In het officiele programma-boekje en de turordning in de paardenkrant geven de 13 als reserve paard.
Zo ramp is het ook weer niet want je moet eerste worden maar overall 4de staat beter als 13de...

Groet
avatar
Allright 1 dec 2013
Misschien kan ik Bernie wel troosten ... :-)
avatar
gerard van dijk 1 dec 2013
Zal het even vragen....
Maar er moet wat gebeuren,ze zit de hele dag te snikken!!
avatar
gerard van dijk 2 dec 2013
Allright,ze lacht weer...

Het is hersteld,overall 4de.
avatar
Allright 3 dec 2013
Ben ik blij om :-) >> mooi resultaat >> Gefeliciteerd !!

(tips via mail - forumproblems)
totaal: 7 | nu in beeld: 1 - 7

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Terry Koperberg Terry Koperberg

Nieuwsbrief

Email: