Home | Overig nieuws | V75 | V75 voorbeschouwing Gävle 23-11-2013

V75 voorbeschouwing Gävle 23-11-2013

Door 5
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Maharajah maakt zijn opwachting in de V75 Maharajah maakt zijn opwachting in de V75

Deze week maakt Maharajah zijn V75 rentree, na zijn formidabele overwinning in de Olympiatravet werd hij nog derde in de Oslo Grand Prix waarna helaas geschrapt werd in de Elitlopp vanwege een blessure. Hij maakte onlangs al winnend zijn rentree waarbij hij op de supersnelle baan van Solvalla het Zweeds Record verbeterde. Het is u wellicht opgevallen dat de procenten deze week misschien wat "vreemd" lijken (een favoriet aan 20%???), dit komt door een belangrijke wijziging.

 

 

 

ATG heeft besloten om vanaf afgelopen maandag in alle V-spelen de procenten te wijzigen van "streck-procenten" naar "instats-procenten". Dit houd kort gezegd in dat we vanaf nu zien hoeveel een paard gespeeld is in plaats van hoe vaak een paard gespeeld is, dat geeft een veel duidelijker beeld van de "waarde" van de paarden die je speelt. Bij de nieuwe procenten aanduiding zal het totaal van het aantal procenten ook nooit meer de honderd procent overschrijden, als je het totaal optelt zal je in de buurt van de 95-98 procent komen. Dit komt omdat er op hele en procenten word afgerond en men hierdoor dus niet op de volle honderd procent uitkomt. Hierdoor is het dus ook mogelijk dat er een paard op nul procent staat, dit houd niet in dat het paard totaal niet gespeeld is maar dat hij minder dan een halve procent van de inzet vertegenwoordigd.

 

Daarnaast naderen we met week vijf van het WK de ontknoping en heeft Nederland met met name Bernie Werkmeester nog volop kans op de finale.

 

 

V75-1 Klasse I autostart 1640m

 

2 Greve E is licht favoriet, maar er is bijna net zo veel ingezet op 6 Verymuchkiss Karsk, 3 Elit Sund en 5 That's My Pal en deze vier paarden maken allen goede kans. Ze komen allen met bewezen vorm waarbij vooral 6 Verymuchkiss Karsk opvalt die zich via een tweede plek achter Porthos Amok wist te plaatsen voor de Breeders Crown finale. In de finale werd geprobeerd iets sneller te vertrekken wat in een galoppade resulteerde. De paarden die tot kort geleden door Svanstedt getraind werden waren de afgelopen weken al zeer succesvol al maakte 6 Verymuchkiss Karsk wel al iets langer geleden de overstap naar Glen Norman.

 

1 Bolt Boko en vooral 4 Darling vertegenwoordigen een zeer mooie waarde, hebben mooi geloot en krijgen ook een plekje op mijn ticket. 2 Greve E is favoriet voor de kop maar 1 Bolt Boko kan ook snel vertrekken en beide zijn geïnteresseerd om het vanuit die positie te proberen. 4 Darling loopt zijn beste koersen over de sprint, begin oktober werd ze tweede in de V75 gevolgd door een knappe vierde plaats in een V75 sprintkoers vanaf het nadelige startnummer 8. Heeft snelheid genoeg om hier te verassen.

 

Ranking: 2-6-5-3-1-4-10-9-12-8-11

 

 

V75-2 Klasse II autostart 2140m

 

3 Julio De Luxe is uitgesproken favoriet, hij bewees reeds enkele keren over grote klasse te beschikken maar om uiteenlopende redenen is hij nog steeds niet echt doorgebroken. Komt nu met een prof aan de start wat absoluut een voordeel is. Banker op het kleine ticket. Zijn onregelmatige optredens en het feit dat een koers vanuit het dodenspoor tot de mogelijkheden behoort vul ik hem aan met zoveel paarden als het budget toelaat, aangezien het achter de favoriet een vrij open koers is.

 

Mooie Spelwaarde voor 2 Quick On The Draw en 10 Quarter Of An Hour, eerstgenoemde heeft met Robert Bergh twee maal winst en een tweede plaats na een galoppade behaalde in drie starts heeft Bergh zich zeer positief uitgelaten over zijn kansen en melde dit als beste winstkans van de dag te zien. 10 Quarter of an Hour maakte indruk met zijn tweede plaats bij zijn V75 debuut achter Big Bill Bac, een hoog tempo onderweg zal hem in de kaart spelen.

 

11 Vacqueyras sloeg vorige week als groot favoriet een bleek figuur en staat verrassend genoeg weer ingeschreven. Zijn trainer had geen echte verklaring voor zijn teleurstellende prestatie en vermoed dat het in een iets te lange pauze tussen de koersen zat. In mijn ogen een twijfelachtige verklaring, wellicht is hij na een vormpiek en enkele harde koersen zijn vorm en wil om te koersen aan het verliezen. Hij maakte reeds drie starts vanuit het tweede gelid wat resulteerde dat in twee galoppades en een overwinning. Als gedeeld tweede favoriet acht ik hem te veel gespeeld en laat ik hem los.

 

Ranking: 3-2-1-10-4-5-7-11-9-6-12-8

 

 

V75-3 Gouden divisie autostart 3140m

 

9 Maharajah is de absolute Zweedse ster en in goede doen staat hij hier gedeclasseerd over de voor hem zeer voordelige afstand van drie kilometer. Bij zijn debuut kreeg hij een koers op maat maar maakte hij het ook zeer eenvoudig af en had Kihlström nog het nodige achter de hand. Nu word hij vanwege de rugblessure van Kihlström voor het eerst door Ulf Ohlsson gereden. Vroeger kon 9 Maharajah nog wel eens een moeilijk te rijden paard zijn maar volgens Hultman en zijn vaste rijder is hij met de jaren een stuk makkelijker geworden. Vorig jaar stelde hij bij zijn rentree enkele keren flink teleur en leek zijn vorm ver te zoeken, maar de indruk die hij bij zijn laatste start maakte gaf weinig reden tot onrust. Hij draafde voor zijn doen zelfs zeer goed ondanks dat hij voor een gewone kar ging en hij bij zijn laatste starts voor zijn blessure juist zeer goed draafde voor een Amerikaanse bike. Al met al zie ik geen enkele reden tot ongerustheid en bank ik 9 Maharajah ondanks dat hij zeer groot favoriet is. (momenteel 79% wat gelijk staat aan ruim 90% in de oude vorm van de procent aanduiding.)

 

Mocht u uit zijn op een verrassing komt u een heel eind door aan te vullen met 2 Haraldinho die volgens Takter zijn laatste koers had gewonnen als hij op tijd de ruimte had gekregen, 5 Winning Love die naast de megafavoriet het meest voordeel heeft aan deze ongebruikelijke uitschrijving en 7 Perfectly Enough waarvan de stal vorige week al de nodige verwachtingen had maar die na een valse start veel te onrustig was geworden nadat Adielsson de trekkleppen al voor de eerste start had getrokken. Bij de tweede start was hij te nerveus geworden wat in een onstuitbare fout resulteerde.

 

Ranking: 9-5-7-2-10-11-4-8-1-6-3

 

 

V75-4 Koudbloeden autostart 2140m

 

4 Månprinsen A.M. is op zijn goede dagen de beste koudbloed van Zweden, maar de afgelopen periode was hij plots wat wisselvallig. In zijn laatste koers leek hij ongemotiveerd te springen, is er daarna even uitgeweest mede omdat er weinig koersen voor hem waren. Is volgens zijn trainer optimaal in de training en moet hij worden gezien met een topkans.

 

Ik zet er toch twee paarden bij en speel daarbij in op wederom een mogelijk mindere prestatie van de favoriet. 5 Rino Dox won begin vorige maand van een gelijkwaardig veld waar de favoriet niet aan de start kwam maar Hallsta Lotus bijvoorbeeld wel. Bevestigde zijn vorm in zijn laatste koers en is hier de eerste uitdager. Mijn derde en laatste streepje is voor 8 Myllarfaks die onder de hoedde van Ingvar Nyberg aan een nieuwe jeugd lijkt begonnen. Was bij zijn laatste koers niet optimaal maar dat kwam volgend de trainer door een nieuwe balans, nu zal hij weer met zijn oude ijzers aan de start komen daarnaast is hij afgelopen week geschoren wat op bepaalde paarden een positief effect kan hebbenen voor het eerst in zijn nieuwe regie met trekwatten.

 

Ranking: 4-5-8-7-11-1-2-3-10-6-9

 

 

V75-5 driejarigenkoers bandenstart 2140m

 

Wow, wat een indruk maakte 6 Maverick Man in zijn eerste twee starts! Tot jullie dit jaar werd hij getraind door Svante Båth, die hem vervolgens naar Åke Svanstedt stuurde, bij zijn debuut liet hij een verpletterende indruk achter nadat hij de laatste kilometer aflegde in 1.12 en met 1.15,1(bandenstart) de snelste debuut tijd ooit voor een driejarige in Zweden neerzette. Ook in zijn tweede start toonde hij aan een potentiële jaargangstopper te kunnen worden door spelenderwijs vanuit het dodenspoor naar de winst te soleren. Onlangs verhuisde hij weer terug naar Båth die inmiddels mede eigenaar is geworden. Båth meldde afgelopen week moeilijke trainingsomstandigheden te hebben gehad maar dat hij 6 Maverick Man mee naar de baan had genomen en hij hem daar in een snelwerkje heeft gereden waarbij hij als snelst 1.18 liep naar volle tevredenheid.

 

Ondanks dat hij met nog maar twee starts zeer groen is bank ik hem toch, achter hem is de koers zeer open waarbij de grootste tegenstand lijkt te komen van trainingsgenoten 4 Pineapple Boy en 8 Pledge Allegiance en 2 Diego M Boko.

 

Ranking: 6-2-8-4-15-1-7-10-9-14-3-11-13-12-5

 

 

V75-6 Zilveren divisie autostart 1640m

 

Een zeer open zilveren divisie met een aantal snelle vertrekkers die mooi hebben geloot, wat wellicht tot een waanzinnig tempo zal leiden waardoor de sterke en speedpaarden die minder hebben geloot ook goede kansen weten te krijgen. Ik maak het mezelf makkelijk en neem alle paarden in de hoop dat er een verrassing valt.

1 Brasil Boko maakt zijn debuut voor Bergh en zou na Nahar, Ed You, Laurier Dag en nog enkele andere wel eens de nieuwste Love You nakomeling kunnen zijn die zich spectaculair weet te verbeteren onder de hoede van zijn nieuwe trainer. Het is echter twijfelachtig of hij snel genoeg is om hier de kop te behouden maar moet op Bergh zijn reputatie met Love You nakomelingen als serieuze kandidaat worden gezien. 4 Sandrngham Hanover verkeerd in topvorm en heeft in tegenstelling tot zijn laatste twee koersen dit keer mooi geloot.

 

5 Chapeau loopt normaal tegen de top van zijn jaargang en komt hier ondanks dat hij oudere paarden treft eenvoudigere tegenstand dan in zijn laatste starts in Zweden. Hij startte driemaal eerder over de sprint waarbij hij nog ongeslagen is. Bij zijn debuut over deze afstand liep hij op deze baan zijn record van 1.10,9 waarbij hij enigszins revanche nam op zijn zure uitschakeling als Duits derbywinnaar. 9 Democrat loopt ondanks dat hij in zijn laatste starts niet wist te winnen het hele jaar al constant en toonde in zijn laatste twee starts aan nog steeds over de juiste vorm te beschikken.

 

8 Bell, 10 Robin Ru, 11 O. U. Glide en 12 Quangaroo Zet hebben het niet getroffen met de loting maar zouden bij een (te) hoog tempo aan kop zomaar voor een verrassing kunnen zorgen.

 

Ranking: 5-1-4-9-3-12-6-11-10-2-8-7

 

 

V75-7 Bronzen divisie 2140m

 

3 Mellby Amiral leek begin dit jaar de aansluiting met de top van zijn jaargang te kunnen gaan maken nadat hij enkele keren opvallend presteerde en o.a. een robbertje vocht met Västerbo Highflyer in een Klasse I finale. Maar toen het in het voorjaar de tegenstand toenam kon hij geen vuist maken waarna hij de hele zomer door zich aan galoppades bezondigde. In zijn laatste twee starts laat hij echter plots weer zien wel degelijk over de nodige klasse te beschikken.

 

11 Pirro Bi imponeert keer op keer sinds hij in Zweden actief is, vooral zijn tweede start waar hij 10,2 op de klokken zette en zijn daaropvolgende winst in 13,5 over de middenafstand beloofde het nodige vuurwerk in de toekomst. Zijn trainer baalt vanzelfsprekend van het nummer maar waarschuwt dat men absoluut niet te nonchalant met hem om mag gaan, en heeft de hoop op de zege zeker nog niet opgegeven.

 

Mijn derde en laatste streepje is voor de vermoedelijke koploper 4 Dellvann die zeer snel kan vertrekken en in topvorm is. Was in zijn laatste start vanaf een ongunstig startnummer maar een hals lengte geklopt door 3 Mellby Amiral en zal het dit keer graag van kop af proberen.

 

Ranking: 4-3-11-6-1-10-7-9-5-8-12

 

 

Groepsticket:

V75-1: 2-6-5-3-1-4
V75-2: 3-2-1-10-4-5-7
V75-3: 9
V75-4: 4-5-8
V75-5: 6
V75-6: 5-1-4-9-3-12-6-11-10-2-8-7
V75-7: 4-3-11

6x7x1x3x1x12x3= 4536 combinatiesx0,06= 272,16 Euro

 

 

Kleine ticket:

V75-1: 2-6-5-3-1-4
V75-2: 3
V75-3: 9
V75-4: 4-5-8
V75-5: 6
V75-6: 5-1-4-9-3-12-6-11-10-2
V75-7: 4-3-11

6x1x1x3x1x10x3= 540 combinatiesx0,06= 38,88 Euro

 

 

WK ticket Stig H Johansson:

V75-1: 2–3
V75-2: 3–1–11–10
V75-3: 9 Maharajah
V75-4: 4 Månprinsen A.M.
V75-5: 6–8–2–15
V75-6: 5–3–1
V75-7: 3–1

 

 

WK ticket Åke Svanstedt:

V75-1: 2 Greve E.
V75-2: 1–2–10–11
V75-3: 9 Maharajah
V75-4: 4–5–7–8
V75-5: 6 Maverick Man
V75-6: 3–9–5–1
V75-7: 3–1–4

 

 

Veel succes,
Terry Koperberg

 

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 5 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

avatar
gerard van dijk 23 nov 2013
Mooie analyse!

In afd4 Hostbo Frederik nr10,vindt het heerlijk om door Kontio gereden te worden.
5x gereden 2x1 2x2.

Afd5 Valuable Sensation nr13 en Nikita Broline nr15,hebben goede paarden ontmoet. Als je voor meerde paarden gaat,meenemen. Als de favoriet het niet doet kunnen ze in mijn ogen allemaal.

WK-ticket...
5
3
9
1,4,5,10
6,10,13,15
1,3,4,5,9,10
3,4...
avatar
Terry Koperberg 23 nov 2013
1-2-3-4-5-6
1-2-3-4-5-7-10-11
9
4-5
6
5
3-4
avatar
Bas Schwarz 23 nov 2013
6 VERYMUCHKISS KARSK
2- 3
9 MAHARAJAH
4- 8
1- 2- 6- 8
5- 9- 10
1- 3- 4- 6
avatar
Ferry Uljee 23 nov 2013
1 2 Greve E.
2 1, 2, 3, 10
3 5, 9
4 4, 5, 8, 11
5 6 Maverick Man
6 3, 4, 5, 6, 9, 10
7 3 Mellby Amiral
avatar
Ferry Uljee 23 nov 2013
afd3..."kat i/h bakkie", dacht ik, in de laatste bocht...
totaal: 4 | nu in beeld: 1 - 4

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Terry Koperberg Terry Koperberg

Nieuwsbrief

Email: