Home | Overig nieuws | V75 | V75 voorbeschouwing Solvalla 16-11-2013

V75 voorbeschouwing Solvalla 16-11-2013

Door 3
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Womanizer favoriet in de gouden divisie finale Womanizer favoriet in de gouden divisie finale

Deze week V75 finales aangevuld met de finales van het diamantstoet en de solvalla serien voor vierjarige paarden. Zoals gebruikelijk bij V75 finales zeer aan elkaar gewaagde velden en het beloofd mooie sport te worden. Örjan Kihlström is al enige tijd afwezig en dat kan nog wel even gaan duren, hij heeft rugproblemen en zal volgens de artsen drie weken tot mogelijk een half jaar moeten rusten.

 

 

 

V75-1 Zilveren divisie finale autostart 2140m

1 Pojke Kronos wil net als laatste keer van kop af, nu is het echter over de middenafstand,vermoedelijk zal hij onderweg niet met rust gelaten worden en dan is het twijfelachtig of hij de winst weet te pakken. 3 No deal heeft mooi geloot, gaat weer met een amerikaanse bike en hoogst waarschijnlijk rondom zonder ijzers, daardoor de terechte favoriet maar een harde koers in het dodenspoor maakt hem ook weer kwetsbaar tegen speedpaarden.

 

Ik vul mijn ticket dus ruim aan, 8 Seabiscuit heeft dramatisch geloot maar bewees zijn klasse bij zijn laatste twee overwinningen. 4 Kaka A. T. heeft eindelijk weer eens mooi geloot, doet altijd zijn best en kan hier wel eens een hele mooie positie bemachtigen om het in de laatste rechte lijn af te maken. 10 Democrat krijgt onder zijn nieuwe regie voor het eerst Björn Goop op de bike, die hem echter goed kent aangezien hij hem voorgaande jaren veelvuldig heeft gereden. Had laatste keer een goede afsluiting waarbij hij uiteindelijk maar een hoofdje tekort kwam om leider 8 Seabiscuit te achterhalen. 11 Overtaker By Sib verkeert in een eindeloze vorm lijkt het wel, met de juiste rug naar voren zou hij hier zomaar weer kunnen toeslaan.

 

9 Stormysky komt hier hoogstwaarschijnlijk op de rug van koploper 1 Pojke Kronos te liggen, dat is normaal een kansrijke positie maar met de twijfels of de koploper het wel tot de finish weet vol te houden is het risico dat hij nooit ruimte krijgt aanzienlijk en laat ik hem vanwege budgetaire redenen van het ticket af.

 

Ranking: 3-4-8-10-11-1-9-6-12-5-2-7

 

 

V75-2 Klasse II finale autostart 2140m

4 Vacqueyras pakte een zeer makkelijke overwinning laatste keer, ditmaal komt hij echter beduidend betere paarden tegen, hij zal het hier waarschijnlijk uit het dodenspoor moeten doen. 5 Jeepster kan zeer snel vertrekken en is favoriete voor de koppositie vanwaar ze nog ongeslagen is. Bij haar laatste overwinning won ze de halve finale van de breeders crown spelenderwijs vanaf kop, in de finale moest ze na een zeer aanvallende koers opgeven in de laatste rechte lijn. Mocht ze hier de kop krijgen zal ze moeilijk te kloppen zijn, de vraag is echter of haar laatste koers niet nog in de benen zitten.

 

10 Linslusen A.U. liep ook in een finale van de breeders crown waar hij na een zuinige koers aan de binnenkant zich niet in de strijd kon mengen voor de plaatsen. In de halve finale stelde hij echter overtuigend zijn plaats vast door derde te worden achter Dreams Take Time en Digital Ink. Is volgens zijn trainer verbeterd uit zijn laatste koers gekomen en laat hij topvorm zien in de training. 7 Rocky Reach won laatste keer weer zeer overtuigend waarbij zijn hij zijn enorme potentie liet zien. Een amateur-pikeur in een V75 finale is nooit een aanrader maar dit paard is nog lang niet uitgewonnen. 6 Uroy word door zijn omgeving hoog aangescheven, lijkt de laatste tijd beter te begrijpen wat er van hem verwacht wordt en dat is in zijn prestaties terug te zien.

 

Ranking: 10-7-5-4-6-9-2-8-3-11-12

 

 

V75-3 Gouden divisie finale autostart 2140m

Dat de beste Zweden inmiddels op rust zijn of hun pijlen al op de Franse wintermeeting hebben gericht word weer eens pijnlijk duidelijk. 3 Womanizer krijgt vaak een zwaar koersverloop voorgeschoteld maar geeft zich altijd voor 110%, in zijn laatste start hield hij ook dapper vol na een harde koers vanuit het dodenspoor. Ditmaal is hij favoriet voor de koppositie en mocht hij die weten te bereiken zal hij moeilijk te kloppen zijn. Mocht hij onverhoopt toch niet de leiding weten te pakken dan zijn zijn kansen zeker niet verkeken en ik bank.

 

6 Monster Drive lijkt zijn voornaamste uitdager, hij kon in zijn laatste koers geen positie vinden en nam terug om laatste paard binnenkant te komen en vervolgens nooit meer ruimte kreeg. Als hij het dodenspoor weet te ontwijken zal hij een serieuze uitdager zijn. 2 Perfectly Enough lijkt nog steeds aan vorm te winnen en wist laatste keer derde te worden achter Rocky Winner en Panne de Moteur. Adielsson heeft aangekondigd een aanval op de koppositie te doen, mogelijk weet hij in die positie boven zichzelf uit te stijgen. 4 Reven d'Amour zal waarschijnlijk rondom met ijzers moeten starten, loopt daarnaast zijn beste koersen over de sprint. 8 Perfect Toll heeft matig geloot en met zijn matige startsnelheid zal hij vermoedelijk in het achterveld belanden.

 

Ranking: 3-6-2-8-4-9-1-5-7

 

 

V75-4 Klasse I finale autostart 2140m

Een zeer open koers waar ik het liefst alle paarden zou nemen, dat laat het budget echter niet toe en hoop ik met mijn zeven paarden te overleven. 5 Reina de Caballo liep laatste keer zijn beste koers ooit toen hij voor het eerst met Kontio van start ging en vrij gemakkelijk van kop af kon bepalen. Nu staan er enkele snelle vertrekkers aan zijn binnenkant en dat hij hier de kop weet te bereiken is zeer twijfelachtig. 6 Västerboonthenews heeft zich zeer goed laten zien in de V75 tot nog toe en is hier een serieuze kanshebber.

 

1 Mind Your Face kan snel vertrekken en ik verwacht dat hij het van kop af gaat proberen. Won zijn voorlaatste koers vanuit die positie op deze baan terwijl hij in zijn laatste koers een zekere overwinning versprong na de hele koers te hebben geleid. 2 Mynta Broline heeft een geweldige eindsprint in de benen, zal met dit nummer een mooi koersverloop krijgen. 7 Old Faithfull zette enkele goede prestaties neer voordat hij laattse keer rondom met ijzers liep en zich niet met de voorste paarden kon meten, gaat nu weer rondom zonder ijzers en word onderschat. 8 Highspeed Call gaat voor zijn zesde overwinning op rij, behaalde zijn meeste overwinningen tegen veel mindere paarden maar wist onlangs in de V75 ook overtuigend van kop af te winnen. Heeft slecht geloot maar kan zeer snel vertrekken en wellicht probeert de aanvallende Kaj Widell met een alles of niets poging de kop te pakken. 9 O.F.V. Continue komt ook met uitstekende prestaties aan de start, het nummer hoeft geen probleem te zijn en met het juiste koersverloop zou hij hier weer kunnen toeslaan.

 

Ranking: 1-6-7-5-2-9-8-10-4-3-11-12

 

 

V75-5 Diamantstoet finale merriekoers bandenstart 2140m

Een mooie merriekoers met enkele van Zwedens beste merries uit het tweede band aan de start. De paarden uit het eerste band zullen het moeilijk krijgen om de 20 meter voorgift in winst om te zetten. 6 Aroma Grim is het beste paard uit het eerste band en mocht zij hier naar de kop geforceerd worden dan zal ze moeilijk te kloppen zijn. Ze is echter niet heel erg betrouwbaar in haar gangen, zo versprong ze in haar laatste koers nog een zeker lijkende overwinning. Jorma Kontio zal voor het eerst de teugels ter hande nemen, normaal een voordeel, maar juist met deze startmethode wellicht een nadeel. Jorma Kontio staat nou niet bekend als Zwedens beste bandenstarter, hij heeft dan ook een bedroevende statistiek met favorieten in bandenstart koersen. Voor mij een serieuze kanshebster maar zeker geen bank overweging.

 

Ik heb ruimte om drie paarden uit het tweede band erbij te nemen en dat zijn 10 Aloe Vera die bij haar laatste starts keer op keer imponerend door het derde spoor haar 20 meter toegift goed maakte om (met wisselend succes) voor de winst te strijden. 13 Ariel Boko heeft een vormpiek en is het te kloppen paard deze koers. 15 Global Midnight is tot grootse daden is staat, traint als nooit tevoren volgens haar trainer en wist met deze pikeur tweemaal te winnen en één keer derde te worden uit drie starts.

 

2 Amour d'Inverne kan snel vertrekken, had laatste keer een startfout maar kwam nog snel af in de slotfase, zou hier mogelijk de kop af kunnen geven als 6 Aroma Grim komt om het vervolgens in de laatste rechte lijn te proberen. 5 Sembs Ouradour heeft het lastige nummer vijf geloot en lijkt wel erg zwaar te staan. 7 Global Ninja kan ook snel vertrekken en zal graag vanuit die positie koersen. 8 Super Ariel is beter als haar laatste prestaties doen vermoeden, heeft hier een "tricky" nummer geloot met het risico op insluiting maar weet ze ruimte te vinden is haar speed niet te onderschatten. 11 Bell kan gruwelijk sprinten en mocht zij op een goede rug meetrekken is ze altijd gevaarlijk. 14 Latitud Broline komt langzaam aan weer in vorm maar haar laatste overwinning was alweer tien maanden geleden.

 

Ranking: 13-6-15-10-2-11-14-8-5-7-1-3-4-9

 

 

V75-6 Bronzen divisie finale autostart 2140m

Kari Lähdekorpi is als trainer al weer enige geleden gestopt maar zal deze koers met zeer veel belangstelling volgen. Hij is namelijk (mede)eigenaar van zowel 2 Prey Frontline als 11 Laurier Dag. Eerst genoemde gaat voor zijn vijfde overwinning op rij, al moest hij zijn laatste delen met 12 Open Mind Bi. 2 Prey Frontline zal hier voor het eerst rondom zonder ijzers en wederom amerikaanse bike aan de start verschijnen. 11 Laurier Dag doet het niet minder met eveneens vier overinningen in zijn laatste vijd starts. Is samen met zijn nieuwe trainer nog ongeslagen maar Bergh verkiest ritten met Kadett C.D. en Ed You op Vincennes boven deze finale en laat Jan Nordin zijn honeurs waarnemen. Maakte veel indruk bij zijn overwinningen en zal zonder fouten het te kloppen paard zijn.

 

Naast deze favorieten maak ik ook plek op mijn ticket voor outsider 5 Call Me Hannover, hij komt in uitstekende vorm aan de start, heeft met zijn speed een gevaarlijk wapen en word door zijn trainer omscheven als een toekomstig Elitlopp finalist. Wist bij zijn voorlaatste koers beslag te leggen op de vierde plek in de Grote Prijs van Duitsland achter Dreams Take Time, Indigious en Quid Pro Quo, waarbij zijn omgeving achteraf ontevreden was met het resultaat en had er volgens hun meer in gezeten. 4 Västerbo Highflyer komt na een korte pauze weer terug, hij stelt zelden teleur maar loopt zijn beste koersen als hij dicht op elkaar start. 1 K.L.M.Buymethemoon zette enkele zeer goede prestaties neer in Zweden maar was bij zijn laatste koers in Noorwegen erg bleek. 12 Open Mind Bi komt ook met een reeks goede prestaties aan de start maar lijkt de koers bij de loting al te hebben verloren met deze tegenstand.

 

Ranking: 11-2-5-4-1-12-9-10-3-8-7-6

 

 

V75-7 Solvallaserien finale vierjarigenkoers 2140m

Het blijft zonde dat we hier niet het duel tussen 9 Digital Ink en Mosaique Face te zien krijgen, deze twee paarden worden als beste vierjarige van Zweden beschouwd, nu blijft de vraag; Wie is de beste?

 

9 Digital Ink won op indrukwekkende wijze de breeders crown twee weken geleden. Mocht hij die prestatie weten te herhalen dan zal hij hier niet te kloppen zijn. Maar een mega favoriet in de laatste banken is niet prettig en vaak blijkt de waarde ook nog eens amper te stijgen mochten ze winnen. Hij word dit keer ook weer gereden door Ulf Ohlsson die zich in de halve finale van de breeders crown ook al in de luren liet leggen met hem door geklopt te worden door Dreams Take Time. Ulf Ohlsson staat in Zweden ook niet bekend als de meest betrouwbare pikeur in grote koersen, al heeft hij de critici met zeges in de sprintermästare (Quid Pro Quo) en travkriterium (Rokkakudo) enigzins de mond gesnoerd. In de zes voorgaande V75 finale meetings was hij vijfmaal actief, waarbij hij meerdere keren met een (mede)favoriet aan de start kwam, zijn beste prestaties in al die koersen waren twee vierde plaatsen.

 

Ik verdubbel mijn ticket met 10 Indigious, die op dezelfde dag als 9 Digital Ink in de breeders crown toesloeg, maar dan de duitse versie in Berlijn. Op een zeer slechte baan werd hij op safe gereden maar won onaangevochten met veel achter de hand. Is niet veel minder dan de favoriet, hij heeft hem al eerder verslagen en vertegenwoordigd een aantrekkelijke speelwaarde.

 

Ranking: 9-10-12-5-6-2-4-1-7-8-11-3

 

 

Groepsticket:
V75-1: 3-4-8-10-11-1
V75-2: 10-7-5-4-6
V75-3: 3 Womanizer
V75-4: 1-6-7-5-2-9-8
V75-5: 13-6-15-10
V75-6: 11-2-5
V75-7: 9-10
6x5x1x7x4x3x2= 5040 combinatiesx0,06= 302,40 Euro

 

 

Kleine ticket:
V75-1: 3 No Deal
V75-2: 10-7-5-4-6
V75-3: 3 Womanizer
V75-4: 1-6-7-5-2-9-8
V75-5: 13-6-15-10
V75-6: 11 Laurier Dag
V75-7: 9-10
1x5x1x7x4x1x2= 280 combinatiesx0,06= 16,80Euro

 

 

Åke Svanstedt Wk-V75 ticket
V75-1: 3–8–11
V75-2: 1–10–2–5
V75-3: 3–4–8–6
V75-4: 5–8
V75-5: 6 Aroma Grim
V75-6: 11–2
V75-7: 9 Digital Ink

 

 

Stig H Johansson Wk-V75 ticket
V75-1: 3–1–8
V75-2: 4–10
V75-3: 3–4–2–6
V75-4: 6–5–2–1
V75-5: 6 Aroma Grim
V75-6: 11 Laurier Dag
V75-7: 9–10

 

 

Bas en ik zullen onze Wk V75 tickets in de loop van de ochtend in de comments plaatsen.

Veel succes,

Terry Koperberg

 

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 3 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

avatar
Ferry Uljee 16 nov 2013
1 3 No Deal*
2 7 Rocky Reach
3 2, 3, 5, 6
4 2, 5, 6, 7, 8, 9
5 10 Aloe Vera
6 2, 5
7 2, 5, 9, 10

Succes !
avatar
Bas Schwarz 16 nov 2013
I: 11 OVERTAKER BY SIB
II: 7- 10
III: 2- 3- 6- 8
IV: 2- 9
V: 5- 13- 14
VI: 2 PREY FRONTLINE
VII:6- 9- 10- 12
avatar
Terry Koperberg 16 nov 2013
3-4-10-11
7-10
3
1-2-5-6-7-8-9-10
13
2-5-11
9
totaal: 3 | nu in beeld: 1 - 3

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Terry Koperberg Terry Koperberg

Nieuwsbrief

Email: