Home | Overig nieuws | V75 | V75 voorbeschouwing Halmstad 9-11-2013

V75 voorbeschouwing Halmstad 9-11-2013

Door 4
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Trainer in vorm Peter Untersteiner komt met enkele favorieten aan de start. Trainer in vorm Peter Untersteiner komt met enkele favorieten aan de start.

De derde week van het WK V75 brengt ons naar Halmstad. Op papier is het een zeer matig bezette V75 waarbij de gouden en zilveren divisie mogelijk hun slechtste uitvoering hebben van het afgelopen jaar. Waarschijnlijk hebben de V75 finales van volgende week op Solvalla hier ook schuld aan. Het ontbreken van de echte sterren in hun klasse maakt het echter geen makkelijke opgave deze week, dat was het vorig jaar overigens ook niet want toen wist zelfs niemand zeven goed te raden.

 

 

Deze week een hele korte voorbeschouwing aangezien ik vanuit het Westland op tijd moet vertrekken om vanavond aandachtig toeschouwer te zijn tijdens de geweldig bezette Grote Prijs der Giganten.

V75-1 Zilveren divisie autostart 2140m

 

Peter Untersteiner is de onbetwiste trainer in vorm op het moment, hier komt hij aan de start met zijn nieuwe pupil 1 Nothing But Class. Bij zijn debuut voor Untersteiner liep hij een geweldige koers, na een valse koers kwam hij de laatste 600 meter door het derde spoor in 09,3 af waarbij een derde plaats het hoogst haalbare was. Heeft nu mooi geloot en is waarschijnlijk snel genoeg om de kop te behouden, in een verder matig bezet veld vormt hij mijn enige banker op het grote ticket.

Ranking: 1-3-11-9-10-6-8-4-5-2

 

V75-2 Klasse I autostart 2640m

 

Afgelopen week wilde 2 Yield To None er niets van weten en sprong al ruim voor het vallen van de start en is nooit in koers geweest. Mag het nu opnieuw als groot favoriet proberen. Voor mij met zijn mislukte start vorige week en enkele harde koersen daarvoor zeker geen bank overweging al is hij wel een serieuze kanshebber als de vorm en wil nog aanwezig zijn.

4 U.P.W. Sund is zeker goed genoeg voor deze klasse, laatste keer had hij wat moeilijke momenten in de bochten, komt daarom nu met een andere balans en hoofdstel aan de start. Kan snel vertrekken en is de de vermoedelijke koploper. 5 Hertig Shim wist zijn lange vorm eindelijk in een overwinning om te zetten laatste keer toen hij in een V75 stayer koers van start tot finish wist te domineren. Op zijn laatste koers af een logisch streepje. Tot slot neem ik 9 Dollar Sund mee, hij kwam laatste keer ingesloten als vierde over de streep en had nog alles over, Ohlsson liet toen na de koers weten dat hij dacht gewonnen te hebben met ruimte in de laatste bocht. Nu met Kontio aan een zeer aantrekkelijke waarde.

Ik heb vanwege budgetaire redenen hier maar ruimte voor vier paarden waardoor ik genoodzaakt ben om enkele gevaarlijke outsiders eraf te laten. 1 Lovely Buv heeft namelijk mooi geloot en kan hier een zuinige koers aan de binnekant krijgen en het op speed afmaken, al lijkt zij op haar best over de kortere afstanden. 3 Kazire de Bob start weinig in autostart koersen en heeft slechts viermaal eerste gelid gehad achter de auto, maar sprong bij twee van deze gelegenheden, toen hij dravend startte was dat met een safetystart en lag hij vrijwel meteen in de achterste gelederen. Voor mij een reden voor een gokje en ik laat hem eraf ondanks zijn vorm en geliefde afstand.

Ranking: 2-5-4-9-1-3-6-8-10-11-7-12

 

V75-3 Gouden divisie autostart 2140m

 

7 Harry Haythrow was laatste twee starts tweede respectievelijk derde achter een ontketende On Track Piraten, waarbij hij in zijn laatste start paarden als Yarrah Boko, Orrechietti en Giganten deelnemer Deuxieme Picsous voorbleef. Heeft echter een nadelig nummer geloot en met enkele snelle vertrekkers aan zijn binnenzijde zal hij waarschijnlijk niet de kop kunnen bemachtigen.

3 Up Date Hoss kan zeer snel vertrekken en is de vermoedelijke koploper, was een maand geleden zeer verdienstelijk derde achter Orrechietti en Nahar in de gouden divisie. 5 Oasis Bi komt terug van een blessure en heeft zeven maanden niet gestart. Van het voorjaar kon hij bij zijn seizoensdebuut Panne de Moteur tot aan de finish partij geven, wat hij opvolgde met een demonstratie in een 5-jarige koers in de V75. Afgelopen maandag heeft Björn Goop hem op Mantorp een werkje gegeven en zou daar 1600m in ongeverr 1.16 hebben afgelegd. Zijn vorm is natuurlijk moeilijk in te schatten maar deze trainer staat er om bekend zijn paarden in een goede vorm uit te brengen na rust.

8 Capello Bob heeft na een kortere pauze inmiddels weer twee koersen in de benen, eerste keer uit won hij in een zeer matig veld overtuigend en vorige week sloot hij met een gruwelijke sprint af, waarbij hij de laatste voor de tweede plaats inruilde en ongeveer 10 lengtes goedmaakte op winnaar Baht Launcher die maar een halve lengte marge overhield. Heeft hier natuurlijk dramatisch geloot maar als hij na een harde koers in de slotfase op een goede rug mee naar voren kan komen dan heeft hij speed genoeg om iedereen voorbij te blazen.

Ranking: 3-7-5-8-2-6-4-10-9-1

 

V75-4 Klasse II autostart 1640m

 

Een open koers, 1 Wingait Ida is een zeer talentvolle driejarige merrie, maakte reeds enkele keren indruk, mocht zij de kop kunnen behouden dan zal ze hier ver kunnen komen. komt rondom zonder ijzers aan de start, in tegenstelling tot laatste keer. 2 Denco's Neelakilab doet altijd haar best maar of ze ook de klasse bezit om in de V75 toe te kunnen slaan betwijfel ik, maar Veijo Heiskanen heeft zijn paarden in een goede vorm en ze heeft mooi geloot dus neem ik haar toch mee. 3 Askhults Sigvard won zeer overtuigend laatst toen hij voor het eerst met een amkerikaanse bike ging, nu weer en waarschijnlijk ook rondom zonder ijzers. 5 Man Winner is dravende nog niet minder als tweede geweest, staat hier voor zijn zwaarste opdracht maar kan zeker niet uitgesloten worden. 7 Chivas Boko kwam laatste keer voor het eerst en voor het laatst voor Åke Svanstedt uit, word nu getraind door zijn voormalige eerste man Glenn H Persson, is met die koers in de benen zeker in vorm gegroeid en mocht hier een hoog tempo aan kop komen zal hij in de slotfase vele paarden voorbij lopen. 8 Max Bob komt uit de stal van Peter Untersteiner en dat moet al een aanbeveling op zich zijn met de huidige stalvorm. Kwam na een pauze terug met een overtuigende overwinning.

Ranking: 7-8-1-3-5-2-6-4-10-12-9-11

 

V75-5 Driejarige merriekoers bandenstart 2140m

 

Vijftien onervaren driejarige merries in een bandenstart, dat zal waarschijnlijk de nodige start gallopades te weeg brengen. De paarden in het tweede gelid staan mijn inziens voor een onmogelijke opgave om twintig meter goed te maken op een aantal zeer veelbelovende talenten. Peter Untersteiner domineerd de koers met maar liefst vier starters. Zelf komt hij aan de start met 4 Glamour Håleryd die nog ongeslagen in twee starts is en hier de logische favoriet. 8 Nelli Eighteen May liet in haar laatste start ook zien over bovengemiddelde kwaliteiten te beschikken.

9 Bakers Ransom is net als 3 Gila Håleryd veelbelovend aan haar carriere begonnen. 7 Eternity of Joy begon met twee overwinningen waarna ze de top van haar jaargang opzocht in de Breeders Crown serie en halve finale. hier wist ze vanaf slechte startnummers geen potten te breken maar heeft ze vermoedelijk wel hardheid en natuurlijk ervaring opgedaan. Tot slot maak ik plaats op mijn ticket voor 11 M.T. Illustrious die steeds beter gaat presteren en al heeft laten zien over de nodige speed te beschikken.

Ranking: 4-8-9-3-7-11-1-2-12-10-6-5-14-15-13

 

V75-6 Bronzen divisie autostart 2640m

 

Een aantrekkelijke bronzen divisie, 2 October Kronos is groot favoriet, heeft door het schappen nu startnummer 1 achter de auto gekregen en dat maakt het hem iets moeilijker om de kop te nemen maar hij blijft wel de favoriet voor die positie. Won enkele starts geleden vanuit die positie over de sprint, nu is het een kilometer langer en is het met enkele sterke tegenstanders maar de vraag of hij die nu weer tot de finish weet vast te houden.

10 Dream Duo won imponerend een V75 stayerskoers in een nieuw Zweeds record, waarna hij zijn opwachting maakte in Hamburg. Daar wist hij na een zuinige koers beslag te leggen op een vijfde plek achter Dreams Take Time, Indigious en Quid Pro Quo. Zal nu vermoedelijk het zware werk moeten opknappen vanaf dit nummer maar is daar vermoedelijk ook toe in staat. 11 For Pleasure As heeft het vaak tegen zware tegenstand opgenomen, zo werd hij afgelopen zomer al eens derde achter Chelsea Boko en Digital Ink maar voor paarden als Magic Tonight en Indigious. Komt nu voor de tweede keer aan de start met Jorma Kontio die vorige keer een tweede plaats (ingesloten) in de finale van het sommartravet behaalde met hem. 3 Huge Star begint eindelijk in vorm te komen voor Flemming Jensen, zijn paarden zijn vaak erg sterk en deze afstand lijkt dan ook geen probleem.

Ranking: 10-11-2-3-9-5-12-4-8-7-6

 

V75-7 Merrie elite koers 1640m

 

De mooiste koers is tot het laatst bewaard. 2 Miss Sue V heeft de loting gewonnen en is de terechte favoriet. Zij is zeer snel van start en kan de leiding eigenlijk niet ontgaan, werd laatste keer tweede in gouden divisie tegen de hengsten. 3 Gisela Ås heeft laten zien dat ze de aansluiting bij de oudere paarden al heeft gemaakt en won zeer eenvoudig bij haar debuut voor Roger Wallman die vooral met merries zijn successen weet te boeken. Ze zal 2 Miss Sue V niet voorbij kunnen komen van start af maar weet Adielsson een ruggetje in het tweede spoor te vinden dan zal ze met haar speed een reeële bedreiging kunnen vormen voor de favoriete.

Ranking: 2-3-6-4-12-9-11-1-8-7-10-5

 

Groepsticket:
V75-1: 1
V75-2: 2-5-4-9
V75-3: 3-7-5-8
V75-4: 7-8-1-3-5-2
V75-5: 4-8-9-3-7-11
V75-6: 10-11-2-3
V75-7: 2-3

1x4x4x6x6x4x2= 4608 combinatiesx0,06= 276,48 Euro

 

Kleine ticket:
V75-1: 1
V75-2: 2-5-4-9
V75-3: 3-7-5-8
V75-4: 7-8-1-3-5-2
V75-5: 4-8
V75-6: 10
V75-7: 2-3

1x4x4x6x2x1x2= 384 combinatiesx0,06= 23,04Euro

 

Åke Svanstedt Wk-V75 ticket
V75-1: 1
V75-2: 3–10–2–6
V75-3: 5 Oasis Bi
V75-4: 2–5–8–7
V75-5: 9–4–8–7
V75-6: 3–10–1
V75-7: 3 Gisela Ås

 

Stig H Johansson Wk-V75 ticket
V75-1: 1
V75-2: 2–3–1–4
V75-3: 3
V75-4: 3–2
V75-5: 4–8–9–3–7–1
V75-6: 2–3–4–10
V75-7: 2 Miss Sue V

 

Mijn Wk V75 ticket zal ik morgenochtend in de comments plaatsen.

Veel succes,

Terry Koperberg

 

Beoordeel dit artikel

4.20
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 4 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

avatar
Terry Koperberg 9 nov 2013
mijn wk ticket voor deze week.

V75-1: 1
V75-2: 2-4-5-9
V75-3: 3-5-7
V75-4: 3
V75-5: 3-4-7-8
V75-6: 10
V75-7: 2-3-4-6
avatar
Ferry Uljee 9 nov 2013
1) 1, 3, 9, 10
2) 1, 2, 4, 5
3) Harry Haythrow
4) Kebab
5) 4, 9, 15
6) 2, 4, 9, 10
7) Miss Sue V
avatar
Bas Schwarz 9 nov 2013
I: 1-3-9-10
II: 1 LOVELY BUV
III: 3 UP DATE HOSS
IV: 2-3-4
V: 3-4-8-11
VI: 4-10
VII: 3-4
avatar
Bas Schwarz 9 nov 2013
Op ATG-live werd net gemeld dat Miss Sue V niet gedijt onder deze regenachtige omstandigheden...
totaal: 4 | nu in beeld: 1 - 4

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Terry Koperberg Terry Koperberg

Nieuwsbrief

Email: