Home | Overig nieuws | V75 | V75 voorbeschouwing Eskilstuna 02-11-2013

V75 voorbeschouwing Eskilstuna 02-11-2013

Door 8
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Fins derby winnaar Seabiscuit is groot favoriet in de V75 Fins derby winnaar Seabiscuit is groot favoriet in de V75

De Breeders Crown meeting op Eskilstuna is een jaarlijks terugkerende V75 meeting, maar dit jaar geen Breeders Crown finales in de reguliere zaterdag meeting. Zondag word er een extra V75 meeting verreden met alle vier de Breeders Crown finales. De herfst is inmiddels echt begonnen en dat was behalve aan het weer afgelopen week ook te merken aan de uitslagen, zo werd woensdag de V86 niet geraden nadat enkele favorieten niet thuis gaven en de (grote) outsiders elkaar afloste.

Het is de periode dat paarden net als mensen  in verband met het weer een verkoudheid oplopen of de jonge paarden die hun intrede maken op de trainingsstallen een virusje mee de stal inbrengen. Daarnaast is het logisch dat de "zomerpaarden" na een lange zomer met veel harde koersen hun vorm langzaam beginnen te verliezen of last krijgen van wat slijtage en aan rust toe zijn. De herfst periode brengt hierdoor altijd een extra horde om te nemen voor de wedders maar worden daar ook voor beloond middels hoge(re) uitbetalingen. 

 

V75-1 Klasse I autostart 2140m

1 Yield to none is hier de terechte favoriet, hij komt met een reeks prima prestaties aan de start, heeft Björn Goop weer terug op de sulky (2x winst uit 2 starts) maar heeft zeker geen makkelijke koersen gehad en het is daarnaast geen vastigheid dat hij de kop zomaar even de kop pakt.

 

Ik neem in de eerste koers dan ook veel paarden erbij en hoop op een verrassing om mee te beginnen. 4 Reina de Caballo word versterkt met Jorma Kontio en heeft eindelijk eens goed geloot. 9 Old Faithful komt ook met goede prestaties aan de start, hij zal echter met voorijzers moeten lopen wat een minpunt is, koerst het liefst in het voorveld en dan is het tweede gelid venzelfsprekend geen voordeel. 12 Mellby Amulett won alle drie haar starts voor Roger Wallman, staat nu wel zwaarder en heeft dramatisch geloot, maar met tovenaar Kihlström zeker niet kansloos.

 

7 Västerbo My Madam heeft inmiddels zes starts in de benen na een een lange pauze en groeit richting topvorm, kan soms extreem snel vertrekken en zou hier 1 Yield To None wel eens kunnen aftroeffen in de strijd om de kop en in deze geliefde positie is ze nog ongeslagen. 2 Antagonista heeft mooi geloot en zou hier wel eens naar haar eerste V75 overwinning kunnen sprinten. 3 Insert Sock komt uit de vormstal van Frederik B. Larsson, won zijn laatste twee starts op Eskilstuna (2 uit 3) maar staat nu wel een stuk zwaarder. 5 High Stage zat laatste keer met de nodige krachten over ingesloten, lijkt echter niet echt een winnaarstype te zijn met slechts 1 overwinning in 29 starts. 10 Nochebuena Face is een zeer getalenteerde driejarige uit de stal van Kolgjini is snel genoeg maar maakt makkelijk een foutje. 11 Lynnn Palema heeft wederom slecht geloot maar heeft laten zien een venijnige eindsprint in de benen te hebben en zou met een hard koersverloop hier wel eens een super verrassing kunnen zijn.

 

Ranking: 1-4-7-2-9-12-11-3-10-5-6-8

 

 

V75-2 Vierjarige koers autostart 2140m

1 Platone G.S.O. imponeerde mij op een geweldige wijze laatste keer, de onbekende italiaan kwam voor de tweede keer voor Svante Båth uit en verpletterde zijn tegenstanders zonder ook maar een krimp te geven. Hij zal nu waarschijnlijk rondom zonder ijzers aan de start verschijnen. Banker op mijn WK ticket en kleine ticket, zijn startnummer weerhoud me ervan om hem op het grote ticket ook te banken. Vorige keer kon hij namelijk met hetzelfde nummer geen enkele aanstalte maken op de koppositie en het risico op insluiting dus op de loer ligt. Nu maar hopen dat Erik Adielsson snel een gaatje naar het tweede spoor weet te vinden.

 

Op het grote ticket denk ik safe te zijn met 4 Asterix Hornline en 6 Big Bill Bac erbij. Laatsgenoemde maakte bij zijn laatste drie starts onder de hoede van Ola Samuelsson indruk, hij speelde met zijn tegenstanders op Jägersro en zette een indrukwekkende inhaalrace in na een startfout in zijn laatste koers. Foutloos een absolute kanshebber maar maakt in het verleden al vele gallopades en is niet te vertrouwen. Peter Untersteiner heeft verreweg zijn beste jaar ooit als trainer en blijft verbazen met zijn prestaties, dat is de Zweedse eigenaren ook niet ontgaan en hij heeft de laatste maanden dan ook tientallen nieuwe paarden op stal gekregen. Één daarvan is 4 Asterix Hornline, die tot voorkort weinig indruk wist te maken. Bij zijn twee starts voor zijn nieuwe trainer wist hij zeer gemakkelijk toe te slaan in snelle tijden. Komt nu echter wel zijn beste tegenstanders ooit tegen.

 

5 Premier Kronos lijkt met winnen of springen een typisch Kolgjini paard, wist al eerder tegen vergelijkbare tegenstand toe te slaan en zou zonder fouten kunnen verrassen. 10 Explosive Zon deed het de laatste starts goed en zou hier kunnen verrassen al is het tweede gelid geen voordeel voor hem. De merries 2 Conrads Elsa en 7 R.K. Princess komen met nette prestaties maar lijken hier wat te zwaar te staan.

 

Ranking: 1-6-4-5-10-2-7-3-9-12-11

 

 

V75-3 Gouden divisie autostart 1640m

Een zeer open gouden divisie, het liefst neem ik hier alle paarden maar aangezien ik maar ruimte heb voor vijf paarden heb ik flink moeten schrappen. 3 Alvena Pele lijkt hier de beoogde koploper als Johan Untersteiner geen snode plannen heeft met 1 El Sueco. 3 Alvena Pele loopt verreweg zijn beste koersen van kop af maar kan daar soms ook wat heet worden, was daarnaast laatste keer bedroevend slecht, welliswaar in het dodenspoor maar scoorde toch een dikke onvoldoende. Van kop af kanshebber maar ik verwacht niet dat hij met rust gelaten zal worden met zijn twijfelachtige vorm voor mij zeker geen banker.

 

6 Womanizer blijft zich maar doorontwikkelen en hield laatste keer dapper stand vanuit het dodenspoor in de Svenskt Mästerskap tegen o.a. On Track Piraten, Yarrah Boko en Harry Haythrow. Heeft met Peter Ingves bovendien een rijder in vorm op de sulky. 5 Monster Drive stalt zelden teleur en stond laatste keer voor een onmogelijke opgave, de laatste 800 meter zonder hulp door het derde spoor, maar zette goed door naar een vierde plaats. Heeft nu mooi geloot en met het juiste koersverloop een serieuze kandidaat.

 

10 Perfect Toll word hier wat over het hoofd gezien, heeft na een lange rust periode vanwege een blessure inmiddels vijf starts in de benen en lijkt weer tegen zijn topvorm aan te zitten. Volgens Svanstedt voelde hij laatste keer en in de training ook weer aan als in zijn gloriedagen. In mijn ogen een verplicht streepje. Mijn laatste streepje is voor 1 El Sueco die hier normaal een parcours op de rug van de koploper krijgt en met zijn huidige vorm mogelijk zou kunnen verrassen. Loopt waarschijnlijk met een amerikaanse bike.

 

11 Reven d'Amour wist laatste keer van kop af te imponeren, heeft nu echter het tweede gelid geloot en loopt volgens zijn trainer het beste als hij in het voorveld ligt en mede vanwege zijn lage spelwaarde laat ik hem van mijn ticket. 2 Friction heeft mooi geloot, krijgt Kihlström weer eens in de sulky en zal vermoedelijk rondom zonder ijzers en met een dicht hoofdstel aan de start komen. Dat klinkt zeer intressant maar feit is dat hij in zijn laatste drie starts geen enkel teken van vorm heeft gegeven.

 

Ranking: 10-6-5-1-3-11-9-4-12-2-7

 

V75-4 Klasse II autostart 2640m

Wat een indruk wist 6 Romeo Lavec laatste keer te maken! In een rush snelde hij het veld aan de overzijde voorbij om naar de winst te soleren. Hij wist echter al enkele keren eerder een imponerende overwinning op te volgen met een kleurloze prestatie en is zeer wisselvallig. Mocht hij zijn laatste prestatie dit keer wel te evenaren dan zal er vermoedelijk geen maat op hem staan in dit veld.

 

4 Quatro Kahn lijkt per koers te verbeteren, heeft mooi geloot en een ervaren V75 pikeur. 11 Rocky Reach was in zijn laatste start groot favoriet in de V75 onlangs startnummer twaalf, werd toen door iedereen de hemel ingeprezen na enkele zeer sterke overwinningen maar kon toen totaal geen indruk maken. Zijn trainer kon geen verklaring vinden en heeft hem twee weken volledige rust gegeven en hem alleen maar buiten laten lopen. Liep vorige week donderdag een proefkoers (1.17/2200 m) waar hij zijn trainer zwaar tegenviel. Zondag liet hij in het werk echter een verpletterend eindruk op zijn trainer achter wat hem deed besluiten alsnog in te schrijven. Word nu opmerkelijk genoeg totaal over het hoofd gezien.

 

3 Lucky Luke Zenz is een zeer gecompliceerd paard maar met veel capaciteit, kan niet tussen de paarden lopen dus zal aanvallend ten strijde trekken. 1 Campari Akema werd na een reeks (sterke) overwinningen nipt geklopt in zijn V75 debuut door Tore, heeft nog nooit eerste gelid achter de auto gehad, zijn startsnelheid is dus onbekend en zal in het voorwerk getest worden, intressant om in de gaten te houden.

 

8 Room To Go is een zeer talantvolle driejarige merrie waar we in de toekomst ongetwijfeld nog veel van gaan horen, stond al in de finale van de korte E3 en de Oaks. Staat zwaar maar zou hier mogelijk met een optimaal parcours via haar speed kunnen verrassen.

 

Ranking: 6-4-11-3-1-8-2-9-7-12-5-10

 

V75-5 Leerlingenkoers bandenstart 2140m

7 Mr Looba Looba verkeerd al geruime tijd in een uitstekende vorm, heeft hier één van de beste leerlingen en prima geloot. Hij kan snel vertrekken en is de favoriet voor de koppositie, maar is niet afhankelijk van die positie. 1 Pericle Bi kan ook snel vertrekken en lijkt een klasse beter van kop af dan vanuit het veld, zal dus alles op alles zetten om de kop te pakken maar krijgt hoe dan ook een mooi parcours. Met deze twee paarden probeer ik het op mijn kleine ticket.

 

Op het grote ticket neem ik er nog een viertal bij. 14 Tresor d'Inverne moet twintig meter geven en lijkt voor een moeilijke opdracht te staan, zal vermoedelijk ver in het achterveld komen te liggen en zelf het werk door het derde spoor moet opknappen. Heeft echter al aangetoond over de nodige capaciteiten te beschikken en met wat geluk onderweg zeker een kanshebber. De andere Bergh pupil 2 Devdas T.J. lijkt voor een makkelijkere opdracht te staan, heeft groeiende vorm en moet volgens de stal mee doen om de winst. 8 Lina Liv won laatst zeer overtuigend en komt hier met super leerling Oskar J. Andersson aan de start. Moet op de rug van 1 Pericle Bi vertrekken en zou hier wel eens een mooie koers kunnen krijgen. 10 Crash And Burn wint zelden maar stelt ook zelden teleur, klopte in zijn laatste start 7 Mr Looba Looba in een rechtstreeks duel op speed in de laatste rachte lijn.

 

Ranking: 7-1-10-2-14-8-5-11-3-15-6-9-12

 

V75-6 Zilveren divisie autostart 2140m

6 Seabiscuit was een klasse apart in de V75 laatste keer, hij vertrok als een raket, nam de kop en is nooit meer in de problemen geweest. De Finse Derby winnaar is na blessure leed weer helemaal terug en is de beste banker van de dag. Is hier favoriet voor de koppositie maar is goed genoeg om het uit het veld of eventueel zelfs vanuit het dodenspoor te winnen.

 

1 Orione Spin kan snel vertrekken en zal ook dde enige zijn die niet bereid is om de kop af te geven aan 6 Seabiscuit. Hij werd vorige week vierde achter Rocky Winner en Panne de Moteur waarbij hij in een rechtstreeks duel Magic Tonight voor bleef. Kolgjini is optimistisch en in mijn ogen de gevaarlijkste uitdager van mijn banker. 2 Allaballakaitoz en 3 Lotus Elan kunnen ook snel vertrekken maar zij zullen beide graag willen afgeven aan de favoriet.

 

9 Stormysky mag kiezen uit de snel vertrekkende ruggen van 1 Orione Spin en 2 Allaballakaitoz, komt er normaal mooi in te liggen en zou hier kunnen verrassen. 8 Overtaker By Sib heeft slecht geloot en komt hier sterkere tegenstand tegen dan laatste keren.

 

Ranking: 6-1-9-2-8-12-10-5-3-7-11-4

 

V75-Bronzen divisie autostart 1640m

Een sterk bezette bronzen divisie waar ik denk met 3 Open Mind Bi en Örjan Kihlström een sterke banker te hebben gevonden in een anders open koers. Met veel snelle vertrekkers verwacht ik een hard koersverloop en dan slaat de sluw gereden 3 Open Mind Bi toe in de laatste rechte lijn. In zijn voorlaatste start versprong hij een vermoedelijke overwinning in de laatste bocht. Laatste keer reed Kihlström hem iets voorzichtiger door de laatste bocht waarna hij zonder diepgaande inspanningen eenvoudig toesloeg in de laatste rechte lijn. Gaat wellicht rondom zonder ijzers maar in ieder geval voor het eerst met een head-pole om hem wat zekerder door de bocht heen te krijgen.

 

Mocht u hier niet durven te banken dan raad ik aan zoveel mogelijk streepjes te zetten. Zo hebben 10 You Talking To Me (won enkele starts geleden nog sterk een Klasse I finale), 5 Acriter (vorm en mooi geloot) en 7 Langarsbo Blixten (kwam enkele keren ingesloten met de nodige krachten over in vergelijkbare V75 velden over de finish) alledrie een geweldige spelwaarde.

 

Ranking: 3-9-1-2-5-10-7-12-4-6-11-8

 

Groepsticket:
V75-1: 1-4-7-2-9-12-11-3-10-5
V75-2: 1-6-4
V75-3: 10-6-5-3-1
V75-4: 6-4-11-1-3
V75-5: 7-1-10-2-14-8
V75-6: 6 Seabiscuit
V75-7: 3 Open Mind Bi
10x3x5x5x6x1x1= 4500 combinatiesx0,06= 270,00Euro

 

Kleine ticket:
V75-1: 1-4-7-2-9-12-11-3-10-5
V75-2: 1 Platone G.S.O.
V75-3: 10-6-5-3-1
V75-4: 6-4-11-1-3
V75-5: 7-1
V75-6: 6 Seabiscuit
V75-7: 3 Open Mind Bi
10x1x5x5x2x1x1= 500 combinatiesx0,06= 30,00 Euro

 

Wk-V75 ticket Terry Koperberg
V75-1: 1-4-7-2-9-12-11-3
V75-2: 1 Platone G.S.O.
V75-3: 10-6-5
V75-4: 6-4-11-1
V75-5: 7-1
V75-6: 6 Seabiscuit
V75-7: 3 Open Mind Bi

 

Wk-V75 ticket Stig H Johansson
V75-1: 9-1-10
V75-2: 6-1-4-10
V75-3: 3 Alvena Pele
V75-4: 6-3-1-4
V75-5: 7-1
V75-6: 6 Seabiscuit
V75-7: 9-1

 

Wk-V75 ticket Åke Svanstedt
V75-1: 1-4-9-2
V75-2: 6-4-1-2
V75-3: 6-10-3
V75-4: 1-6-4-7
V75-5: 7 Mr Looba Looba
V75-6: 6 Seabiscuit
V75-7: 9 Prey Frontline

 

De Wk-V75 tickets van Bas Schwarz en John Bootsman kunt (als het goed is) hieronder in de comments vinden.

 

Veel succes,

Terry Koperberg

Beoordeel dit artikel

4.89
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 8 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

avatar
Ferry Uljee 2 nov 2013
Lekker leesvoer weer deze week, Terry! Bedankt! Heb een beetje "feeling" voor Beannie MM...zonder ijzers en met yankee-kar. Banker Pericle Bi...beste startnr, prima paard en één v/d beste leerlingen!

1 1, 12
2 2, 6
3 3, 4, 5, 10
4 6 Romeo Lavec
5 1 Pericle Bi
6 5, 6, 12
7 3, 5, 9, 11

Succes allemaal !
avatar
Rico K 2 nov 2013
Kihlström is niet aanwezig, dus vele rijders wijzigingen in de V75 !
avatar
Bas Schwarz 2 nov 2013
Leuke meeting vandaag, al had ik liever de Breeders Crown-finales (zoals in voorgaande jaren) in de V75 van vandaag gezien.

Nog een aanvullende opmerking: de rechte lijn van Eskilstuna is relatief kort en smal. Bij een autostart is startnummer 1 dus verraderlijk met het oog op het al dan niet behouden van de kop (over sprint en middenafstand valt de start kort na het uitkomen van de bocht en duurt het een stukje langer alvorens de paarden de eerste bocht in gaan), terwijl bij bandenstart de "springspåren" (6 en 7) wat minder ruimte hebben om te draaien. Normaliter was ik er bijvoorbeeld zeker van geweest dat (V75-5: 7) Mr Looba Looba de kop zou nemen, maar nu is dat toch iets verraderlijker. Succes allemaal!

V75-1: 1- 4- 5- 7
V75-2: 4 ASTERIX HORNLINE
V75-3: 6 WOMANIZER
V75-4: 4- 6- 8- 11
V75-5: 1- 7- 10
V75-6: 6 SEABISCUIT
V75-7: 1- 2- 4- 9
avatar
Terry Koperberg 2 nov 2013
Na de rijderswijziging is 3 Open Mind Bi ook nog eens rondom met ijzers aangemeld dat is een duidelijk minpunt en zal ik mijn ticket aan moeten passen.

mijn nieuwe wk-V75 ticket ziet er als volgt uit:

1:1-4
2: 1
3: 3-5-6-10
4: 4-6-11
5: 7
6: 6
7: 1-2-3-4-5-7-9-12
avatar
Rico K 2 nov 2013
Zeer goede prognose van je groepsticket! Maar helaas ben ik pas gaan spelen toen je met die aanvullende info kwam over Open Mind Bi, en dan had je hem zelf ook niet meer als banker gezet ;-) Hopelijk had je zelf wel al ingezet.
avatar
Terry Koperberg 2 nov 2013
7 goed voor het groepsticket!

Het groepsticket van 270 Euro had alle winnaars en had daarnaast
24 x 6 goed en 217 x 5 goed wat een bruto uitbetaling van 3682,80 en netto (min 29% kansspelbelasting) 2614,79 geeft.

Hopelijk heeft u er uw voordeel mee kunnen doen.
avatar
Jan Ham 2 nov 2013
Ik heb mij teveel op WKV75 gericht.Ik hoop dat jij het wel gespeeld hebt. Het is je gegund. Goede prognose en info.Bedankt
avatar
Robbie Besseling 3 nov 2013
super terry ik baal als een stekker zeg ik wilde je ticket over nemen maar mijn mede mede speler waar ik al jaren me samen speel zag wat anders ik had je ticket verkleint met in de eerste koers een banker en de laatste veranderde ik inde 2 rite to win brrrrrrrrrrrrrrr een vast gegeven wissel nooit je eerste ingeving . hahahah maaar we houden vol en ga zo door gefeliciteerd inieder geval
totaal: 7 | nu in beeld: 1 - 7

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Terry Koperberg Terry Koperberg

Nieuwsbrief

Email: