Home | Overig nieuws | V75 | V75- voorbeschouwing Jägersro, zaterdag 26 oktober 2013

V75- voorbeschouwing Jägersro, zaterdag 26 oktober 2013

Door 6
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Panne De Moteur: meest gebruikte banker (foto: Kanal 75) Panne De Moteur: meest gebruikte banker (foto: Kanal 75)

Vandaag wordt het twintigjarig jubileum van het V75 gevierd met de aftrap van het V75-WK. Uiteraard zal het team van drafsport.nl u in de komende weken bijstaan met raad en daad…

 

 

 

 

 

Vandaag komen in de vorm van Panne De Moteur, Laurier Dag en (in iets mindere mate) Commander Crowe drie megafavorieten aan de start. Mochten ze alle drie als eerste door de finish komen, dan zal de uitbetaling de 1.000 euro niet overstijgen. En als dan ook in enkele andere afdeling(en) de meer gespeelde paarden weten toe te slaan, dan wordt de grens van 100 euro waarschijnlijk niet eens bereikt. Zoals ik in deze rubriek al zo vaak heb geschreven: dat is allemaal leuk en aardig, maar wanneer ik een ticket van rond de 200 euro invul, dan wil ik op voorhand wel (op zijn minst) de illusie hebben een financiële slag te kunnen slaan.

 

Waar “iedereen” dus dezelfde drie bankers op het ticket heeft staan, daar ga ik dus ouderwets dwars tegen de stroom in. En dat is niet louter en alleen (om maar eens een mooie tautologie te gebruiken) beredeneerd vanuit de “op hoop van zegen”-filosofie, maar er zijn wel degelijk argumenten aan te voeren waarom één of meerdere favorieten zouden (kunnen) falen. Maar daarover zo direct meer.

 

In de voorgaande edities van het V75-WK is me echter wel pijnlijk duidelijk geworden dat mijn spelfilosofie bij deze spelopzet (met slechts 192 combinaties) niet lonend is. Het gaat hier immers niet om het behalen van de hoogste V75-opbrengst, maar om het hoogste gemiddelde aan correcte winnaars over de duur van 6 weken. Zo speelde de wereldkampioen van vorig jaar consequent een ticket met slechts 1 banker en vier koersen met twee paarden. Per ticket kon hij dus slechts in twee koersen het verschil maken ten opzichte van zijn tegenstanders, door daar zoveel mogelijk streepjes te zetten. Op voorhand zou ik nooit hebben geloofd in een dergelijk systeem, maar het resultaat spreekt voor zich. Je kunt dus wereldkampioen worden, zonder ook maar één keer de V75 goed te hebben. Ik zal mijn manier van invullen in dit kader dus aan moeten passen.

 

Zoals vorige week al aangegeven ontbreekt het mij aan tijd voor een uitgebreide analyse. Ter compensatie pas ik mijn spel aan door, naast mijn groepsticket, een WK-ticket in te vullen. Tevens zal ook de rest van het drafsport.nl-team, John Bootsman en Terry Koperberg, voor de gehele duur van het WK een dergelijk systeem aan u presenteren (hopelijk reageert John onderstaand). Tenslotte worden ook de WK-tickets van niemand minder dan Åke Svanstedt en Stig H Johansson, gepubliceerd op Aftonbladet.se, toegevoegd aan deze rubriek.

 

Onderstaand volgen nog wat korte feitjes en updates. En dan zit “mijn maand” er weer op. In november is Terry Koperberg weer de man van dienst.

 

V75-1: 5 PANNE DE MOTEUR

 

De komende jaren zal deze Credit Winner-zoon wel eens kunnen gaan gelden als het beste paard van Zweden. Over de sprint en middenafstand in ieder geval. Een koers als deze wint hij dan ook 9 van de 10 keer. Of misschien wel 99 van de 100 keer. Toch heb ik mijn vraagtekens bij zijn huidige vorm. Bij zijn voorlaatste start werd hij van kop af “gewoon” geklopt door de vanuit het dodenspoor koersende New Line, terwijl hij laatst na een langzame eerste kilometer genoeg had aan een kort, explosief eindsprintje om als eerste binnen te komen.

 

Nu is de kans levensgroot dat hij hier de kop neemt en dat hij (net als laatst) onderweg met rust gelaten wordt. Dan moet het wel heel erg raar lopen, wil hij nog geklopt worden. Op mijn WK-ticket bank ik hem dan ook, net als iedereen. Op mijn groepsticket kies ik echter voor het avontuur. Want stel nu eens dat Lutfi Kolgjini weer eens zo’n bui heeft dat hij hem met Orione Spin onder druk zet? Het zal Ludde de overwinning niet brengen, maar wellicht komen dan enkele vormpaarden in beeld die toe kunnen slaan op speed. Met name 8 MAGIC TONIGHT moet hier toe in staat worden geacht, al heeft hij wel zijn startnummer enorm tegen.

 

 

V75-3: 3 LAURIER DAG faalde laatst door een galoppade. Rijder Johnny Takter weet dit enerzijds aan het “halfspoor rijden” van Örjan Kihlström (viel volgens mij wel mee), anderzijds vond hij dat hij veel eerder ten aanval had moeten trekken. Ik heb daar mijn twijfels bij, want qua gangen heb ik Laurier Dag wel eens beter gezien. Het zou natuurlijk ook gewoon kunnen dat zijn vorm, die lange tijd top is geweest, wat minder begint te worden. Normaliter zou hij dit veld op moeten vreten, maar na zijn twijfelachtige optreden van vorige week moet ik dat nu nog zien. Een zeer terechte favoriet, maar een veel te lage spelwaarde als banker.

 

V75-7: 6 CABALLION had in de V75 altijd een hoog gespeeld percentage. Vaak gold hij op voorhand zelfs als banker. Naar mijn smaak onterecht, want een dergelijk onzeker paard (in de slotfase houdt hij zijn gangen er zelden onder) met een ronduit laag winstpercentage (1 zege in zijn laatste 16 V75-starts) is natuurlijk nooit interessant als banker wanneer hij behoort tot de gefavoriseerde paarden.

 

Een tijdje geleden heeft Fredrik B Larsson echter een zandstrip op zijn entrainement laten aanleggen, wat hij misschien wel heeft afgekeken van Åke Svanstedt. Dat deze wijziging in trainingsmethode zijn vruchten afwerpt hebben we hoe dan ook vorige week nog gezien, toen Larsson twee imponerende V75-zeges binnen harkte. En ook CABALLION lijkt baat te hebben bij deze manier van trainen. Vorige week draafde hij voor het eerst sinds geruime tijd weer eens strak, wat resulteerde in zijn eerste overwinning van 2013. Tegen bedenkelijke tegenstand weliswaar en één zwaluw maakt nog geen zomer. Vandaag mag hij laten zien of hij écht verbeterd is.

 

Aangezien hij aan een percentage van 16 % veel spelwaarde vertegenwoordigt neem ik een nadrukkelijke gok: ik bank hem! Normaliter is hij de eerste die de vraag komt stellen aan de (vermoedelijke) koploper 2 HARRY HAYTHROW en het zou me erg verbazen wanneer hij de kop niet mag overnemen. Als hij nu daadwerkelijk verbeterd is en zijn gangen eronder weet te houden, dan moet zelfs 9 COMMANDER CROWE (als een vis in het water op zijn voormalige thuisbaan Jägersro: 11 uit 13) van hele goeden huize komen om hem vanuit het dodenspoor te kloppen.

 

Verder:

 

V75-2

 

1 LET IT HAPPEN koerst nu, in tegenstelling tot laatst, rondom zonder ijzers. De kans dat hij van start af de kop kan behouden is niet groot, dus met dit startnummer bestaat de kans op insluiting. Derhalve een “favoriet in gevaar”

6 KEBAB start met een dicht hoofdstel en rondom zonder ijzers. Gaat met 3 SHEER BLISS strijden om de kop. Van kop af gevaarlijk!

9 BRITT PALEMA koerst rondom zonder ijzers. Het tweede gelid is voor haar niet ongunstig, aangezien ze vanuit het eerste gelid overijverig kan worden

11 MY LULU koerst voor het eerst zonder voorijzers en met een gesloten hoofdstel. Vergezochte megaskräll in een open koers

 

 

V75-3

 

2 IN ROCK komt nu aan de start met een ¾-gesloten hoofdstel. Te weinig gespeelde value bet

5 NINEPOINTS CHARLIE heeft een koers in de benen. Nu rondom zonder ijzers en met Kihlström! De trainer is opvallend optimistisch

8 LISTAS RAFIKI koerst rondom MET ijzers. Duidelijk minpunt voor een anders serieuze uitdager

 

 

V75-4

 

1 HANDSOME KNIGHT koerst waarschijnlijk voor het eerst met een Amerikaanse bike

5 TRUST LAUNCHER koerst met een Amerikaanse bike

6 U.P.W.SUND koerst zonder achterijzers

8 NELSON DI QUATTRO koerst rondom zonder ijzers

10 STEELY KNIGHT koerst zonder voorijzers

 

 

V75-5

 

3 HERTIG SHIM koerst rondom zonder ijzers

7 UNITED FACE koerst zonder voorijzers

10 ZANIMEDE won 4 uit 5 op Jägersro. Wij duimen voor Hans, één van de sympathiekste trainers van Nederland. Zijn paard is in vorm, al ontbreekt het hem wellicht aan zuivere speed om te kunnen winnen in de V75

15 SEM JAFET finishte bij 4 van zijn 5 starts over 3 kilometer bij de eerste drie (twee zeges). In een typische “één-of-allemaal-koers” banker!

 

 

V75-6

 

2 POJKE KRONOS koerst zonder voorijzers (laatst rondom zonder ijzers)

7 NO DEAL koerst rondom MET ijzers. Eerste start over de mijl sinds augustus 2012 (2e in 1.13,4)

8 ONIRIQUE koerst (in Zweden) voor het eerst rondom zonder ijzers. Mogelijke megaskräll, al zit het startnummer erg tegen

 

 

V75-7

 

1 YARRAH BOKO won 0 uit 6 op Jägersro. 3 keer startte hij vanaf nummer 1; nooit behield hij de kop. Paard van wereldklasse en dus nooit kansloos, maar wel erg veel gespeeld

6 CABALLION koerst zonder achterijzers en voor het eerst met trekhoofdstel

9 COMMANDER CROWE koerst met Spyder bike (in Frankrijk niet toegestaan), rondom zonder ijzers (laatst in Italië met geplastificeerde hoeven) en is op Jägersro bijkans onklopbaar

 

 

GROEPSTICKET:

 

V75-1: 1- 2- 5- 8

V75-2: 1- 4- 6- 7- 8- 9- 10

V75-3: 2- 3- 5

V75-4: 1- 3- 5- 6- 9- 11- 12

V75-5: 15 SEM JAFET

V75-6: 2- 3- 4- 8- 9- 10

V75-7: 6 CABALLION

 

3.528 combinaties = € 211,68

 

 

WK-TICKET:

 

V75-1: 5 PANNE DE MOTEUR

V75-2: 4- 6- 7- 9

V75-3: 2- 3- 5

V75-4: 1- 5- 6- 12

V75-5: 15 SEM JAFET

V75-6: 2- 3- 4- 9

V75-7: 6 CABALLION

 

192 combinaties

 

 

WK-TICKET TERRY KOPERBERG:

 

V75-1: 5 PANNE DE MOTEUR

V75-2: 7- 8- 9- 10

V75-3: 3 LAURIER DAG

V75-4: 1 HANDSOME KNIGHT

V75-5: 7- 8- 9- 12- 13- 15

V75-6: 2- 10

V75-7: 1- 2- 6- 9

 

192 combinaties

 

 

WK-TICKET ÅKE SVANSTEDT:

 

V75-1: 5 PANNE DE MOTEUR

V75-2: 1- 4- 6- 7- 8- 9- 10- 12

V75-3: 3- 8

V75-4: 1 HANDSOME KNIGHT

V75-5: 13 UDO’S OILER

V75-6: 2- 3- 9- 10

V75-7: 1- 7- 9

 

192 combinaties

 

 

WK-TICKET STIG H JOHANSSON:

 

V75-1: 5 PANNE DE MOTEUR

V75-2: 1- 4- 7- 10

V75-3: 3 LAURIER DAG

V75-4: 1 HANDSOME KNIGHT

V75-5: 3- 9- 10- 12

V75-6: 2- 9

V75-7: 1- 2- 6- 7- 8- 9

 

192 combinaties

 

 

 

 

 

 

 

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 6 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

avatar
gerard van dijk 26 okt 2013
Allemaal suc6 met de WK,leuk dat jullie de WK-tickets van Stig en Ake erbij hebben gezet...

5
1,4,7,8,9,12
1,2,3,9
1,12
8
1,2,3,9
6

En Terry,voortaan rechtop zitten als je in beeld bent!!
avatar
John Bootsman 26 okt 2013
Goedemorgen,
De start van de WK-75 staat voor deur, altijd weer leuk dit spel.
Vooral de eerste weken ;-)))
Nu is ie vandaag natuurlijk kinderlijk eenvoudig, ik zie 3 "spikar" in de eerste 3 koersen, dus ik verwacht na vandaag direkt al in de kopgroep te zitten ;-)

Hier komt mijn WK-systeem :
PANNE DE MOTEUR
COSMOS LIMBURGIA
LAURIER DAG
avd. 4 : 1,3,5,6,7,9,11,12
Avd. 5 : 3,8,12,15
Avd. 6 : 2,3
Avd.7 : 1,6,9

Totaal 192 streck.

Veel succes allen en een fijn weekend gewenst.
avatar
Rico K 26 okt 2013
5
1.4.7.9
1.3
1.5
3.13.15
2.3.5.7
1

succes iedereen!
avatar
Ferry Uljee 26 okt 2013
1, 5, 6, 8
yacqueyras
1, 3, 7
handsome knight
sem jafet
1, 2, 3, 9
1. 2, 7, 9
avatar
Rico K 26 okt 2013
Misschien moeten ze eens een andere taktiek gaan bedenken met panne de monteur, nu wordt hij gewoon weer door paard dat de hele koers in dodenspoor loopt geklopt.
avatar
Allright 26 okt 2013
Inderdaad, Rico ...
En wij weer ons geld kwijt !!

Net als op Bollnäs : de ezel stoot zich, ten tweede malen, tegen dezelfde steen.
Werd deze Panne de Moteur niet met Trimethoprim behandeld ??
totaal: 5 | nu in beeld: 1 - 5

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Bas Schwarz Bas Schwarz verzorgt voor ons o.a. het fokkerij gedeelte, schrijft columns en de voorbeschouwing voor de V75. Bas is voormalig leerling-pikeur en gediplomeerd trainer, geboren en getogen in de drafsport. Maakte zo'n kleine tien jaar geleden de switch van de sulky naar de laptop. Met name gespecialiseerd in de Zweedse en Noord-Amerikaanse drafsport en -fokkerij. Naast zijn werkzaamheden als journalist en publicist, o.a. als hoofdredacteur van het magazine "draaf" en correspondent voor Travronden, is hij hoofdzakelijk actief in de fokkerij-branche. In die hoedanigheid is hij o.m. werkzaam voor diverse stoeterijen en veilingorganisaties en verder als zelfstandig agent en adviseur.

Nieuwsbrief

Email: