Home | Overig nieuws | V75 | V75 voorbeschouwing Örebro 17-8-2013

V75 voorbeschouwing Örebro 17-8-2013

Door 1
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Weten 2 Credit Fayline en Magnus Jakobsson van kop af toe te slaan? Weten 2 Credit Fayline en Magnus Jakobsson van kop af toe te slaan?

Na afgelopen woensdag al overspoeld te zijn door topkoersen op Solvalla gaat het zaterdag verder op Örebro gewoon verder met de finales van de E3 kort en naast een goed bezette serie van de gouden divisie nog vier V75 finales.

 

Örebro heeft een korte rechte lijn en lange bochten, hierdoor zijn koplopers en de paarden in de voorste gelederen nog meer in het voordeel als op andere banen. Op voorhand vrij open velden en ik probeer het deze week met twee bankers die hopelijk via Spets&Slut weten toe te slaan.

 

 

V75-1 Zilveren divisie Finale autostart 2100m

In de eerste begin ik meteen met een banker in de vorm van 2 Credit Fayline, hij is al de hele zomer in een bloedvorm maar trof het absoluut niet met zijn startnummers. Tijdens het Elitlopp weekeinde moest hij zich alleen gewonnen geven door een ontketende Mr Chicago vervolgens heeft hij zich steeds vanaf  de slechts denkbare nummers bij de eerste vier weten te scharen. In zijn laatste start had hij eindelijk weer eens het eerste gelid geloot maar zag hij bliksemvertrekker 6 Democrat aan zijn binnenkant, hierdoor wachtte hem de ondakbare taak om het dodenspoor op zich te nemen. Hij hield echter zeer heldhaftig stand en wist in zich maar met een hals geklopt. Nu heeft hij het ideale startnummer twee geloot, hij kan snel vertrekken en ik verwacht dat 3 Kaka en 6 Democrat geen lengte voorsprong op hem weten te pakken in het startschot. Volgens zijn trainer Magnus Jakobsson geeft hij zich niet makkelijk gewonnen van kop, is hij nog ongeslagen op Örebro en won hij zijn laatste drie koersen dat hij de kop had.

 

Het meeste weerwerk mag worden verwacht van 3 Kaka, die net als 2 Credit Fayline het veelal vanaf slechte startnummers moest proberen in de laatste starts heeft nu ook mooi geloot. Weet hij het dodenspoor hier te ontwijken zou hij via een sterke laatste 800 meter hier zeker toe kunnen slaan. 12 No Deal is misschien wel het beste paard in deze koers maar lijkt door de loting al verloren te hebben, hij zal onderweg het nodige werk buitenom moeten verrichten en dat is zeker op deze baan geen gemakkelijke opgave.

 

6 Democrat loopt sinds hij bij stal Melander staat zijn beste koersen van kop af, nu zal dat geen makkelijke opgave voor hem zijn om die met dit startnummer te bemachtigen, krijgt hij echter een mooie rug dan zou hij misschien op speed kunnen verrassen. 4 Caliber T.T. liep op Axevalla naar een geweldige tweede plaats toe achter 12 No Deal,  zat in zijn laatste koers met alles over vast achter de paarden en finishde ongeplaatst maar hed met ruimte heel ver geeindigd, heeft nu mooi geloot en heeft een vlammend eindschot. 9 Oolong mag op de rug van 2 Credit Fayline vertrekken en zou hier een mooie positie kunnen bemachtigen.

 

Ranking: 2-3-12-4-9-6-1-5-8-7-11-10

 

V75-2 E3 Kort Finale autostart 1609m

2 Rolling Stones is na acht starts nog altijd ongeslagen en wist o.a. al de finale van de E3 Lang te winnen. Hij won zijn serie spelenderwijs in een nietszeggende tijd nadat hij aan kop het veld in slaap had gesust, hij is hier logischerwijs groot favoriet en moet met een topkans gezien worden. Hij heeft nu echter de zeer snelle vertrekker 1 Djali Boko aan zijn binnenzijde staan en een parcours in het dodenspoor lijkt dan ook zijn deel te worden, en dan zou hij misschien kwetsbaar kunnen worden. Voor mij genoeg reden om hier op een verrassing te anticiperen en neem er enkele uitdagers bij. 1 Djali Boko wil zich echter nog wel eens aan een start galoppade zondigen, in dat geval zou 2 Rolling Stones hier de kop kunnen bemachtigen en dan zal hij moeilijk te kloppen zijn.

 

Naast de vermoedelijke koploper 1 Djali Boko neem ik de andere serie winnaar 3 Nochebuena Face ook mee, hij maakte al indruk op Axevalla toen hij zich gewonnen moest geven aan Ivar Sånna, maar maakte in zijn serie echt zijn doorbraak door vanuit het dodenspoor de koploper te knakken en eenvoudig te winnen. 4 Poochai behoorde vorig jaar al tot de top van zijn generatie, dit jaar wist hij nog niet te winnen maar hij kwam in zijn serie met ogenschijnlijk de nodige krachten achter de hand ingesloten over de finish, zal nu voor het eerst rondom zonder ijzers aan de start verschijnen. 9 Marquis Ås mag vertrekken achter 1 Djali Boko en 2 Rolling Stones, krijgt geheid een mooie positie en heeft zeker de kapaciteit om hier te kunnen verrassen.

 

Ranking: 2-4-3-1-9-10-7-5-11-6-12-8


V75-3 Gouden divisie autostart 2100m

1 Sanity heeft behalve bij zijn eerste start in Zweden dit jaar ook nog niet getroffen met zijn startnummers dit jaar. Laatste keer had hij al wat beter geloot maar toen wat lauw van start. Dit nemen trainster Löfgren en pikeur Johnny Takter echter op zich aangezien ze hem steeds rustig hadden laten starten dit jaar. Nu zal Johnny hem in het voorwerk goed scherp maken en ik verwacht niet dat iemand hem hier dan in het startmoment voorbij komt. In zijn geliefde koppositie is hij hier het te kloppen paard en mijn tweede banker.

 

3 Harry Haythrow is oertrouw en start hier voor de 46e(!) keer op rij in de V75, heeft al veelvuldig laten zien ook in de gouden divisie zijn mannetje te staan en finishte in de zijn laatste acht starts niet buiten de eerste vijf en lijkt hier de voornaamste uitdager van 1 Sanity. 7 Noras Bean deed het even rustig aan na zijn Franse winter avontuur. Hij maakte zijn rentree in de Copenhagen Cup, waar hij vanzelfsprekend moeite had om zich te laten gelden. In Forus bleek hij wel tot dadendrangen in staat toen hij daar een gouden divisie van de Noorse V75 wist te winnen vanuit het dodenspoor. Heeft het nummer wat tegen en lijkt de aangewezene om het dodenspoor op zich te nemen.

 

9 Blue Rock zou hier wel eens de verrassing van de koers kunnen zijn, hij mag vertrekken op de rug van 1 Sanity en verkeert volgens zijn omgeving in topvorm en zou zelfs niks onder doen voor 1 Sanity. Mocht u hier niet banken dan is dit in mijn ogen een verplicht streepje met hele mooie spelwaarde. Die spelwaarde ontbreekt in 12 Monster Drive naar mijn mening, Hij heeft de loting verloren en krijgt volgende week in de Sundval Open Trot al een herkansing. 5 Hard Livin verkeert ook al lange tijd in vorm en heeft niet veel cadeau gehad, komt uit de vorm stal van Daniel Reden en zou hier een verrassing kunnen vormen.

 

Ranking: 1-3-9-7-5-12-2-6-4-11-10-8

 

V75-4 Klasse II Finale autostart 2100m

Åke Svanstedt heeft al enige tijd een hoge hoed op van 8 Twin's Fairytale, sinds hij zonder ijzers loopt is het een ander paard en dat onderstreepte hij nog eens duidelijk in zijn V75 debuut waar hij de laatste 1200 meter door het derde spoor moest maar desondanks als tweede wist af te tikken achter 12 Headhunter die een koers op maat aan de binnenkant had gekregen. Nu heeft 8 Twin's Fairytale een hoog nummer met het risico dat hij wederom het nodige werk buitenom moet verzetten, dat hij dat aankan heeft hij bewezen maar dat hij dan op speed geklopt kan worden weten we ook.

 

Ik neem op mijn kleine ticket dan ook het nieuwe speedwonder 6 Attack Diablo, hij word hier met zijn drie jaren oud wederom in het diepe gegooid maar met een zuinige koers op een rug heeft hij veel speed in de laatste rechte lijn. Hij was in zijn laatste trainingswerk beter als ooit tevoren volgens Peter Untersteiner, hij zal ook voor het eerst voor een Amerikaanse bike lopen.

 

Naar mijn mening springen deze twee paarden iets boven de rest uit, op het grote ticket neem ik 2 Helge Zonet en 3 Super Otto er nog bij, aangezien zij zeer mooi hebben geloot en met goede trainingsberichten aan de start verschijnen. 3 Super Otto krijgt daarnaast voor het eerst Örjan Khilström op de sulky, ook opvallend is, dat hij drie dagen later zich ook nog zal proberen te plaatsen voor de Derby finale.

 

11 Virvel en 12 Headhunter hebben ook de kwaliteiten om hier toe te kunnen slaan maar hebbben de loting verloren.

 

Ranking: 8-6-3-2-11-12-1-5-4-7-9-10

 

V75-5 Klasse I Finale autostart 2100m

Over de klasse van 8 Mellby Viking bestaat geen twijfel, en op zijn kapaciteit af is hij de favoriet. Maar aangezien hij het van zijn kracht en uithoudingsvermogen moet hebben speed zijn zwakke punt is heb ik mijn twijfels, daarnaast heeft hij nog wel eens probelemen met zijn draf, zo had hij ook een moeilijk moment vlak voor de finish in zijn laatste start. Al met al zijn mijn twijfels groot en zie ik hem onder deze omstandigheden niet winnen.

 

Op het kleine ticket probeer ik het met 4 Dakadak, die aan een uitstekende reeks bezig is en waar Flemming Jensen wel zich wel zeer optimistisch over uit liet in de Zweedse media. En 6 Zinedine Bob die wel aan een heel opmerkelijke reeks is begonnen, daarnaast heeft zijn omgeving het idee dat hij door zal kunnen stoten tot de gouden divisie. Iets dat met name zijn laatste prestatie in het achterhoofd zeker niet valt uit te sluiten.

 

Op het grote ticket ga ik echter voor een grote verrassing en vul  ik royaal in waarbij ik naast voor de zekerheid 8 Mellby Viking enkele snelle en topvorm verkerende paarden meeneem.

 

Ranking: 6-4-3-2-8-9-10-7-5-11-1

 

V75-6 E3 Kort Merries Finale autostart 1609m

Dit jaar wemelt het van de supertalenten bij de merries, 1 D'One en 9 Denim Boko zijn waarschijnlijk de bekendste maar 2 Air Frame, 3 Mythical Fortune, 4 Room To Go en 11 Mellby Briolett doen niet tot nauwelijks voor ze onder. Daarnaast klopt ook het Robert Bergh duo 5 Roaring Drunk en met name 6 Amazon Am nadrukkelijk aan de deur. Een zeer open strijd en ik neem genoemd achttal 12 Backfire zou nog roet in het eten kunnen gooien maar vanaf dit nummer is dat wel erg ver gezocht.

 

Ranking: 9-1-4-6-3-2-5-11-12-10-7-8

 

V75-7 Bronzen divisie Finale autostart 2100m

Een heerlijke bezetting in de Zilveren finale, 1 Le Mat en 7 Overtaker By Sib lijken er iets bovenuit te steken, maar voor beide zijn er enkele vraagtekens.1 Le Mat is normaal kansloos in de strijd om de kop en heeft dus het risico op insluiting. 7 Overtaker By Sib heeft een hoog nummer en kan ondanks zijn start snelheid moeite hebben om positie te krijgen.

 

3 Ulm Karsk kan snel vertrekken maar pikeur Djuse wil zich over de middenafstand niet  bij voorbaat laten vastpinnen op Spets&Slut tactiek.4 Arazi Boko wil het wel van kop af proberen hij krijgt voor het eerst sinds een jaar Örjan Kihlström op de sulky en zijn oude dichte hoofdstel en zal voor de tweede keer met een amerikaanse bike starten wat vorige keer zeer goed beviel in zijn voorlaatste start.

 

Mijn laatste streepje is voor 9 Sem Jafet die in zijn laatste start zeer verrassen wist toe te slaan in de Malmö Stadt Pris waarbij hij o.a. Juggle Face en de verse wereldrecordhoudster en Europees kampioene Save The Quick. Is volgens zijn trainer beter over de lange afstand maar zou met een hoog tempo onderweg op speed gevaarlijk kunnen zijn, dat hoge tempo komt er wel verwacht ik en hoop op een nieuwe verrassing van Untersteiner pupil.

 

De zeer aanvallend ingestelde Kim Eriksson zal met de in topvorm verkerende 8 Estrella Dorada waarschijnlijk ook snel van start gaan en mogelijk vanuit het dodenspoor tempo aan kop hoog houden, maar over deze afstand verwacht ik haar vervolgens niet in de eindstrijd. Krijgt zij echter een koers in het veld en krijgt ruimte dan zou ze kunnen verrassen maar mijn budget laat haar helaas niet meer toe op het ticket. 11 Captivating Ås en 12 Jitanes zijn berucht om hun speed maar zullen het met deze nummers moeilijk krijgen.

 

Ranking: 7-1-3-9-4-8-12-11-5-6-10-2

 

Groepsticket:

V75-1: 2

V75-2: 2-4-3-1-9

V75-3: 1

V75-4: 8-6-3-2

V75-5: 6-4-3-2-8-9-10

V75-6: 9-1-4-6-3-2-5-11

V75-7: 7-1-3-9-4

1x5x1x4x7x8x5= 5600 combinatiesx0,06= 336,--Euro

 

Kleine ticket:

V75-1: 2

V75-2: 2-4-3-1-9

V75-3: 1

V75-4: 8-6

V75-5: 6-4

V75-6: 9-1-4-6-3-2-5-11

V75-7: 7-1-3-9-4

1x5x1x2x2x8x5= 800 combinatiesx0,06= 48,-- Euro

 

Veel succes,

Terry Koperberg 

 

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 1 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

avatar
gerard van dijk 17 aug 2013
Mooi weer om te lezen....
Nog wat aanvullingen of hoe je het noemen wilt.
Afd1 Caliber T.T. voor het eerst met een andere driver en is geen slecht paard.
Afd3 Monster Drive start in de Sundsvall Open dus geloof niet dat er gas wordt gegeven.
Afd4 Bar Plombier was heel goed de laatste keer! Vloog op Attack Diablo af die won.
Afd5 My Ovi,opgelet!!
Afd7 Avanti LM was geweldig de laatste keer tegen dezelfde paarden z'n beetje. Deadheat winst met de favoriet van vandaag,de 1 Le Mat.

Succes allen
Gerard
totaal: 1 | nu in beeld: 1 - 1

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Terry Koperberg Terry Koperberg

Nieuwsbrief

Email: