Home | Overig nieuws | V75 | V75-voorbeschouwing zaterdag 30 juni 2012, Färjestad

V75-voorbeschouwing zaterdag 30 juni 2012, Färjestad

Door 14
Letter groote: Decrease font Enlarge font
E3-favoriet Quid Pro Quo (foto: kanal 75) E3-favoriet Quid Pro Quo (foto: kanal 75)

Er staat ons morgen een heerlijke meeting te wachten. De V75-finales worden namelijk verreden, waardoor de koersen meer competitief zijn dan bij een gemiddelde meeting. Het sportieve hoogtepunt is natuurlijk de E3-finale, waarin diverse topdriejarigen een reële kans maken op de overwinning.

 

 

Afgelopen week begon de meeting wat mijn voorbeschouwing betreft hoopvol door de overwinning van outsider Nantucket, maar het plezier was slechts van korte duur. In het tweede onderdeel bleek mijn risicobanker Bam Bam Walker niet rad, hij sprong diverse keren tijdens zijn proefstart. De baanveterinair begaf zich al richting Fredrik Persson om zijn pupil van nabij te inspecteren, maar Persson besloot zelf al om zich terug te trekken. Waarvoor hulde, want je ziet vaak genoeg trainers die besluiten om op hoop van zegen toch maar te starten. Ik kocht daar echter weinig voor, want nu kreeg ik Seronera als vervangend paard voor mijn kiezen. Precies hetgeen waar ik voor waarschuwde gebeurde: een startgaloppade en vervolgens uitschakeling…

 

Een beetje genoegdoening had ik echter wel. Een van de lezers gaf namelijk aan zich niet blind te hebben gestaard op mijn ticketvoorstel, maar juist de analyses als leidraad genomen te hebben. Waarop hij Brenna Boko bankte en in het laatste onderdeel To And Fro meenam op zijn ticket. Ook stapte hij af van zijn voornemen om Friction te banken, met een correct ticket en een zeer behoorlijke uitbetaling als resultaat.

 

Morgen koersen we op Färjestad; door zijn paardvriendelijke ondergrond en de goed liggende bochten één van de drie snelste banen van Zweden (tezamen met Jägersro en Gävle). Met 177 meter kent deze baan een relatief korte laatste rechte lijn, zeker in de zomerperiode zijn paarden van kop af hier vaak in het voordeel. Normaliter zou ik me in mijn prognoses dan ook extra hebben gericht op de beoogde koplopers, ware het niet dat er voor morgen forse regenbuien zijn voorspeld. Indien de baan erg zwaar wordt valt de koplopertheorie letterlijk en figuurlijk in het water, aangezien de verzuring dan eerder toeslaat. Tenslotte nog een interessant weetje: startnummer 1 is op Färjestad minder gunstig dan op veel andere Zweedse banen. De start valt namelijk relatief kort na het uitkomen van de bocht, waardoor het binnenste spoor wat minder vaart meekrijgt. Een echt snelle vertrekker zal evengoed de leiding weten te bemachtigen, maar het risico op insluiting is wat groter dan anders.

 

 

V75-1, Bronsdivisionen finale. 2.140 meter autostart.

 

Favoriet: 5 YOUR LOVE LOIS (66 %)

“Onze” Your Love Lois heeft bij zijn laatste twee starts in Scandinavië veel indruk gemaakt. Ik had gehoopt dat hij door enig Zweeds chauvinisme wat minder gespeeld zou zijn, maar vooralsnog is hij duidelijk favoriet. Qua spelwaarde is het dus niet erg interessant, maar aangezien ik er vanuit ga dat hij de kop mag overnemen bank ik hem toch. Hij komt met Kant See Back’s en rondom zonder ijzers aan de start; over de middenafstand zijn ideale uitrusting. André Bakker is optimistisch gestemd, wat mijn vertrouwen alleen maar sterkt. Van kop af kan ik me nauwelijks voorstellen dat hij geklopt wordt, maar ook vanuit het dodenspoor is hij kansrijk. Al wordt de opdracht dan natuurlijk wel iets moeilijker.

 

De strijd om de koppositie zal gaan tussen 1 QUALITY CONTROL, 3 INHIBITED en 4 LILLJEPPE. Ik geef het voordeel aan 4 LILLJEPPE (mits hij zonder ijzers koerst, wat op dit moment nog niet geheel duidelijk is). Rijder Norman heeft al laten weten de kop graag af te staan aan YOUR LOVE LOIS, wat voor mij de definitieve doorslag gaf om de trots van Peter Kouwenhoven te banken. Ik wil u op het hart drukken om zaterdag de informatie wat betreft de ijzers (te volgen op de ATG-website onder “skoinfo”) goed in de gaten te houden. Mocht blijken dat 4 LILLJEPPE wel met ijzers koerst dan gaat dat zeer ten koste van zijn startsnelheid. En dan wordt het risico op het dodenspoor voor André groter. In dat geval zal ik mezelf genoodzaakt zien om mijn ticket om te bouwen. Verderop in de voorbeschouwing zal ik u dan ook op enkele alternatieve bankers wijzen in de overige afdelingen. Overigens is 7 B.W.L. CHAMPION ook snel van start, maar met dit startnummer kan ik me nauwelijks voorstellen dat Karhulahti de gashendel volledig zal opentrekken.

 

Mocht mijn banker onverhoopt in het dodenspoor blijven hangen (wat zou kunnen indien Svanstedt de kop weet te behouden), dan heeft deze koers een meer open karakter dan je op basis van de gespeelde percentages zou verwachten. Er komt hoe dan ook veel tempo in de koers, wat natuurlijk gunstig is voor de van achteraf koersende speedpaarden. De gevaarlijkste tegenstander is wat mij betreft 9 LONG NIGHT uit de vormstal van Melander. De Scarlet Knight-zoon lijkt per start te verbeteren en is niet alleen sterk, maar beschikt ook over een behoorlijk eindschot. In tegenstelling tot zijn laatste starts koerst hij nu met achterijzers, maar volgens Melander maakt dat nauwelijks verschil.

 

1 QUALITY CONTROL krijgt gezien zijn startnummer sowieso een mooie uitgangspositie. Van kop af moet ik nog zien of hij de druk van YOUR LOVE LOIS kan weerstaan, maar vanaf een rug is hij met zijn eindschot gevaarlijk. Bovendien is Svanstedt momenteel tezamen met Melander de dominante factor in drafsport-Zweden.

 

3 INHIBITED is het vierde gespeelde paard, maar hij is hopeloos wisselvallig. Hij komt wederom rondom zonder ijzers aan de start en zal gezien zijn startnummer een gunstig parcours krijgen. Kansloos is hij dus zeker niet, maar toch zijn er interessantere deelnemers.

 

Zoals 12 ED YOU. Zijn startnummer is natuurlijk geen pluspunt, maar gezien het te verwachten hoge koerstempo niet perse dramatisch. Hij is sterk maar beschikt ook over veel speed, dus ongeacht de toestand van de baan verwacht ik van hem een snelle slotfase. Voor 8 M.T. BIG BUSINESS geldt in feite hetzelfde verhaal, zowel qua startnummer als individuele eigenschappen. Zoals altijd koerst hij met ijzers maar nu stapt Takter weer op de sulky. 2 MONTGOMERY GEL koerst waarschijnlijk voor het eerst sinds twee jaar weer rondom zonder ijzers. Dit komt zijn relatief beperkte startsnelheid wellicht iets ten goede. Hij is op zijn best over de langere afstand, maar zeker bij een harde koers kan hij ook over de middenafstand goed afkomen. 4 LILLJEPPE zou, bij een parcours vanaf de rug van de koploper, wellicht kunnen verrassen. Al is dat wat vergezocht.

 

 

 

V75-2, Klass I finale. 2.140 meter autostart.

 

Favoriet: 1 TRUCULENT (66 %).

Volgens mijn collega’s van Travronden gaat hij hier zeker de kop nemen (hij won 6 van de 7 keer dat hij de kop had) en volgens trainer Nilsson is hij het beste paard van de koers. Ik waag dat allemaal ten zeerste te betwijfelen en zie hem als de kwetsbaarste favoriet van de gehele meeting. Ik heb namelijk erg mijn twijfels over zijn koershoofd. Laatst op Charlottenlund kon hij vanuit het achterveld de gehele weg de rug van ORIONE SPIN volgen en nam bij het uitkomen van de laatste bocht voordeel. Ondanks het feit dat laatstgenoemde vanwege de keiharde baan niet op zijn best was wist hij toch terug te vechten en won ondanks het zwaardere parcours alsnog. Dit pleit niet voor de favoriet. Enige klasse valt hem niet te ontzeggen en volgens mij is hij, in tegenspraak tot de statistieken, op zijn best wanneer hij koerst vanaf een rug. Hij is dus zeker niet kansloos, maar als ik een rangschikking zou moeten maken dan zou hij op de vijfde of zesde plek belanden. Overigens: van zijn drie eerdere starts in de Rikstoto won hij nog nooit. Nogmaals: geen sterke papieren voor zo’n zware favoriet.

 

De strijd om de kop zal gaan tussen 1 TRUCULENT, 3 ORIONE SPIN, 6 RENATE BOWL en 7 JANTHOM KÅPE. Ik verwacht dat de 6 of de 7 de kop zal nemen, maar beiden zullen de kop graag afstaan aan 3 ORIONE SPIN!

 

4 YOU TWO is zoals meerdere Viking Kronos-producten geen spatzuivere draver (denk aan de gangen van cracks als Maharajah en Triton Sund), maar beschikt wel over veel macht en vermogen. In voorgaande starts leek hij niet altijd te snappen waar het om ging en kwam dan ook meer dan eens met nog veel reserves achter de hand in het geslagen veld over de finish. De drie keer dat hij won deed hij overigens telkens vanuit het dodenspoor, dus de nodige klasse heeft hij écht! Nu komt hij voor het eerst in zijn carrière rondom zonder ijzers aan de start en zijn trekhoofdstel wordt ingeruild voor een dicht hoofdstel. Aangezien hij op dit moment slechts op 16 % van de tickets voorkomt (veel spelwaarde dus) ga ik op mijn gevoel af: ik bank hem! Hij is dus wel een nadrukkelijke risicobanker, want ik ga uit van de verwachting dat hij hier de beste koers uit zijn carrière gaat lopen. En om te winnen is dat ook echt nodig!

 

Ik denk echter dat je met drie streepjes al een heel eind komt. 2 TYKO MARJE liet bij zijn laatste drie V75-starts telkens een voortreffelijk eindschot zien. Hij kan ook behoorlijk vertrekken en zou dus gunstige positie moeten kunnen bemachtigen. Hij komt wederom rondom zonder ijzers aan de start, terwijl hij nu (in tegenstelling tot de laatste twee keer) koerst met een dicht hoofdstel. 9 FAYENCE verkeert in de vorm van zijn leven. Normaliter komt hij, ondanks het feit dat hij start vanuit het tweede gelid, mooi in de koers te liggen en ook hij beschikt over een sterk eindschot.

 

3 ORIONE SPIN is van kop af moeilijk te kloppen, maar zelfs vanuit het dodenspoor is hij niet kansloos. Ik gok erop dat hij veel energie zal verspelen in de openingsfase, al is Kolgjini natuurlijk onberekenbaar. Kansrijk is hij zeker. Ook 10 STORM FOREVER is met dank aan zijn eindschot kansrijk, terwijl 1 TRUCULENT natuurlijk niet helemaal voor niets geldt als favoriet.

 

Ik denk dat deze zes paarden het gaan uitmaken. 5 OOZING komt weliswaar in zijn ideale uitrusting (dicht hoofdstel en rondom zonder ijzers) en ook nog eens met Björn Goop in de sulky aan de start, maar hij lijkt op zijn best over de langere afstand. 12 MAKES PEOPLE TALK is in topvorm en kwam laatst ingesloten en met reserves achter de hand als derde (achter RITE KEY en YOU TWO) over de finish, maar dit startnummer? 11 RITE KEY klopte YOU TWO laatst van kop af, maar overtuigde niet. Vanuit het tweede gelid geloof ik er niet in.

 

 

 

V75-3, Gulddivisionen finale. 2.140 meter.

 

Favoriet: 2 ICELAND (59%)

Zoals zoveel paarden van Melander is ook ICELAND in topvorm en gezien de loting is hij zeer terecht favoriet. Ik heb overwogen om hem te banken, maar jammer genoeg is hij niet altijd even betrouwbaar van start af. Gek genoeg springt hij achter de auto veel vaker wanneer hij gereden wordt door toppikeurs als Kihlström of Takter, statistisch gezien is de kans op een galoppade in handen van Melander niet zo groot. Maar toch. Hij komt hier rondom zonder ijzers aan de start, over het te gebruiken hoofdstel (open of dicht) neemt Melander pas na het voorwerk een besluit. De kans dat hij hier van kop af gaat winnen is relatief groot, mocht ik terugkomen op mijn keuze om YOUR LOVE LOIS te banken dan is hij een van de twee alternatieven.

 

In de strijd om de kop zou het misschien kunnen dat 5 DILEVA KÄLL of 8 TIMETOSAYGOODBYE de favoriet te snel af zijn, maar zonder fouten heeft 2 ICELAND binnen een paar honderd meter de kop sowieso te pakken.

 

Tezamen met ICELAND steekt 10 SANITY boven de rest uit, dus je zou hier met twee streepjes lekker goedkoop relatief veilig kunnen zitten. SANITY start nu overigens waarschijnlijk wel met ijzers. Maar wat nu als ICELAND wel springt van start af? Dan verandert namelijk de gehele dynamiek van de koers en valt niet uit te sluiten dat de in topvorm verkerende 7 ORACLE de kop mag overnemen. Net als bij zijn laatste start komt hij met een ¾-gesloten hoofdstel en rondom zonder ijzers aan de start. Ik ga vooralsnog volledig op safe en neem naast SANITY dus ook 7 ORACLE en de laatst verrassend sterke 6 NAHAR (laatste keer klopte hij via 1.07,8 over de laatste 700 meter SANITY bijna) mee. Laatstgenoemde komt eveneens rondom zonder ijzers aan de start.

 

 

 

V75-4, Klass II finale. 2.140 meter

 

Favoriet: 4 ADDED POWER (57 %)

Deze Pine Chip-zoon debuteerde reeds als driejarige voor Svanstedt. Raakte vorig jaar vroeg in het vierjarigenseizoen geblesseerd, maar kwam dit jaar sterk terug. Bij zijn laatste twee starts wist hij, voor het eerst koersend rondom zonder ijzers, werkelijk te imponeren. Een tweede alternatief als banker i.p.v. YOUR LOVE LOIS. Hij mist normaliter echter de startsnelheid om op eigen kracht de kop te kunnen nemen, dus een parcours in het dodenspoor valt niet helemaal uit te sluiten. Voor Klass II-begrippen treft hij een aantal sterke tegenstanders, dus ik zet er nog een aantal streepjes bij. Overigens gaf Svanstedt zelf aan dat hij deze rit als zijn beste winkans ziet in de V75; meestal komen zijn voorspellingen uit!

 

De strijd om de kop laat zich in dit veld niet makkelijk voorspellen. 1 SPINNAKER is snel van start, maar op Färjestad is nummer 1 geen ideaal nummer. 2 ON HOLD en 3 BANKERS OFFICE zijn beide snelle vertrekkers, maar misschien is 5 SIGURD SPEED wel de rapste. Hij zal echter graag de kop afstaan aan 2 ON HOLD wanneer deze aandringt.

 

2 ON HOLD lijkt tezamen met ADDED POWER een streepje beter dan de rest, maar is niet helemaal betrouwbaar. Bij zijn voorlaatste start versprong hij in de slotfase een zekere zege (ARAZI BOKO profiteerde), terwijl hij bij zijn laatste start te driftig werd achter de auto en galoppeerde nog voordat de start viel. Hij kwam echter sterk terug om imponerend te winnen. Hij komt hier met een extra orenkap aan de start om zijn drift wat te temperen, wellicht mikt Jakobsson op een safety-start. Mocht hij de kop krijgen dan is hij niet makkelijk te verslaan. Hij koerst hier rondom met ijzers, maar dat was laatst geen belemmering.

 

6 LISTAS RAFIKI is de tweede pupil van Svanstedt en volgens Kung Åke is hij niet veel minder dan de favoriet. Hij klopte bij zijn voorlaatste start ON HOLD, al zat laatstgenoemde vast op zijn rug. Hij komt wederom zonder ijzers aan de start en draait zijn hand (of hoef) niet om voor een rappe afsluiting in het derde of vierde spoor. De tienjarige 1 SPINNAKER werd laatst voor het eerst gereden door Kontio en bleek zowaar snel te kunnen vertrekken. In de slotfase had hij geen verweer tegen het eindschot van ADDED POWER, maar volgens zijn trainer is hij nu beter en in staat om een kilometertijd laag in de 1.13 te lopen. Mocht SPINNAKER de kop weten te behouden dan geeft hij niet meer af. 9 DIVINE RAZZ en 10 COOL DREAM komen beiden zonder ijzers aan de start en kunnen hard afkomen. Ik neem ze allebei mee, tenzij het regent. Volgens trainer Gustafsson will 9 DIVINE RAZZ “helemaal niks” bij nat weer.

 

5 SIGURD SPEED kan snel vertrekken en komt rondom zonder ijzers aan de start. Hij lijkt me wat te licht om hier te kunnen winnen, maar de eerste keer Takter in de sulky is wel een enorme plus. 3 BANKERS OFFICE is oertrouw, maar wint in het noorden van Zweden (niet bepaald de sterkste competitie) al zelden. Het is niet erg waarschijnlijk dat dit in een V75-finale wel zal gebeuren. 7 ARAZI BOKO kreeg de overwinning laatst in de schoot geworpen door de galoppade van ON HOLD. Met dit nummer is een overwinning wel veelgevraagd, al kun je met Kihlström niks uitsluiten.

 

 

 

V75-5, Dubbelcupen finale. 2.140/ 2.160/ 2.180 meter bandenstart.

 

Favoriet: 4 FETTER’N T.G. (67 %)

Deze Noorse koudbloed mag, in tegenstelling tot in zijn thuisland, hier met zweep worden gereden. Volgens trainer en rijder Gundersen maakt dit een wereld van verschil. In Zweden is hij uit drie starts dan ook nog ongeslagen en in feite is hij gewoon een sterke favoriet. In dit soort koersen wil ik Hallsta Lotus echter wel banken, maar dat is in feite dan ook de enige uitzondering.

 

De strijd om de kop laat zich niet heel makkelijk voorspellen. Initieel zal dat 1 PÄRLSPÅNT zijn, maar die zal de kop graag afstaan. Maar aan wie? 2 RINDE TURBO? 6 RIGEL ODIN? Of…?

 

Om me relatief veilig te voelen zet ik 8 streepjes op mijn ticket. Speciale waarschuwingen voor 5 RAGGMUNKEN (voorlaatste keer liep hij de laatste kilometer 1.21) en 12 TORD VIKING (voor het eerst zonder ijzers).

 

 

V75-6: E3 Finale (Gr. I Internationaal). 2.140 meter autostart

 

Favoriet: 2 QUID PRO QUO (68 %)

Trainer Båth is met 8 zeges de uitgesproken koning van E3-finales. QUID PRO QUO was vorig jaar al mijn favoriet van deze jaargang: een typische Yankee Glide-zoon die zo compleet is als maar zijn kan. Snel van start. Spatzuivere gangen. Veel speed en een uitstekend koershoofd. Eerder in de week had ik het idee om hem te banken, maar hij is wel erg zwaar favoriet geworden. Nu de contouren van de driejarigen-lichting zich wat beter beginnen af te tekenen (de meeste Zweedse trainers zijn doorgaans niet erg vroeg met hun jonge paarden) lijkt dit een ijzersterke jaargang te zijn. Meerdere potentiële toppers zijn inmiddels opgestaan en ik ben er niet geheel zeker van dat QUID PRO QUO ook echt de beste is. Dan is 68 % wel een erg hoog percentage. Hij komt hier zonder achterijzers aan de start en heeft een ideaal nummer, dus een goede winkans heeft hij. Maar zijn spelwaarde is te gering.

 

De strijd om de kop is spannend. 1 ROMEO AMOK, 2 QUID PRO QUO, 3 NOSTROMO, 4 LILLEN SISU en 6 MOLLE C.D. kunnen allemaal hard weg achter de auto. 1 ROMEO AMOK en 3 NOSTROMO zullen echter graag vanaf een rug koersen. 2 QUID PRO QUO heeft gezien de loting de beste vooruitzichten, maar zal wellicht afstaan aan MOLLE C.D. wanneer deze blijft aandringen.

 

8 GLOBAL OFFSHORE was vorig jaar nog stalgenoot van QUID PRO QUO en werd tweede achter Fascination in de belangrijkste tweejarigenklassieker. Na verkoop kwam hij bij Svanstedt op stal. Hij won direct bij zijn debuut voor zijn nieuwe trainer (vóór QUID PRO QUO), waarna Svanstedt liet weten in hem zijn troef voor het Kriterium te zien. Na een pauze liep hij vorige week een goede koers, waar hij de laatste 700 meter zonder rug in de aanval ging. Hij kwam tekort voor de overwinning, maar zal nu scherper zijn. Zijn nummer heeft hij wat tegen, maar ook hij kan rap beginnen. Zonder al te veel oponthoud onderweg levensgevaarlijk.

 

5 CHELSEA BOKO, een zoon van de Nederlandse Kelsea Boko, heeft pas vier starts in de benen. Laatst wist hij in zijn serie werkelijk te imponeren. Hij kreeg de eerste bocht in het derde spoor voor zijn kiezen en had na 500 meter (in 1.09,5) pas de kop te pakken. Desondanks liep hij met de trekwatten nog in zijn oren freewheelend naar huis middels een afsluitende kilometer in 1.13. Een potentiële crack.

 

3 NOSTROMO was de snelste seriewinnaar, maar dat dankte hij aan de waanzinnige opening van de veel te hete 6 MOLLE C.D. De eerste kilometer ging in 1.12,8, maar NOSTROMO maakte het desalniettemin overtuigend af. Trainer Korvenoja geldt als E3-specialist: zo won hij vorig jaar nog met Brad de Veluwe. Mijn vierde streepje.

 

Ik voel me met vier paarden redelijk safe. Mocht u nog zoeken naar een verrassing: 6 MOLLE C.D. was laatst zoals gezegd slecht te regelen aan kop. Hij werd desondanks dapper tweede en zal nu worden gereden met een ander bit. Wanneer hij zijn dadendrang beter laat beteugelen dan kan hij verrassen. 1 ROMEO AMOK won zijn serie verrassend van kop af, maar zal hier graag de kop afstaan. Een mooi parcours ligt dus in het verschiet, maar hij lijkt me net te licht om mee te doen voor de overwinning. Hetzelfde geldt voor 4 LILLEN SISU. 11 COOL STYLE kwam erg hard af in zijn serie (laatste 800 in 1.09,6), maar vanaf dit startnummer?

 

 

V75-7, Silverdivisionen finale. 2.140 meter autostart.

 

Favoriet: 2 FRICTION (77 %)

Ik was er vorige week niet zeker van dat Melander “all in” zou gaan, juist met het oog op deze finale. Ik bankte hem dus niet, maar ik had me wel degelijk vergist in de intenties van Melander. Hij liep gewoon rondom zonder ijzers en met een dicht hoofdstel en zou waarschijnlijk “gewoon” hebben gewonnen wanneer hij onderweg niet zo heet was geworden. Volgens Melander zijn twee starts binnen zes dagen geen probleem, al gaf hij aan zich wel een beetje zorgen te maken over het feit dat FRICTION zich onderweg zo slecht liet regelen. Hij komt hier aan de start zonder ijzers, maar waarschijnlijk met een open hoofdstel. Hij is het beste paard en heeft een prachtnummer, maar de voorbereiding op deze finale is nu niet bepaald ideaal. Genoeg reden om het meest gespeelde paard van de meeting niet te banken, al is hij wel de eerste die ik op mijn ticket zet.

 

3 FRANCAIS DU GULL kan rap vertrekken, maar zal graag de kop afstaan aan 6 MELLBY SAMBUCA. Een ander scenario kan ik me niet voorstellen.

 

6 MELLBY SAMBUCA probeerde het laatst al van kop af tegen FRICTION, maar werd bij het uitkomen van de laatste bocht simpel door de favoriet voorbij gelopen. Achteraf bleek hij niet fit en zal nu sterker voor de dag komen. Net als laatste keer (al staat dit verkeerd genoteerd in het Zweedse programma) start hij rondom zonder ijzers en Svanstedt kennende zal hij echt gaan voor de overwinning.

 

9 GLOBAL MONEY kreeg laatst een preparé-koers. Weliswaar noodgedwongen want hij zat ingesloten, maar hij is in ieder geval niet tot op de bodem gegaan. Hij komt hier voor het eerst onder de hoede van Goop aan de start zonder achterijzers. Zeker wanneer de twee favorieten elkaar het leven zuur maken is hij levensgevaarlijk.

 

10 BAGLEY is de pupil van Hultman die ik ook meeneem. Laatst was hij na een valse start erg driftig en maakte derhalve een galoppade van start, maar kwam nog sterk terug (1.08,5 over laatste 500 meter). Hier komt hij zoals gewoonlijk zonder voorijzers aan de start en Hultman is licht optimistisch.

 

8 NANTUCKET won vorige week van FRICTION, maar heeft nu nog slechter geloot. Bovendien is Hultman er bepaald niet zeker van dat hij twee starts binnen zes dagen goed verteert. Op basis daarvan, op hoop van zegen, laat ik hem los. Hij komt wel in optimale uitrusting aan de start (dicht hoofdstel, rondom zonder ijzers) en is normaal gesproken niks minder dan BAGLEY.

 

3 FRANCAIS DU GULL en 4 TRUE ADVANTAGE zouden kunnen verrassen

 

 

“VALUE-BETS”

 

V75-2:  4 YOU TWO (16 %)

V75-4: 10 COOL DREAM (14 %)

V75-5: 5 RAGGMUNKEN (13 %)

V75-6: 8 GLOBAL OFFSHORE (14 %)

 

 

GROEPSTICKET:

 

V75-1: 5 YOUR LOVE LOIS

V75-2: 4 YOU TWO

V75-3: 2- 6- 7- 10

V75-4: 1- 2- 4- 6- 9- 10

V75-5: 2- 3- 4- 5- 6- 7- 10- 12

V75-6: 2- 3- 5- 8

V75-7: 2- 6- 9- 10

 

3.072 combinaties = € 184,32

 

 

KLEIN TICKET:

 

V75-1: 5 YOUR LOVE LOIS

V75-2: 4 YOU TWO

V75-3: 2- 10

V75-4: 2- 4

V75-5: 2- 3- 4- 5- 6- 7- 10- 12

V75-6: 2- 3- 5- 8

V75-7: 2- 6- 9- 10

 

512 combinaties = € 30.72

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 14 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

avatar
Casper Kwast 29 jun 2012
Nu pas de 3de week en nu al verslaafd!!!
Bedankt weer!!!
avatar
John Bootsman 29 jun 2012
Bassie, wat een GEWELDIGE V-75 voorbeschouwing heb jij hier geproduceerd. Zelfs bij Travronden of Guiden vindt je ze niet zó uitgebreid. En met goede motiveringen ! Complimenten jongen. Ik zal jou tips zeer zeker meenemen in mijn spel van morgen. Alvast bedankt !
avatar
Casper Kwast 30 jun 2012
V75-I Ik had het idee dat Your Love Lois en Robin de vorige keer ook wat aan elkaar moesten wennen...nu weer met André.
avatar
30 jun 2012
bas bedankt maar weer lekker puzzelen met een heerlijk bakkie koffie erbij laters gr robbie
avatar
Rogier den Dekker 30 jun 2012
Een geniale voorbeschouwing!
avatar
paul den dekker 30 jun 2012
Ik ben niet van plan de loftrompet te blijven steken, het is mij immers bekend dat jij je daar wat ongemakelijk bij voelt! Vooruit nog 1 keer dan maar: Fabuleuze voorbeschouwing!!
avatar
John Bootsman 30 jun 2012
Ingeleverd en klaar !
Het is altijd makkelijk achteraf om "trotsen" ... ;-)
Bij deze mijn V75 :
5
1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 10
2 / 6 / 7 / 10
1 / 2 / 4
3 / 4 / 5 / 12
2 / 3 / 5 / 8
2 / 8 / 9 / 10
avatar
Casper Kwast 30 jun 2012
wauw, dat ging nog vrij gemkkelijk!
1ste banker is binnen :-)
avatar
John Bootsman 30 jun 2012
Gefeliciteerd Casper.
Na z'n werkelijk fantastische "warm up" een uurtje geleden was ie voor mij ook "klaar" en had ik mezelf voorgenomen dat ik YOUR LOVE LOIS als mijn "banker" voor deze V75 zou nemen.
Maaaaarrr, het is nog een lange weg te gaan...
avatar
Casper Kwast 30 jun 2012
U2 John, 1.12.9 een prachtige tijd en nu maar afwachten hoe de komende 6 onderdelen gaan :-)
avatar
John Bootsman 30 jun 2012
Zo heeft Kelsea Boko dan uiteindelijk tóch nog een "superstar" gebracht met haar zoon CHELSEA BOKO. Na een opening in 1.08 , eerste kilometer in 1.12,2 dan toch zo winnen van start tot finish in 1.12,7 / 2140 mr als 3-jarige : Geweldig !
avatar
Robbie Besseling 30 jun 2012
tweemaal 6 goed ga onderuit inkoers 2 met de 4 en op andere ticket koers 6 met de 3
allebei als banker maar bankte wel de 7 in koers 5 en toch geen 7 goed das toch wel heel jammer maar ja volgende week weer beter bas bedankt ga zo door volgende eweek 7 goed hhaahaha
avatar
1 jul 2012
hierbij mijn tickets

ticket 1
koers 1 - 5
koers2 - 4
koers3 -7
koers 4 -1-2-3-4-5-6
koers 5 - 7
koers6 -1-2-3-4-5-6-8
koers7 - 2-4-6-7-8-10

ticket 2
koers 1 -5
koers 2 -1-2-3-4-5-9-10
koers3 -2-5-6-7-8-10
koers4 -2
koers5 -1-4-5-6-7-12
koers6 -3
koers7 -2

gr robbie op tot volgende week misschien is het leuker om voor af he t ticket wat iemand speelt te laten zien misschien helpt het een ander laterssssssssss
avatar
Casper Kwast 1 jul 2012
John gefeliciteerd met Chelsea, ik had ik hem er wel bij maar dat mocht niet baten.... en bleef hangen op 5 goed.

Op naar Halmstad met de Sprintermästaren
totaal: 14 | nu in beeld: 1 - 14

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Bas Schwarz Bas Schwarz verzorgt voor ons o.a. het fokkerij gedeelte, schrijft columns en de voorbeschouwing voor de V75. Bas is voormalig leerling-pikeur en gediplomeerd trainer, geboren en getogen in de drafsport. Maakte zo'n kleine tien jaar geleden de switch van de sulky naar de laptop. Met name gespecialiseerd in de Zweedse en Noord-Amerikaanse drafsport en -fokkerij. Naast zijn werkzaamheden als journalist en publicist, o.a. als hoofdredacteur van het magazine "draaf" en correspondent voor Travronden, is hij hoofdzakelijk actief in de fokkerij-branche. In die hoedanigheid is hij o.m. werkzaam voor diverse stoeterijen en veilingorganisaties en verder als zelfstandig agent en adviseur.

Nieuwsbrief

Email: