Home | Overig nieuws | V75 | V75-voorbeschouwing zondag 24 juni 2012, Kalmar

V75-voorbeschouwing zondag 24 juni 2012, Kalmar

Door 3
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Banker Saston Banker Saston

Afgelopen week trapte John Bootsman op drafsport.nl af met de eerste V75-voorbeschouwing in een voortaan wekelijkse rubriek. Met 7 goed had hij natuurlijk niet beter kunnen beginnen. Heb ik weer. Want het wordt nu extra moeilijk om de waarschijnlijk hooggespannen verwachtingen waar te maken. Toch ga ik een poging wagen om u op weg te helpen op jacht naar een fortuin.

 

 

Wat mij betreft zit de charme van het V75-spel nu juist in de illusie om miljonair te kunnen worden. Verwacht van mij dan ook geen ticket in de stijl van bijvoorbeeld “de Professor”. Immers: wanneer je kiest voor twee of drie bankers die over de gehele meeting juist het meest gespeeld zijn, dan weet je op voorhand één ding al zeker. Ook al heb je er zeven goed (en dat is al moeilijk genoeg), je zult nooit de enige zijn met een correct ticket.

 

Ik vind het persoonlijk interessanter om tegen bepaalde favorieten in te banken. Niet dat ik à la Don Quichote de la Mancha windmolens na wil jagen. Neem Järvsöfaks in zijn hoogtijdagen als voorbeeld: ook al stond hij op 90 % van de tickets, er was zelden een reden te verzinnen om hem niet te banken. Derhalve begin ik in mijn voorbeschouwing iedere koers met het benoemen van de favoriet van het spelend publiek. Daarbij vraag ik me af hoe sterk deze favoriet eigenlijk is. Mocht ik tot de conclusie komen dat een paard dat op minstens 70 % van de tickets voorkomt kwetsbaar is, dan zal ik zeker niet schromen om meerdere paarden op mijn ticket te zetten. Of juist een ander te banken.

 

Tenslotte: zie mijn onderaan vermelde tickets (één “klein” ticket en één groepsticket) meer als leidraad. Als tipper heb ik namelijk de tekortkoming dat ik zo af en toe meer met mijn hart dan met mijn verstand invul. Ik beleef de sport nu eenmaal vaak als fan. Soms is de wens dan ook een beetje de vader van de gedachte. Per koers probeer ik u echter zo goed mogelijk te informeren over zoveel mogelijk deelnemers met bepaalde achtergrondinformatie. Kennis maakt macht. Zodoende kunt u aan de hand van insidernieuws zo goed mogelijk uw eigen afwegingen maken.

 

V75-1, Silverdivisionen. 2.140 meter autostart.

 

Favoriet: 8 FRICTION (77 %)

Op het moment van schrijven de meest gespeelde favoriet van de gehele meeting. Daar valt weinig van te zeggen, want de Scarlet Knight-zoon weet dit jaar keer op keer te imponeren. En ondanks startnummer 8 wint hij een koers als deze 9 van de 10 keer. Bedenk u echter het volgende: over 6 dagen komt hij aan de start in de Silverdivisionen-finale. Bovendien is een tweede plek in deze koers toereikend voor een plek in de vólgende Silverdivisionen-finale. Het is dus niet ondenkbeeldig dat Melander geen offensief parcours in gedachten heeft, maar het laat aankomen op zijn speed in de slotfase. Ook is het maar de vraag of hij rondom zonder ijzers zal starten. Friction is absoluut de eerste die ik op mijn ticket zet, maar voor een favoriet aan meer dan 70 % is hij wat mij betreft omringd door net iets teveel vraagtekens. Mocht zondag blijken dat hij wel in zijn optimale uitrusting aan de start komt (dus: dicht hoofdstel en rondom zonder ijzers) dan bank ik hem waarschijnlijk alsnog, maar vooralsnog zoek ik er nog een aantal kanshebbers bij.

 

Het meest waarschijnlijke scenario is dat 3 HARRY HAYTHROW en 4 CARAMBOLE P initieel zullen strijden om de koppositie, om vervolgens af te geven aan 6 ARMANDO KIEVITSHOF. Laatstgenoemde zal in handen van Kolgjini, eenmaal aan de leiding, zeker niet meer afgeven. De paarden van Kolgjini zijn vaak onderhevig aan hoge pieken, maar soms ook diepe dalen qua vorm. Wanneer de vorm van de dag goed is, dan komt hij een heel eind. In tegenstelling tot zijn laatste start (waarbij hij sprong na een aanrijding) komt hij nu weer rondom zonder ijzers aan de start.

 

3 HARRY HAYTHROW (kwam bij zijn laatste start “met de handen vol” en zonder ruimte over de finish) of 4 CARAMBOLE P (won laatst vóór Mr Picolit, 1 GLOBAL MONEY en 7 NANTUCKET, maar werd uit de uitslag verwijderd vanwege hinder) gaat dus een parcours krijgen op de rug van de beoogde koploper. Beiden zijn in goede vorm en beschikken over een gemeen stukje speed, dus ik neem ze allebei mee.

 

1 GLOBAL MONEY kennen we in Nederland maar al te goed. Qua pure klasse is hij wellicht de nummer twee achter Friction, maar met zijn geringe startsnelheid ligt insluiting op de loer. Bij zijn voorlaatste start te Noorwegen koerste hij overigens voor het eerst bij Goop met een dicht hoofdstel en wist toen weliswaar verrassend de kop te behouden (hij koerst hier met eenzelfde hoofdstel), maar hier komt hij simpelweg snellere vertrekkers tegen. Bovendien is ook hij al gekwalificeerd voor de finale van volgende week. Veel haken en ogen dus, maar op basis van zijn klasse durf ik hem niet weg te laten.

 

Eigenlijk verwacht ik in deze koers iets meer van 7 NANTUCKET, die laatst ingesloten en met de trekwatten nog in zijn oren nipt geklopt werd door Global Money. Zijn startnummer is verre van ideaal, maar hij komt wel in zijn ideale uitrusting (dicht hoofdstel, rondom zonder ijzers) aan de start. Met een beetje mazzel qua koersverloop is hij gevaarlijk.

 

Met dit zestal voel ik me redelijk veilig. Wie een nog grotere verrassing najaagt zou het kunnen proberen met 2 PEAK (start waarschijnlijk rondom zonder ijzers en voor de eerste keer met een trekhoofdstel) of 9 CAYENNE KÄBB (heeft een start in de benen na een korte pauze). Of misschien zelfs met 5 ROXA SISU, die in goeden doen beschikt over een goed eindschot. Haar laatste optreden te Östersund was echter verre van overtuigend. De overigen zijn vrijwel kansloos.

 

 

V75-2, Klass II. 2.640 meter bandenstart.

 

Favoriet: 6 ALFAS DA VINCI (66 %)

Na zijn castratie en sinds hij koerst zonder ijzers lijkt de Zackrisson-pupil een metamorfose te hebben ondergaan. Hij is zo sterk als een beer en heeft bij zijn laatste overwinningen echt indruk gemaakt. Met zijn macht en vermogen is hij in staat om een koers als deze vanuit het dodenspoor te winnen. Veel speed heeft hij echter niet, terwijl zijn startsnelheid ook al beperkt is. Het feit dat hij start vanuit het springspår is dan ook eerder een nadeel dan een voordeel. Tel daar ook nog eens bij op dat nestor Zackrisson (goed voor meer dan 2.600 overwinningen) al meer dan een jaar geen V75-koers wist te winnen en je komt tot de conclusie dat dit een kwetsbare favoriet is. Neemt niet weg dat hij ver gaat komen indien hij onderweg niet al te veel oponthoud ondervindt.

 

De strijd om de koppositie zal gaan tussen 1 DIDRIK SUPERBA en 3 BAM BAM WALKER. Eerstgenoemde zal, mede gezien de afstand, echter graag de kop afstaan.

 

Derhalve is 3 BAM BAM WALKER mijn favoriet in deze koers. Hij is op dit moment slechts 13 % gespeeld en wat mij betreft een heerlijke “risicobanker”. Hij heeft nu twee starts in de benen; met name de laatste keer zag hij er erg goed uit. Na een goed eindschot werd hij tweede achter de sterke Listas Rafiki. Hij loopt hier een thuiswedstrijd en trainer Persson is erg optimistisch gestemd. Mocht hij de kop krijgen, zo liet hij weten, dan geeft hij niet meer af. En van kop af is hij nog ongeslagen (2 uit 2). Indien hij niet te vroeg onder druk wordt gezet door de favoriet zie ik hem niet meer geklopt worden!

 

Misschien is het u te gek om een paard dat op slechts 13 % van de tickets voorkomt te banken. Een kostenbesparend alternatief zou dan zijn om hier een “tweepaardenkoers” van te maken: 3 BAM BAM WALKER en 6 ALFAS DA VINCI. Achter deze twee is de koers namelijk wijd open. In feite kun je, zoals zo vaak in een Klass II-koers, niemand uitsluiten.

 

7 EROS TOOMA (43 %) wordt gezien als de tweede favoriet. Hij is niet snel van start, dus waar gaat hij belanden met het buitenste springspår? Rijdster Jennifer Tillman is een plaatje om te zien, maar als pikeur vind ik haar schromelijk overschat. Eros treft nu veel sterkere tegenstand dan bij zijn overwinningen, naar mijn smaak wordt hij teveel gespeel. Kansloos is hij zeker niet, maar in dit veld staan interessantere deelnemers.

 

Zoals de achtjarige 8 POWER M.S., die hier pas zijn negende start maakt. Zijn laatste koersen won hij overtuigend en indien de baan het toelaat komt hij hier voor het eerst rondom zonder ijzers aan de start. Volgens trainer Karlsson is hij op die manier een seconde sneller. 12 MR ARKANSAS ROSE won laatst zijn eerste koers ondanks een galoppade en een ronde in het derde spoor. Weliswaar tegen matige tegenstand, maar toch. Met dit startnummer moet het wél meezitten onderweg. Erik Adielsson was in het programma “Vass eller Kass” voorzichtig optimistisch over zijn kansen met 10 CITY OF PEACE. In tegenstelling tot zijn laatste (V75-) koers komt hij hier met ijzers aan de start; volgens trainer Schützer een klein nadeel. 4 SERONERA beschikt over de nodige klasse. Deze afstand is echter nieuw voor haar, bovendien ligt met dit nummer een behoorlijke kans op een startgaloppade op de loer.

 

 

V75-3, Kalmarsundspokalen- Gulddivisionen. 1.640 meter autostart.

 

Favoriet: 1 I WON’T DANCE (65 %)

De titelverdediger. Het valt niet uit te sluiten dat hij hier de kop weet te behouden. Wanneer hij dan ook nog zelf het tempo mag bepalen zal hij moeilijk te kloppen zijn. Adielsson gaf zelf echter al aan dat zijn startsnelheid per start varieert en dat de koppositie geen zekerheid is. Bovendien boekte hij zijn laatste twee overwinningen tegen matige tegenstand, dus over zijn vorm bestaan ook vraagtekens. Als Adielsson in “Vass eller Kass” dan ook nog eens zelf aangeeft dat I WON’T DANCE géén goede banker is, dan mag duidelijk zijn dat hij (vooralsnog) teveel wordt gespeeld. Hij zal qua percentage vermoedelijk nog wat gaan zakken.

 

De strijd om de kop zal gaan tussen 1 I WON’T DANCE en 6 ALVENA PELE. Indien laatstgenoemde niet springt zal deze koers een hoog tempo kennen. Op basis van dat scenario is 10 YIELD BOKO, op dit moment slechts 9 % gespeeld, het eerste streepje dat ik op mijn ticket zet. Ik wacht altijd zo lang mogelijk met het inleveren van mijn ticket; als op zondagmiddag de berichten positief zijn zou het zelfs kunnen dat ik hem bank. In tegenstelling tot vele anderen vond ik hem in de Sweden Cup zo slecht nog niet: in de serie moest hij helaas te vroeg in de aanval, waarna in de finale geen tempo in de koers zat. Ondanks een afsluiting in een lage 1.09 was hij van achteraf kansloos. Nu komt hij voor het eerst onder de hoede van Hultman rondom zonder ijzers aan de start en volgens de berichten uit stal is zijn vorm erg goed. Hij is natuurlijk wel afhankelijk van het koersverloop: hij heeft een hoog tempo nodig om vervolgens zo laat mogelijk zijn eindspurt in te kunnen zetten. Dat laatste is aan “smyg-Örjan” (vrij vertaald: sluip-Örjan) wel toevertrouwd.

 

4 ORACLE won nog nooit over de mijl, maar verkeert in absolute topvorm. Hij komt wederom rondom zonder ijzers aan de start en Melander is optimistisch gestemd. Hij is wat minder afhankelijk van het koersverloop dan YIELD BOKO, maar beschikt misschien over iets minder zuivere speed. Mijn tweede streepje.

 

Ook de twee kanshebbers op de koppositie, 1 I WON’T DANCE en 6 ALVENA PELE, neem ik mee. Laatstgenoemde is dit seizoen nog niet helemaal meegevallen, maar treft hier mindere tegenstanders dan de laatste tijd. Waarschijnlijk start hij rondom zonder ijzers en Lennartsson is optimistisch.

 

Mijn budget is niet oneindig, maar wat had ik 12 MONSTER DRIVE bij zijn debuut voor Svanstedt ook graag op mijn ticket gehad. Op basis van zijn startnummer en het feit dat hij ruim een half jaar niet gekoerst heeft laat ik hem los. In de vorm van vorig jaar zou 5 PRINCE TAGG tot de favorieten hebben behoord, maar die vorm heeft hij geruime tijd niet laten zien. Bovendien start hij hier rondom met ijzers. 7 CLEAR SIGN en 9 STRONG BOY zouden in dit veld van kop af een kans hebben, maar gezien de loting lijkt een plaatsgeld voor hen het hoogst haalbare.

 

V75-4, Klass I. 1.640 meter autostart.

Favoriet: 5 JOCKE (66 %)

De kans dat de Svanstedt-pupil hier de kop neemt is levensgroot. Over deze afstand (een uit een) en van kop af (drie uit drie) is hij nog altijd ongeslagen. Een logische favoriet dus, ik ben echter geen fan van dit type paard. Bovendien is de kans vrij groot dat hij door de aanwezigheid van 12 VICI LANE hier de kans niet krijgt om het tempo te drukken. Aangezien deze koers verder vrij open is heb ik overwogen om hem toch maar te banken (want kostenbesparend), maar ik heb er gewoon geen goed gevoel bij.

 

2 CITRIN, 3 COLONEL TRICK en 4 SOBEL GOLDIE zijn allemaal snel van start, maar zij zullen zich niet geroepen voelen om JOCKE op te vangen.

 

12 VICI LANE is het sleutelpaard van deze koers. Aangezien het zeer onwaarschijnlijk is dat de overigen JOCKE onderweg onder druk kunnen en willen zetten, is het aan Kolgjini om de koers hard te maken. Gebeurt dat niet, dan heeft JOCKE vrij spel en dat weet Ludde natuurlijk ook. Hij is in staat om vanuit het dodenspoor te winnen, maar een dergelijk scenario biedt natuurlijk kansen aan speedpaarden.

 

6 BY AIR was volgens Hultman bij zijn comeback beter dan verwacht (winst); zijn vorm zal alleen maar beter zijn. Indien de baan het toelaat start hij zonder ijzers, dit in tegenstelling tot de vorige keer. De sprint is bovendien zijn beste afstand. Van zijn zeven overwinningen boekte hij er slechts een op zijn thuisbaan, dus reizen is voor hem geen enkel probleem.

 

4 SOBEL GOLDIE komt in actie over haar favoriete afstand en won laatst met een vlammend eindschot. Komt normaliter mooi in de koers te liggen en is kansrijk. 1 JOCASTA LANE is goed genoeg voor deze klasse maar is niet erg snel van start. Wanneer ze niet te ver achterin komt te liggen niet kansloos. 9 J.L.’S BUV is geen ster, maar komt in actie over zijn favoriete afstand en vertrekt vanaf de rug van een snelle vertrekker (2 CITRIN). Met Takter in de sulky kan hij verrassen.

 

Mijn budget staat het niet toe, anders had ik ook 2 CITRIN meegenomen. Ze is trouw en komt er normaliter mooi in te liggen. Ze wint echter zelden, wellicht zegt dat iets over haar moraal. 10 GIGANT SÅNNA is goed genoeg in dit veld, maar volgens trainer Hellstedt geldt deze koers als voorbereiding op het Sprintermästaren. Hij start hier dan ook met ijzers. 7 LEXUS BROLINE en 8 LUKAS HALL hebben de loting nadrukkelijk tegen.

 

V75-5, leerling/merriekoers. 2.140/ 2.160 meter bandenstart.

Favoriet: 15 LADY MONTECHRISTO (47 %)

Ze is in topvorm en waarschijnlijk ook gewoon het beste paard. Ze komt aan de start in optimale uitrusting (zonder voorijzers en met trekhoofdstel) en ze wordt gereden door toppikeur Ingves. Ze heeft de macht en het vermogen om vanuit het dodenspoor te winnen, maar beschikt ook over veel speed. Van achteraf winnen kan ze dus óók. Ondanks al deze “plussen” is het met dit startnummer vragen om problemen wanneer u haar zou banken.

 

Met dertien streepjes zou ik me hier pas veilig voelen, maar dat staat mijn budget niet toe. Een alternatief zou zijn om een van de deelnemers uit het eerste gelid te banken. 3 BRENNA BOKO is waarschijnlijk de sterkste vanuit het eerste gelid, maar ze is niet gemakkelijk te sturen vanuit het band. Het risico op een startgaloppade ligt op de loer, al was ze volgens haar trainer bij haar laatste start door toedoen van een nieuw bit beter te regelen.

 

1 FRIDA GERTZY, 6 LOVE IN MOTION en 7 KAHLUA BROLINE gaan strijden om de kop, ik geef laatstgenoemde de grootste kans op deze positie. Speciale waarschuwing voor 6 LOVE IN MOTION (slechts 9 % gespeeld), die sterk is teruggekomen na een rhinovirus. Haugstad in de sulky en waarschijnlijk met lichtere ijzers.

 

 

V75-6, Bronsdivisionen. 1.640 meter autostart

Favoriet: 1 PERFECT TOLL (60 %)

Zéker het beste paard, maar hij had niet slechter kunnen loten. Ten eerste is hij niet snel van start, bovendien is hij ook nog eens erg driftig achter de auto. De kans op een galoppade is dan ook levensgroot, zo liet hij de laatste keer zien (onderweg sprong hij ook nog eens twee keer). Wanneer ik een garantie zou krijgen dat hij zou blijven draven en dat hij niet ingesloten zou raken dan zou ik hem zeven dagen per week banken. Maar nu dus niet…

 

De strijd om de kop zal gaan tussen 2 ONICE AXE, 3 ADMIRAL NEWPORT, 4 ORGANIC VALUE en 5 JEANS N.OVERHALLS.

 

Ik heb even overwogen om 3 ADMIRAL NEWPORT te banken, in de hoop dat hij de kop zou krijgen en dat 1 PERFECT TOLL ingesloten zal raken of zal springen. Nadat ik begreep dat Kolgjini zijn zoon de instructie heeft gegeven om de kop te behouden ben ik daarop teruggekomen. Ik heb budgettair slechts ruimte voor 3 paarden, dus ik neem in ieder geval de twee beste paarden uit deze koers mee (1 PERFECT TOLL en 3 ADMIRAL NEWPORT).

 

Mijn derde streepje is voor 6 WISS RAMBO, die bij zijn voorlaatste start imponerend wist te winnen. Laatst werd hij vierde na een prima eindspurt, maar imponerend was anders. Volgens zijn trainer had hij echter geen grip op een wat losse ondergrond, dus zijn iets mindere prestatie viel dus te verklaren. Net als vorige keer komt hij zonder achterijzers aan de start (in het programma staat foutief met ijzers vermeld), echter nu koerst hij met een dicht hoofdstel. Hij zal zich dus direct in de voorste gelederen bevinden.

 

Met deze drie zal ik het moeten doen, maar er zijn nog drie deelnemers waar ik een beetje benauwd voor ben. 2 ONICE AXE gaat het dus van kop af proberen. Ze komt in optimale uitrusting aan de start komen (zonder ijzers, open hoofdstel) en verkeert in prima vorm. Maar of ze goed genoeg is om de “boys” te verslaan? 4 ORGANIC VALUE is niet geheel kansloos om de leiding te bemachtigen en start normaal gesproken wederom zonder ijzers. Hij is bovendien goed over de mijl. Ik heb echter mijn vraagtekens over zijn koershoofd. Nadat ik begreep dat rijder Uhrberg ook al niet overdreven optimistisch is, besloot ik om hem los te laten. Echter niet met volle overtuiging. 12 CALIBER T.T. is speciaal naar deze koers toegewerkt en verkeert dus in topvorm. Wanneer hij het eerste gelid zou hebben gehad dan had ik hem nooit losgelaten, maar startnummer 12 over de mijl is gewoon verrekte moeilijk. Maar niet onmogelijk!

 

 

V75-7, Kalmarsundsstayern. 3.140/ 3.160/ 3.180 meter bandenstart.

Favoriet: 9 SASTON (66 %)

Eerder in de week dacht ik een goed idee te hebben: banken! Tot mijn teleurstelling staat hij echter gewoon favoriet en wordt hij ook door diverse tippers bestempeld als beste banker van de meeting. Zo was het panel van “Vass eller Kass” unaniem over zijn winkansen. Toch is dat vooral gebaseerd op zijn prestaties van afgelopen najaar, afgelopen keer viel hij (ondanks een parcours in het dodenspoor) nog niet helemaal mee. Net als overige tippers ga ook ik er van uit dat hij nu, met die koers in de benen, beter voor de dag komt. En in topvorm wint hij deze koers “gewoon”. Melander hief echter een waarschuwend vingertje: hij denkt dat SASTON nog een koersje nodig heeft om in topvorm te geraken. Bovendien wilde hij zich niet uitlaten over het beslag waarmee hij zou starten. Ik begin nu toch te twijfelen, maar ik wil niet meer terugkomen op mijn eerdere besluit. Ik bank!

 

Ik ga er van uit dat 7 TO AND FRO hier de kop gaat nemen; kansloos is hij zeker niet. Rijdster Svensson is licht optimistisch en eventueel komt hij hier zonder voorijzers aan de start.

 

De kwaaiste tegenstander is echter de stalgenoot van SASTON: 12 PITCH COMMAND. Bij zijn voorlaatste start, de Harper Hanovers lopp, werd hij tegen veel zwaardere tegenstand nog tweede. Goop in de sulky en rondom zonder ijzers. Tenslotte laat Melander weten dat hij zijn pupillen als gelijkwaardig beschouwd, maar dat PITCH COMMAND over betere vorm beschikt. Hij met echter wel 20 meter geven, ik hoop dat dat de doorslag zal geven.

 

Om de koers volledig dicht te spijkeren ben je een heel eind met 2 UNIQUE LOVER, 10 TWIGS TARZAN en 14 INDIGO BROLINE. En ook al ben ik geen fan van hem valt 8 BELGRADO ook niet geheel uit te sluiten. Eigenaar John Bootsman was vandeweek in ieder geval redelijk optimistisch gestemd…

 

 

“VALUE-BETS”:

V75-2: 3 BAM BAM WALKER (13 %)

V75-3: 10 YIELD BOKO (9 %)

V75-5: 6 LOVE IN MOTION (9 %)

V75-6: 6 WISS RAMBO (9 %)

 

GROEPSTICKET:

 

V75-1: 1- 3- 4- 6- 7- 8

V75-2: 3 BAM BAM WALKER

V75-3: 1- 4- 6- 10

V75-4: 1- 4- 5- 6- 9- 12

V75-5: 3- 6- 7- 9- 11- 12- 15

V75-6: 1- 3- 6

V75-7: 9 SASTON

 

3.024 combinaties = € 181, 44

 

KLEIN TICKET

 

V75-1: 8 FRICTION

V75-2: 3 BAM BAM WALKER

V75-3: 1- 4- 6- 10

V75-4: 1- 4- 5- 6- 9- 12

V75-5: 3- 6- 7- 9- 11- 12- 15

V75-6: 1- 3- 6

V75-7: 9 SASTON

 

504 combinaties= € 30, 24

 

Beoordeel dit artikel

3.75
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 3 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

avatar
paul den dekker 23 jun 2012
Bas, Een geweldige voorbeschouwing! Hier hebben de wedders wat aan!
avatar
Robbie Besseling 24 jun 2012
super voorbeschouwing bas , tja en idd na zon week die john neerzetten blijft het moeilijk maar het ziet er goed uit ik zal laten horen of ik wat heb verdiend hahahah tja en nu de keuzes maken dat blijft moeilijk iedereen s6 gr robbie besseling
avatar
Robbie Besseling 29 jun 2012
nou mannen 5 goed we zitten op de goede lijn
totaal: 3 | nu in beeld: 1 - 3

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Bas Schwarz Bas Schwarz verzorgt voor ons o.a. het fokkerij gedeelte, schrijft columns en de voorbeschouwing voor de V75. Bas is voormalig leerling-pikeur en gediplomeerd trainer, geboren en getogen in de drafsport. Maakte zo'n kleine tien jaar geleden de switch van de sulky naar de laptop. Met name gespecialiseerd in de Zweedse en Noord-Amerikaanse drafsport en -fokkerij. Naast zijn werkzaamheden als journalist en publicist, o.a. als hoofdredacteur van het magazine "draaf" en correspondent voor Travronden, is hij hoofdzakelijk actief in de fokkerij-branche. In die hoedanigheid is hij o.m. werkzaam voor diverse stoeterijen en veilingorganisaties en verder als zelfstandig agent en adviseur.

Nieuwsbrief

Email: