Home | Overig nieuws | V75 | V75-tips zaterdag 16 juni 2012

V75-tips zaterdag 16 juni 2012

Door 2
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Yucca Boko winst in Axevalla 24 july 2011 Yucca Boko winst in Axevalla 24 july 2011

Op het Zweedse "streckspel" V75 wordt iedere zaterdag zo rond de Euro 10 à 12 miljoen gespeeld, in het geval van "jackpots" loopt dat bedrag zelfs nog behoorlijk op, maar dat bedrag wordt lang niet allemaal alléén in Zweden gespeeld.

In 2011 werd er totaal ingezet op het V75-spel SEK 15,2 miljard (zo'n Euro 1,68 miljard!!!) waarvan SEK 13,1 miljard in ZWEDEN en SEK 2,1 miljard buiten Zweden. De landen waar (buiten Zweden) het V75 het meest enthousiast gespeeld wordt zijn Noorwegen, Finland, Denemarken, Australië en Zuid-Afrika. Maar ook in Nederland is het spelletje populair, zij het binnen een relatief kleine groep spelers.

 

Het gaat er bij de V75 om dat je als speler in het door jou ingevulde systeem álle 7 winnaars goed hebt van de 7 speciaal voor dit spel aangewezen draverijen. Ook voor event. 6 goed en 5 goed zijn er uitbetalingen, zij het natuurlijk veel lager dan bij 7 goed omdat er simpelweg veel meer juiste systemen zijn. Één winnend systeem van 7 goed heeft natuurlijk automatisch óók in zich alleen al 7 goede combinaties met 6 goed naast nog vele, vele 5-goed combinaties! Wordt het V75 NIET geraden dan gaat de gehele pot "uitbetaling 7 goed" over naar volgende week. Noot: Deze wordt als "jackpot" echter in z'n geheel toegevoegd aan alléén uitbetalingen voor 7 goed, dus niet naar de uitbetalingen voor resp. 6 en 5 goed. Een andere wijze van "jackpot" is als het event. uit-te-keren bedrag voor 5 en/of 6 goed onder de grens van SEK 15,= blijft, dan vervallen deze uitkeringen en gaat het gehele bedrag over als "jackpot" naar de volgende week.

 

Deze week is er zo'n "jackpot" van niet-uitgekeerde-uitbetalingen van vorige week à SEK 21,5 miljoen. Dit bedrag wordt toegevoegd aan event. uitbetalingen voor 7 goed komende zaterdag, gewoon "gratis" op te halen geld dus voor diegene die vorige week niet gespeeld hebben... In Nederland kun je V75 spelen bij alle wedkantoren van Runnerz en op alle drafbanen natuurlijk. Je kunt in-principe spelen tot net vóór de start van het eerste onderdeel van de V75. Normaal gesproken is het "altijd" start 1'e koers V75 om 14.30 uur precies maar komende zaterdag is het "Midnatts Travet" in Boden, vlak tegen de Poolcirkel aan, en dan gelden er andere tijden. Onderdeel 1 staat gepland 20.30 uur (speel-stop dus V75) en het 7'e en laatste onderdeel staat gepland om 23.00 uur. De grote publiekstrekker daar in Boden, waar de zon dezer dagen nooit ondergaat, is de met SEK. 2 miljoen gedoteerde NORRBOTTENS STORA PRIS. Ik bewaar persoonlijk hele goede herinneringen aan de editie van vorig jaar: Gewonnen door de geweldenaar Yarrah Boko nipt voor 2'e aankomende Wellino Boko ! Dit jaar zijn Sanity en Orechieti de grote blikvangers (Yarrah Boko is helaas vorige week ernstig geblesseerd geraakt en Wellino Boko is inmiddels dekhengst in NL op de Flevofarm) maar onder de outsiders zit een "Boko", meteen ook de enigste merrie in de koers: YUCCA BOKO. De Nederlandse Derby-winnares van 2008 beleefde vorig jaar al een topjaar in Zweden met haar 2'e plaats in het E.K.-MERRIES als absolute hoogtepunt, dit jaar is zij zo mogelijk nog beter... Eind mei werd ze tijdens het Elitlopp-weekend na een lastig parcours (start nr. 12 en een heuse slalom op het einde) fantastisch 2'e in 1.10,5 in een sprintkoers...

 

Er zitten binnen het team van WWW.DRAFSPORT.NL  twee mensen die redelijk wat kijk hebben op de Zweedse koersen (dus ook op de V75) zijnde Bas Schwarz en mezelf. Wij hebben de ambitie (afwisselend Bas of John) om U iedere week een prognose van de komende V75 voor te schotelen en hopen hiermee de trouwe NL-spelers op de V75 een beetje op weg te helpen in het soms jungle-achtige web van 7 koersen vol potentiële kanshebbers. Deze week neem ik de aftrap voor mijn rekening, het is een uiterst moeilijke V75 waar een hoge uitbetaling bijna gegarandeerd is, here we go...

 

De eerste koers is een "silver-division" met een sprintkoers met vele leuke paarden aan de start. Mijn eerste keus is de van oorsprong Duitse BAGLEY, die sinds zijn trainerswissel naar Stefan Hultman steeds beter wordt. Hij heeft het uiterst lastige buitenste start nr.8 maar ondanks dat zie ik hem sterk. Ook nr.4 GO GREEN PELLINI is in (stijgende) goede vorm. DAVID SISU heeft nr.2 en kán van start-tot-finish leiden. Verder wil ik er nog 3 outsiders bij hebben, nr.1 FLICKA RIGAS, nr.3 HOT POT en nr.6 DANCE PHOTO.  

 

In de tweede koers komt één van mijn "bankers", dwz één van de paarden die ik helemaal alleen in vul in mijn systeem. Mocht deze dus NIET winnen dan lig ik er meteen uit kwa uitbetaling voor 7 goed... Maar geen paniek, nr.5 DRILIBIT ÅS heeft bewezen uit het goede hout te zijn gesneden, won al een V75-koers in mei, was fantastisch tijdens Elitlopp-weekend met haar 2'e plaats en ik denk dat ze vele klassen beter is als haar konkurrenten van komende zaterdag. Het enige wat haar parten kán spelen is haar start positie, nummer 5 in het eerste band bij het Zweedse draaistart-systeem is verre van ideaal. Maar Ulf Ohlsson is een geroutineerde driver dus durf ik deze bewuste gok wel aan. En nog een reden: Als je besluit om NIET deze DRILIBIT ÅS als "banker" te nemen dan wordt het meteen erg moeilijk, je zou bijna dan ALLE andere 14 paarden moeten nemen... Achter haar is het n.l. in mijn ogen "wide open"!  

 

Het 3'e onderdeel is het eerder benoemde hoofdnummer, de grootste koers van het jaar voor Zweden's meest Noordelijke drafbaan Boden: Norrbottens Stora Pris. Nr.3 SANITY en nr.7 ORECHIETTI zijn de 2 grote blikvangers, ze waren eind mei zelfs door de meeste "kenners" bij de kanshebbers voor de eindzege in de Elitloppet getipt! Ik wil echter waarschuwen voor nog 2 paarden die ook zo maar kunnen winnen...Nr.6 YUCCA BOKO en nr.9 CABALLION.

 

In de 4'e koers gaat het over 2100 mr mét draaistart, een koers voor "klasse-II" die behoorlijk open lijkt. Mijn eerste keus is nr.5 CENTER MIN die bij zijn comeback er zeer goed uit zag en nu hoogstwaarschijnlijk alleen nog maar beter zal zijn. Maar er zijn vele andere kapers op de kust. Ik neem mee nr.1 LÖNSHULTS ERIK , nr.4 FOOLISH BEAT , nr.6 BANKERS'S OFFICE, nr. 7 MAX LUX, nr.11 REMEMBER MY NAME en nr.12 ZLATAN SISU. 

 

Onderdeel 5 is een zeer open koers voor "koudbloed paarden" waar voor de zekerheid óók nog eens een stel Finse koudbloeds opduiken die nog-nooit-van-z'n-leven in Zweden gestart zijn. Pfffff. Aangezien ik hier persoonlijk een goed gevoel heb bij nr.6 RIGEL ODIN, ik hoop (en verwacht) dat Ove A Lindqvist zijn Rigel Odin direkt na de start op kop positioneerd en eenmaal daar zouden ze dat "normaal gesproken" af moeten kunnen maken. Maar nogmaals, er zitten 4 "Finnen" tussen waar ik van 3 st. niet eens het bestaan van wist, laat staan in kan schatten wat die 3 kunnen... Als ik dan toch een waarschuwing af moet geven dan is dat voor de Finse 10 jarige voshengst de nr.3 KERTOVA. Deze zag er sterk verbeterd uit in regie van z'n nieuwe trainer Marjut Eero, hij won verbluffend eenvoudig ondanks tientallen meters handicap-aan-start en heeft met start nr.3 een prachtige uitgangspositie. Net als dus mijn favoriet Rigel Odin met nr.6. 

 

De 6'e koers is er één voor "klasse-I" , een vrij open koers waar ik denk het met 5 paarden te kunnen overleven... Nr.2 RITE KEY en nr.9 YOU TWO zijn mijn 2 favorieten voor de winst, Rite Key had de laatste keer op Bollnäs ook al gemakkelijk gewonnen als hij daar niet gegaloppeerd had, ik ga uit van een snelle revanche... You Two staat hier bij ons op Ekerö bij Stefan Hultman, de berichten uit de stal zijn zeer goed. Verder wil ik absoluut nog mee hebben nr.1 MADE AT HOME, nr.3 GIACOMETTI en nr.7 KEEP WELL.

 

Het laatste onderdeel is uit speltechnisch oogpunt fantastisch, in principe alle 12 paarden kunnen winnen. Nu speel ik iedere week met mijn 2 V75-kompanen Lasse en Roffe altijd voor SEK 3.000,= totaal, dus leert een snelle rekensom mij dat ik hier exact 7 paarden kan/mag nemen. Hierbij mijn 7 hoogst ingeschatte paarden in dit laatste V75-onderdeel: Nr.1 REVEUR SAND, nr.2 PANDORA GIRL, nr.3 ANTHONY WEB, nr.5 MONTGOMERY GEL, nr.6 BWL CHAMPION, nr.10 PRINCE ELLIOT en nr.12 ORDER BY KOFE. Als je er hier maar 2 zou kúnnen nemen omdat het financieel anders niet haalbaar is: Mijn 2 favorieten zijn nr.1 Reveur Sand en nr. 5 Montgomery Gel !!! (Nagekomen: Geschrapt nu Reveur Sand nr.1 > komt voor in de plaats Across The Bridge nr.9 als reserve) 

 

Hierbij dus nogmaals uitgeschreven mijn V75-systeem voor 16 juni BODEN. Let wel, ik schrijf dit alles op woensdagmiddag, vóór alle tips-magazines uitkomen. Aan de ene kant doe ik dit bewust, het zal niet de eerste keer zijn dat ik zélf iets heel sterk ziet maar dat ik me dan op het einde van de week door de vele "experts" er weer vanaf heb laten "praten"... Aan de andere kant moet je wel sterk in de gaten houden of er ingrijpende schrappers komen in de loop van de week die het vooraf-ingeschatte koersverlop behorlijk kunnen veranderen. Of (in het ergste geval) dat één van je "bankers" alsnog geschrapt worden lopende de week. Goed blijven volgen dus als je het een beetje serieus wil benaderen. Veel succes !!!   

 

1 / 2 / 3 / 4 / 6 / 8

5

3 / 6 / 7 / 9

1 / 4 / 5 / 6 / 7 / 11 / 12

6

1 / 2 / 3 / 7 / 9

1 / 2 / 3 / 5 / 6 / 10 / 12

Totaal spel SEK 2.940,=

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Nagekomen / UPDATE zaterdag 16 juni 10.00 uur :

Mijn A-paarden, dus event. bruikbare "bankers" voor de kleinere spelers zijn na uitvoerige afweging nú :

Bagley (8)

Drillbit Ås (5)

Sanity/Yucca Boko/Orechietti (3,6,7)

Banker's Office (6) = update !

Rigel Odin (6)

Rite Key/You Two (2,9)

Anthony Web (3) = update !

Veel succes !!!

Het lijkt goed (droog!) weer te blijven daar met een temperatuur vanavond zo rond de 16/17 graden, verwachting is over de 10.000 bezoekers (publieksrecord verwacht), schatting is rond de 110 miljoen omzet op alléén de V75 en als laatste weetje: Gisteren kwam er in Boden een eigen "krant" uit, geheel gericht op het spektakelstuk van vandaag, samenwerking tussen drafbaan Boden én de grootste krant in Lappland > Een uitgave van 72 pagina's full-color met spelinformatie, artikelen over sport & fokkerij en vele, vele prachtige foto's. Chapeau voor het management-team van Boden, ze hebben een zeer succesvolle marketing-afdeling... bestaande uit 2 personen ! Ze hebben daar voor 5 jaar b.v. 26 sub-sponsors aan zich gebonden die ieder-voor-zich per jaar SEK 60.000,= meebetalen aan dit grote weekend in-return voor exposure (zie dus: krant), geeft jaarlijks SEK 1.6 miljoen !

 

 

Beoordeel dit artikel

3.75
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 2 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

avatar
Casper Kwast 15 jun 2012
Toch maar ff gevraagd of Runnerz deze ticket niet kan anbieden.... :-)
Helaas, nu te laat maar ze gaan het bespreken.....
avatar
Robbie Besseling 19 jun 2012
ja john je zat er keurig bij ik ben erg blij met je tips ik had je er als eens over gebeld maar toen zij je al dat word niets al die tips aan iedereen geven, en dat is ook zo nou dit is een top alternatief ik ben er super blij mee als echte v75 speler , me laatste knappe prijs is alweer ff geleden dus misschien gaat het nu beter s6 en thx gr robbie besseling
totaal: 2 | nu in beeld: 1 - 2

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

John Bootsman John Bootsman Geboren Noord-Hollander, tegenwoordig deels en afwisselend woon- en werkzaam in NL en Zweden. Op 7-jarige leeftijd met drafsport in aanraking gekomen, na aankoop Mama Alkestis door vader Klaas Bootsman, en sinds die tijd verknocht aan de drafsport waarbij vooral de "fokkerij" met-de-jaren zijn passie is geworden. Is nauw betrokken bij management van de banen Victoria Park Wolvega (NL), Tallinna Hipodroom (Estland) en Solvalla (ZWE) plus farms in NL, ZWE en USA (Lexington,Kentucky). Zijn fokprodukten dragen allen de naam BOKO. BOKO STABLES is actief door geheel Europa maar ook in USA, Canada en Australië. Bekijkt daardoor de drafsport vanuit breed perspectief en heeft een zeer groot internationaal netwerk.

Nieuwsbrief

Email: