Home | Overig nieuws | Grasbanen | Voorbeschouwing Emmeloord, 16-07-2014

Voorbeschouwing Emmeloord, 16-07-2014

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Woensdag opnieuw koersen op het gras van Emmeloord. Woensdag opnieuw koersen op het gras van Emmeloord.

Komende woensdag gaan we op voor het tweede onderdeel van het Emmeloord-drieluik. Opnieuw worden er tien koersen afgewerkt op de drafbaan in de Noordoostpolder. De eerste start vindt plaat om 17.00 uur.

 

 

 

In de eerste koers vinden we Apache Wolfhorn, de nieuwe ster in het grasbaancircuit. De zoon van Naction Skoatter is met vier overwinningen op rij nu serie-winnaar. Uit zes grasbaanstarts won hij vijf opdrachten en in dit nummer is hij dan ook onze logische favoriet. In het tweede band vinden we Zugababe. De merrie won al twee keer (Eenrum en Drachten) en is een echte specialiste. Zij moet hier in het trio kunnen eindigen. Ook Banter Boy is een paard met potentie. In twee starts op gras was hij twee keer geplaatst. Hij zal nu iets meer koersritme hebben. Brutus won zijn laatste optreden in Alkmaar. De zoon van Mondo Joe kan uit de voeten op gras en hij zou niet verbazen met een plaats in het trio. Dreamline Promise is een gevaarlijke outsider. Zij twee starts in het circuit leverden geen succes op maar de ruin van Harrie van Riel heeft wel degelijk iets in zijn mars.

 

Tip: 2 – Apache Wolfhorn  10 – Zugababe  7 – Banter Boy
Outsiders: 1 – Dreamline Promise  8 – Brutus


In de tweede koers treffen we met Diane Swagerman en Athos de Tincques twee paarden die al wisten te winnen in het huidige grasbaanseizoen. In Joure konden beide paarden echter geen potten breken. We zien ze hier toch weer voorin eindigen. Belle Beauty heeft, in 2014, twee starts achter haar naam en in beide koersen, waaronder een optreden op het gras van Hilversum, liep ze in het geld. Een start in het eerste band geeft extra voordeel. Docter Love heeft een droomafstamming. Na een rustpauze pakt hij de draad weer op in het circuit. Indien de scherpte er direct is doet hij mee voor de overwinning.

 

Tip: 6 – Athos de Tincques  4 – Diane Swagerman  1 – Belle Beauty
Outsiders: 2 – Docter Love


In het derde onderdeel van de meeting richten we onze pijlen op Estanzuela V. De merrie won hier tijdens de eerste koersdag en dat was pas haar tweede koers. Vandaag heeft ze opnieuw een eerste kans. Daimond SL lijkt de tweede kanshebber. De hengst verdiende zijn eerste geld op het gras van Drachten. De rest van het veld is lastig in te schatten. Ever So Clever liep, tijdens de Sweepstakes-meeting van Groningen, een nieuw record. Ze is dus in vorm. Heidi Appel brengt Caesarwaverhoven aan de start. De combinatie was hier twee weken geleden derde en dat geeft voldoende vertrouwen om ze opnieuw op de tickets te plaatsen.

 

Tip: 8 – Estanzuela V  7 – Daimond SL  5 – Caesarwaverhoven
Outsider: 3 – Ever so CleverOok de vierde koers is een open nummer. Beauty Kingsdeep won in Joure en daarmee verloor de ruin zijn maiden-status. Die overwinning was echter een kwestie van tijd want ook daarvoor wist Beauty Kingsdeep zich al te plaatsen tijdens de meetings van Hilversum, Aduard en Emmeloord. Betty Beuckenswijk verliet Joure met een mooie tweede plaats. Dat was haar beste klassering tot op heden maar ook de vijfde plaats tijdens de eerste meeting op de baan van Emmeloord geeft aan dat ze vorm heeft en uit de voeten kan op deze ondergrond. Tom Kooyman neemt plaats achter Esmee du Mer. Kooyman is in bloedvorm en Esmee du Mer moet in dit veld in het trio kunnen eindigen. Discovery’s Wish keert na een jaar pauze terug in competitie. Mits er voldoende scherpte aanwezig is lijkt hij een kanshebber voor een hoge klassering.

 

Tip: 5 – Beauty Kingsdeep  8 – Betty Beuckenswijk  1 – Esmee du Mer
Outsiders: 7 – Discovery’s Wish


Halverwege de meeting, in koers vijf, treffen we de paarden met een winsom tot 20.000 euro. Eén van de kanshebbers in deze koers is Beat It. De ruin koerst zowel in de monté als aangespannen en loopt zich daarbij steevast in het trio. Zlatan Toscana maakte onlangs zijn seizoendebuut. Zijn eerste start, tegen sterke paarden, leverde nog geen succes op maar de hengst zal nu meer ritme hebben en dan is hij kansrijk voor een hoge klassering. Axel Cartouche heeft een druk seizoen. De ruin koerst overal en deed zelfs de kortebaan van Venhuizen aan. Op gras is de zoon van Yankee Mustang er steeds dichtbij. In dit veld mag ook Aad Schermer niet over het hoofd worden gezien. De ruin won in mei in Duitsland en is vrijwel altijd geplaatst. Deze vijfde koers lijkt een nummer waar in verrassingen op de loer liggen en zou wel eens tot hoge uitbetalingen kunnen leiden.

 

Tip: 7 – Beat It  5 – Zlatan Toscana  6 – Aad Schermer
Outsiders: 8 – Axel Cartouche


In de zesde koers is Devil in Disgise onze favoriet. De ruin won zijn beide grasbaanstarts (Drachten en Joure) en was nog nooit buiten het geld. Hij kan hier op voor overwinning nummer drie! Dexter is aan een opvallend goede reeks bezig. De ruin won in Drachten en is daarnaast regelmatig geplaatst. Hij kan zich hier opnieuw in het trio lopen. Derby Polly Renka kwam drie maal aan de start op gras en was in al deze optredens derde. Ook Zomaar Jij valt steeds meer op bij de vaste volgers van het koersen op gras. De ruin trad dit jaar drie keer aan op gras en dat leverde twee mooie tweede plaatsen en een derde plaats op. Rick Ebbinge neemt plaats achter Betty Boop. De merrie is er steeds dichtbij en zou hier niet verbazen met een klassering in het trio.

 

Tips: 3 – Devil in Disgise  5 – Dexter  7 – Derby Polly Renka
Outsiders: 9 – Betty Boop  10 – Zomaar JijDe amateurs en amatrices treffen elkaar in koers zeven. Martin Blankendaal neemt plaats achter Colonel Newport. De talentvolle hengst steekt in supervorm. In de Gouden Swipe werd hij tweede en bij de opening van het seizoen 2014 in Eenrum won Colonel Newport. Voor ons is hij hét paard van de koers. Bronzesummerland liep zich in vijf grasbaanstarts steeds in het trio. Normaal gesproken vinden we hem dus opnieuw voor in het veld. Wanna van Ranum had al een reputatie als goed grasbaanpaard en in haar drie laatste starts onderstreepte de merrie dit feit nog eens nadrukkelijk. Dit keer treft ze Fred Handelaar achter zich in de sulky en dat legt extra druk op de combinatie. Celtic Boko won hier twee weken gelden in handen van Rob de Vlieger. Dit keer neemt Hiltje Tjalsma plaats in het karretje en de Friezin zal tot op het bot gemotiveerd zijn om hier eveneens met een overwinning huiswaarts te gaan. Bernadot Queen won hier twee weken terug ook. De merrie van de meiden van Assum heeft een mooie reeks prestaties achter haar naam staan en we mogen haar ook vandaag in het trio verwachten.

 

Tip: 4 – Colonel Newport  6 – Celtic Boko  1 – Bronzesummerland
Outsiders: 2 – Bernadot Queen  7 – Wanna van Ranum


De paarden met ausdauer gaan hun krachten meten in koers nummer acht. 10 deelnemers zullen zich opmaken voor een opdracht over ruim 3 kilometer. Normaal gesproken is dit een uitgelezen kans voor Young Mr Mo die zich helemaal thuis voelt in dit soort koersen. Wie echter naar de laatste drie prestaties van de ruin kijkt zal concluderen dat het vandaag geen eenvoudige opdracht zal worden. Warrior Victory is al jaren een vaste waarde in het circuit en kan over alle afstanden uit de voeten. Hij heeft echter wel 3,5 Friese kilometers in de benen. Baldur Koetshoeve zal de bezoekers ook verleiden tot een weddenschap. De Belg van Gerrit de Jong won hier twee weken geleden ook over 3.100 meter. Hij heeft nu twee weken de tijd gehad om te herstellen en zal dus fris aan de start verschijnen. Suncy of Carless start in het derde band. De ruin had een zeer lucratieve lente waarin hij bijna 15.000 euro bijeen draafde. Het laatste wapenfeit van Suncy of Carless was de winst in de zomerfinale van de Bronze Challenge voor Franse paarden op Victoria Park. Achter deze drie liggen de kansen open. Wij gaan voor Yokohama S als outsider. Vriend Vryenesse kan ook op veel sympathie rekenen. De Breeders Crown-winnaar maakt, na vier jaar afwezigheid, zijn rentree op de koersbanen. Fingers crossed voor Vriend Vryenesse.

 

Tip: 10 – Suncy of Carless  4 – Baldur Koetshoeve  6 – Young Mr Mo
Outsiders: 5 – Yokohama S


In de voorlaatste koers treffen we Dolly Polly. De merrie won hier twee weken geleden maar kon haar favorietenstatus in Joure niet waarmaken. We gaan hier voor eerherstel en zetten haar gewoon weer voorop. Dokter Rossi was de runner up van twee weken geleden. De ruin eindigde toen achter voornoemde Dolly Polly. In dit veld moet Dokter Rossi opnieuw ver kunnen komen. Adios mag het, in Emmeloord, nog een keertje proberen. De merrie kende een sterke start van het seizoen. De Juliano Star dochter won in Eenrum en kwam in Hilversum als tweede over de meet. Haar eerste kennismaking met deze baan leverde geen succes op. Jos Oorthuijsen komt naar Emmeloord voor een start met Dempsey Donon. Dat zal een reden hebben. In dit veld liggen er kansen voor de merrie die in februari, op Duitse bodem, haar laatste overwinning boekte. Andrys van Unia zal ook aanhang hebben. Ook hij won hier twee weken gelden maar in Joure was er geen succes. Geen vastigheidje maar een absolute kanshebber deze Andrys van Unia.

 

Tip: 4 – Dolly Polly  1 – Dokter Rossi  3 – Dempsey Donon
Outsiders: 8 – Andrys van Unia  9 – Adios


We sluiten deze midzomerse meeting af met de tiende koers waarin we tien paarden aan de start zullen vinden. Quito Besnot is één van hen en met de hengst hebben we meteen een belangrijke kanshebber te pakken. Waar Quito Besnot in het verleden vooral tot zijn recht kwam als het lang en hard was, is de hengst nu veel allrounder. Zijn laatste twee koersen leverden de volle winst op. Unexpected Well kwam in Drachten terug van rust. Daar wist de ruin direct een derde plaats te bemachtigen. In Joure deed hij het met een tweede plaats wellicht nog beter. Ook nu liggen er kansen voor de zoon van Nevele Cero O. Sierra Angel staat er vandaag niet al te licht in. In dit veld moet de merrie echter ver kunnen komen. Zoon van Minne bewees onlangs met een tweede plaats achter Abrazzo d’Amour weer eens dat hij nog steeds meer kan. Hij zou dan ook niet verbazen met een plaats in het trio.

 

Tips: 8 – Quito Besnot  5 – Unexpected Well  1 – Sierra Angel
Outsiders: 3 – Zoon van Minne

 

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Redactie Redactie Drafsport.nl, de grootste, meest complete en best bezochte drafsportsite van Nederland, 24 uur per dag en 7 dagen in de week altijd het laatste drafsportnieuws.

Nieuwsbrief

Email: