Home | Overig nieuws | Grasbanen | Op naar Aduard

Op naar Aduard

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Woensdag draven de paarden op het gras van Aduard. Woensdag draven de paarden op het gras van Aduard.

Ook in juni staan er weer twee grasbaanmeetings op het programma. De eerste van deze meetings vindt plaats in Aduard waar komende woensdag tien koersen afgewerkt zullen worden. Ook bij de derde meeting van het seizoen geven alle toppers uit het circuit weer acte de presence.

 

In het grasbaancircuit staat de blik al weer vooruit. De meeting van Hilversum vond doorgang maar na acht koersen besloot men dat verder koersen niet verantwoord was en nam de organisatie het moedige besluit om de rest van de meeting af te gelasten. Ook in Aduard heeft men in het verlden problemen met de weersomstandigheden gehad maar na het mooie weer van de afgelopen dagen en de vooruitzichten voor de komende dagen kan het feest in het dorp onder de rook van Groningen gewoon van start.

 

De organisatie in Aduard heeft wederom een mooi programma weten te realiseren en ook de lokale en regionale ondernemers hebben weer een duit in het zakje gedaan zodat de doteringen van de koersen goed zijn te noemen. De eerste start zal woensdag plaatsvinden om 17.00 uur. Wij nemen de kansen van de deelnemende paarden alvast even met u door.

 

 

Koers 1.
In de eerste koers van de middag vinden we Alexia Boshoeve in het eerste band. De merrie kon dit jaar nog geen potten breken maar uitgerekend op de zware baan van Hilversum pakte ze een mooie tweede plaats. De vorm is dus aanwezig.

 

Apache Wolfhorn wilde er in de mediastad niets van weten. Zijn prestaties daarvoor waren echter opvallend en we nemen de ruin dan ook gewoon weer mee in ons spel. Dow Jones is aan een mooie reeks met klasseringen en mooie kilometertijden bezig. De hengst vertrekt vanuit het tweede band en was, met name op het Nederlandse gras, nog niet succesvol. Aan Wim v.d. Mespel de taak om daar veranderingen in te brengen.

 

Candor Charisma won onlangs in Groningen en pakte kort daarop een vierde plaats in Hilversum. Daarbij moest hij o.a. Alexia Boshoeve voor laten gaan. Als laatste noemen we Dylan Meadow. De ruin kan hier dichtbij het trio komen.

 

9 – Dow Jones 4 – Apache Wolfhorn 3 – Alexia Boshoeve
5 – Dylan Meadow 10 – Candor Charisma

 

Koers 2.
Evita Hymia koerste als tweejarige tegen de top van de jaargang. In 2014 start ze in koersen waarin de tegenstand minder fors is. Het resultaat na drie koersen is een overwinning en twee klasseringen. Op de vorm af is ze een belangrijke kanshebster.

Ook Delightchoise WS mag niet op uw tickets ontbreken. Zijn laatste start op Groningen bracht niet het gewenste succes maar daarvoor was de ruin prima op dreef. In Eenrum werd hij, in handen van Tom Kooyman, tweede. Cryptonite won in Groningen een koers in de beginnerklasse. Hij staat er nu zwaarder in maar de vorm is aanwezig. Betty Beuckenswijk komt terug van een lange pauze. In het afgelopen seizoen wist de merrie zich regelmatig te plaatsen op gras. Onlangs liep ze een herkwalificatie op Victoria Park. In dien ze voldoende ritme heeft kan ze direct mee voor een plaats in het trio.

Debrah Victory moet hier ook voorin mee kunnen doen. De merrie werd onlangs tweede op de baan van Groningen waarbij ze haar record verbeterde.

 

1 – Evita of Hymia 3 – Delightchoise WS 7 – Betty Beuckenswijk
5 – Debrah Victory 6 – Crypronite

 

Koers 3.
In de derde koers nemen acht paarden uit de winsomklasse tot 500 euro het tegen elkaar op. Een klein veld maar een het juiste trio kiezen is lastig. Athos de Tincques won op de zware piste van Hilversum maar die inspanning zat hem afgelopen zondag nog in de benen toen hij op Duindigt als negende over de meet ging.

Define Woldhoeve liep begin mei, op VP Wolvega, tegen zeer goede paarden. Daarbij werd de merrie zesde in een mooie 1.19,2/2.100m. Ze heeft dus talent en kan hier profiteren van een start uit het eerste band.

Ook Beauty Kingsdeep is kansrijk. De ruin keerde onlangs terug van rust en wist direct daarna een tweede plaats te behalen in Hilversum. Daarbij moest hij Athos de Tinques voor laten gaan. Diane Swagerman lijkt tegen een klassering aan te zitten.

 

3 – Beauty Kingsdeep 7 – Athos de Tincques 1 – Define Woldhoeve
6 – Diane Swagerman


Koers 4.
Combressol won hier vorig jaar. Daarna werd het minder met de prestaties maar haar laatste twee starts op de baan van Groningen geven hoop. Ze werd daar twee keer vierde waarbij ze in haar laatste start een forse recordverbetering realiseerde.

 

Ook Don Camillo heeft hier goede kansen. In Eenrum tikte de ruin als tweede af. Daarbij hoefde hij alleen Sara Blue Lobell voor te laten gaan. Die komt hij hier vandaag ook weer tegen. Met haar houden we een slag om de arm. Haar winst in Eenrum was goed maar de twee koersen daarna bracht niet het gewenste resultaat.

 

Dolly Polly was er in haar laatste drie starts steeds dichtbij. Met een plaats in het trio zou ze hier dan ook niet verrassen.

 

3 – Don Camillo 5 – Sara Blue Lobell 2 – Combressol
7 – Dolly Polly


Koers 5.
Het vijfde onderdeel van de meeting trekt een klein maar kwalitatief uitstekend deelnemersveld. Yannick Meadow gaat, samen met Zur Beuckenswijk, aan de leiding in de stand van het klassement om de Grasbaantrofee. Hij scoorde 100% maar deed dat in monté-koersen. Beat It is een specialist op gras. In Hilversum begon hij zijn grasbaanseizoen met een derde plaats (in de monté) achter o.a. Yannick Meadow.

Badiah is ook een vaste waarde in het circuit. Na een aarzelend begin van 2014 liet ze in Hilversum zien dat de vormcurve opwaarts gaat. Daar werd ze vierde achter een aantal zeer goede paarden. Sweet and Spicy maakt hier haar Nederlandse debuut. Ze kwam sinds december van het afgelopen jaar niet meer aan de start dus is hier lastig in te schatten.

 

1 – Beat It 2 – Yannick Meadow 6 – Badiah
4 – Sweet and Spicy


Koers 6.
In de zesde koers nemen de amateurs en amatrices het tegen elkaar op. Met 10 combinaties lijkt het een mooie koers te worden. Hiltje Tjalsma gaat met Chubby Bobber op pad. De ruin won gisteren op de baan van Duindigt en was daarvoor ook al succesvol in Alkmaar.

 

Colonel Newport is aan een imponerende reeks bezig. Hij won in Eenrum en in Groningen was hij de snelste. Bonny Charisma won in Hilversum en ook haar optredens daarvoor waren goed. Deze keer treft ze Fred Handelaar in de sulky.

 

Zugababe mag ook niet in uw spel ontbreken. De merrie begon het seizoen met winst in Eenrum en ook haar koers in Hilversum leverde, met een derde plaats, geld op. Blacky Blue is verreweg de snelste in dit veld en staat er gegoten in. Haar laatste (en enige) optreden op Nederlands gras is van juli 2013 toen ze in Emmeloord won.

 

10 – Blacky Blue 6 – Colonel Newport 9 – Chubby Bobber
4 – Bonny Charisma 7 – Zugababe


Koers 7.
De zevende van de middag brengt een competitief veld op de been. Tien paarden die allen aan elkaar gewaagd zijn. Cereste kwam in Eenrum als derde over de meet, daarvoor won ze op de baan van Duindigt.

 

Criss Boko komt terug van rust. Het paard van Piet Siderius was het afgelopen seizoen zeer succesvol op gras. De ruin won toen in Leek en Joure en was daarnaast ook diverse keren geplaatst. Mits de scherpte er is kan hij hier direct een prominente rol spelen. Ook Carice Meadow is een kanshebster. De merrie is aan een mooie reeks bezig en haar laatste start leverde een tweede plaats op het gras van Eenrum op.

 

Creme dela Creme is onze outsider. De merrie heeft een reputatie op gras en was hier vorig jaar nog tweede.

 

2 – Cereste 4 – Criss Boko 6 – Carice Meadow
10 – Creme dela Creme


Koers 8.
Ook het achtste onderdeel is een plaatje. 12 paarden in een koers waarin leerlingen het tegen de professionals opnemen. Charlie J is in vorm en komt hier aan de start met Jeffrey Mieras in de sulky. Banter Boy verhuisde onlangs naar de stallen van kampioenstrainer Jeroen Engwerda. Bij de seizoensopening in Eenrum pakte de ruin direct een tweede plaats.

 

Wanna van Ranum is lastig in te schatten. De merrie is een van de meest ervaren paarden in het circuit maar in haar prestaties erg wisselvallig. In Hilversum werd ze echter tweede in een sterk veld en daarvoor was ze ouderwets snel op de piste van Victoria Park.

 

Coktail Oldeson kon op de zware baan van Hilversum geen indruk maken. Toch geldt ze als een paard waarmee de concurrentie rekening zal houden. Als laatste noemen we Calistokingsdeep. De ruin neemt het vaak op tegen goede paarden en paakt daarbij regelmatig een klassering mee. In z’n laatste start bracht Calistokingsdeep met 1.15,8/2.100m een nieuw record in de boeken.

 

7 – Banter Boy 9 – Wanna van Ranum 4 – Coktail Oldeson
3 – Charlie J 1 – Calistokingsdeep


Koers 9.
Met de naam Grand Prix Timoko beloofd deze koers op voorhand al spektakel maar ook de deelnemende paarden zijn stuk voor stuk publiekstrekkers. De meest opvallende naam is natuurlijk die van Zur Beukenswijk. Ook in het seizoen 2014 is hij, met twee keer winst, ongeslagen op gras en deze specialist kan over alle afstanden uit de voeten.

 

Young Mr Mo moet ook ver kunnen komen. Op de zware piste van Hilversum won de onverzettelijke ruin maar hij staat er nu een stukje zwaarder in. Quito Besnot was tweede (achter Zur Beuckenswijk in de slijtageslag van Hilversum. Het paard is op z’n best op een zware baan. Of hij woensdag de ideale condities treft is even afwachten.

 

Voronoff des Pins is ook zo’n krachtpatser. De Fransman kende een succesvolle winter en maakt nu weer z’n eerste start op gras. Aan ritme geen gebrek bij de ruin.

 

6 – Zur Beuckenswijk 4 – Young Mr Mo 9 – Quito Besnot
3 – Voronoff des Pins


Koers 10.
Ook de slotkoers Beloof veel moois. Zioletta D is de eye-catcher in dit nummer. De merrie kan met de top mee en moet hier, ondanks de 25 meter extra, een belangrijke rol kunnen spelen.

 

Zero Option Lane keerde in Hilversum terug van een pauze en beliep daarbij direct een mooie derde plaats. Die koers zal hem alleen maar scherper hebben gemaakt. Vorig jaar won Zero Option Lane op deze baan.

 

Anthony Kym komt terug van rust. De ruin is vrijwel altijd geplaatst maar won ook bijna 30% van zijn starts. Indien hij direct de gewenste scherpte heeft kan Anthony Kym direct een prominente rol spelen. Andrea Swagerman is even op rust geweest. Daarvoor kende de merrie een zeer succesvolle periode waarbij ze in 16 optredens (korte- en langebaan) niet buiten het geld was.

 

8 – Zioletta D 3 – Zero Option Lane 5 – Anthony Kym
2 – Andrea Swagerman

 

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Redactie Redactie Drafsport.nl, de grootste, meest complete en best bezochte drafsportsite van Nederland, 24 uur per dag en 7 dagen in de week altijd het laatste drafsportnieuws.

Nieuwsbrief

Email: