Home | Overig nieuws | Grasbanen | Tips Hilversum 28-05-2014

Tips Hilversum 28-05-2014

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Koersen Hilversum, 28-05-2014 - 16.00 uur! Koersen Hilversum, 28-05-2014 - 16.00 uur!

Nog twee dagen en dan gaat de tweede meeting van het grasbaanseizoen 2014 van start op het gras van Hilversum. Elf fantastische koersen waarin alle toppers uit het circuit van start zullen gaan. Voor de liefhebbers geven we onze inschatting van kansen en verhoudingen voor deze elf koersen.

 

 

Koers 1 - start 16.00 uur

Bonny Charisma is aan een lange reeks bezig. De merrie loopt zelden buiten het geld en moet ook hier in het trio kunnen eindigen. Zeb de Legume liep sinds 24-03 niet meer buiten het geld. Hij vindt vandaag Mariska Huel in de sulky en verdient zeker een plaats op uw tickets.

 

Aussiestrausie is inmiddels een erkend grasbaanpaard. In Eenrum werd ze derde en ook in het afgelopen jaar was ze succesvol in het circuit.

 

Iron Migliore loopt voornamelijk bij onze oosterburen en brengt daar steeds snelle tijden op de klokken. Hij start vanuit het tweede gelid maar moet hier desondanks ver kunnen komen. Baldacci moet nog even op stoom komen maar de troef van Andries v.d. Blonk kan zeer goed uit de voeten op gras. Hij werd hier in 2012 tweede.

 

Tip: 9-1-5

Outsiders: 3 - 10

 

 

Koers 2 - start 16.23 uur

In de tweede koers is de opdracht voor de wedders lastiger. Acht paarden uit de beginnerklasse gaan op voor hun eerste zege. Diesel Hollandia maakt z’n koersdebuut op het gras van Hilversum. De schimmel kwalificeerde zich half mei in een nette tijd en kan hier direct geld verdienen.

 

Voyou du Lomart komt uit België en wist op de baan van Duindigt al vierde te worden. Hij mag nog net in het eerste band starten en wellicht geeft dat voldoende voordeel tot een hoge klassering.

 

Athos de Tinques heeft al de nodige ervaring en dat komt hier goed van pas. In zijn laatste optreden op Victoria Park werd hij achtste maar daarbij verbeterde de Fransman wel zijn record. Belle Beauty is lastig in te schatten. De merrie was ruim negen maanden uit competitie en maakt hier haar rentree.

 

Tip: 7-6-1

Outsider: 8

 

 

Koers 3 - start: 16.46 uur

 

In het nummer voor de amateurs en amatrices vinden we enkele sprekende namen. Come on Scott is een talent en heeft de steun van Fred Handelaar. De meervoudig kampioen ging vier keer eerder met de ruin op pad en dat leverde ook vier keer winst op. De combinatie is dan ook onze favoriet.

 

Coktail Oldeson heeft van een korte pauze genoten. De merrie was in 2013 iets bijzonders. Als ze haar vorm van toen weet te benaderen kan ze hier in het trio lopen. Zalvador Spendic start nog net in het eerste band en dat is in dit veld een voordeel. De allrounder moet hier ver kunnen komen.

 

Bij de klasbakken uit het tweede band richten we onze pijlen op You Got a Friend. Zero Option Lane komt terug van rust en heeft wellicht nog een koersje nodig terwijl Badiah dit jaar no geen indruk wist te maken. De merrie kan er echter zo maar weer staan. Dat bewees in 2013 ruimschoots.

 

Tip: 4-5-7

Outsiders: 1-6

 

 

Koers 4 - start 17.19 uur

 

In de vierde koers richten we onze pijlen op Zugababe. De merrie geldt als een talent op gras en dat liet ze bij haar seizoensdebuut in Eenrum direct zien met een overwinning.  Air France koerst succesvol in Duitsland waar de ruin een maand geleden ook zijn record verbeterde. De zoon van Out of the Blue won hier in 2012.

 

Creme dela Creme is een specialiste en dat bewees ze in 2013 met twee zeges op gras. De merrie staat er hier echter wel behoorlijk zwaar in.

 

Celtic Boko heeft na een korte vakantie inmiddels drie koersen in de benen. De ruin won in 2013 in Leek en Aduard en bewees met een scherpe tijd in z’n laatste optreden dat de vorm aanwezig is.

 

Tip: 7-10-8

Outsider: 1

 

 

Koers 5 - start 17.42 uur

 

De vijfde koers brengt een aantal grootheden aan de start. Uiteraard is Zur Beuckenswijk de blikvanger in dit veld. De regerend grasbaankampioen sloeg in Eenrum al weer toe en zal ook in de mediastad maar één doel voor ogen hebben; de winst!

 

Quito Besnot won hier vorig jaar. De hengst van Jan Offenberg heeft een voorkeur voor zwaar en lang en dat zijn nou net condities die hij hier niet zal treffen. Dat hij echter ook de kortere afstand aan kan bewees Quito Besnot onlang op Victoria Park.

 

Yankee Attack mag zeker niet op uw tickets ontbreken. Deze alleskunner is sinds juni 2011 niet meer buiten het geld geweest. Een heerlijk paard deze yankee Attack.

 

Ook de overige deelnemers zijn niet kansloos in dit nummer. Van hen zou Warrior Victory wel eens toe kunnen slaan. Dat deed de ruin immers in Eenrum ook.

 

Tip: 6-5-1

Outsider: 9

 

 

Koers 6 - start 18.05 uur

 

In de monté-koers  starten liefst 12 paarden. We houden ons vast aan de bewezen paarden en dan komen we uit bij een illuster viertal. Yannick Meadow, Yorky van Bremen, Zwaan’s Dean en Ycoon zijn paarden die nooit op uw tickets mogen ontbreken.

 

Yanick Meadow sloeg direct toe in Eenrum. Daarbij verschalkte hij o.a. Yorky van Bremen die daar tweede werd. Zwaan’s Dean was dit jaar al de sterkste in Alkmaar en op Victoria Park. De Passing Renka zoon werd bij beide gelegenheden gereden door de Belgische Hannah Huygens en zij zal ook in Hilversum op de rug van het paard te vinden zijn.

 

Ycoon keerde in Eenrum terug van rust. Tegen de top van het circuit wist hij daarbij een vijfde plaats te behalen. Ycoon zal aan scherpte gewonnen hebben en dan is de ruin hier direct gevaarlijk.

 

Verder wijzen we u nog even op Beat It. De ruin speelde een belangrijke ril in het afgelopen seizoen en start nu voor het eerst in dit genre. We zijn benieuwd naar zijn verrichtingen.

 

Tip: 4-7-9

Outsiders: 3-10

 

 

Koers 7- start 18.38 uur

 

De stayers komen in koers zeven aan bod. Young Mr Mo is niet meer zo dominant als in het verleden maar dit lijkt een buitenkansje voor de pupil van Ronald de Beer.

 

Ook Wammes is een erkende waarde in dit soort koersen. In vijf starts wist hij echter nog niet te imponeren. Deze koers is een ideale gelegenheid om het tij te doen keren.

 

Adios won dit jaar al twee keer. In Eenrum sloeg hij toe over 2.300 meter. In dit veld staat de pupil van Sipke Zandstra er echter wel behoorlijk zwaar in.

 

Bergerac heeft zich ontwikkelt tot een solide draver. De ruin bewees in Eenrum dat hij de afstand aan kan. Daar werd Bergerac tweede achter Zur Beuckenswijk maar voor Young Mr Mo.

 

Tip: 8-5-7

Outsider: 1

 

 

Koers 8 - start 19.01 uur

In het achtste onderdeel gaat onze voorkeur uit naar Candor Charisma en Apache Wolfhorn. Apache Wolfhorn wisselde onlangs van eigenaar. In Eenrum wist hij op de valreep nog een zege voor zijn oude eigenaar te boeken. Ook in zijn drie andere starts van dit jaar zat de ruin er dichtbij en verbeterde de ruin zijn record naar 1.16,5.

 

Candor Charisma wist gisteren te winnen op Groningen. De vorm is dus uitstekend. Voor Candor Charisma is de start in dit nummer echter de eerste kennismaking met het grasbaancircuit.

 

Calvados Hymia won in Eenrum en was daarvoor tevens succesvol in Alkmaar. De merrie is sinds november 2013 in competitie en boekte in die periode vier overwinningen. Ze kan ook in Hilversum ver komen.

 

Yuccano Wood is het vierde paard waarvan we verwachten dat hij voor aan te vinden zal zijn. De Goetmals Wood-zoon koerst zeer succesvol op de piste van Alkmaar.

 

Tip: 3-8-10

Outsider: 9

 

 

Koers 9 - start 19.24 uur

 

De negende koers is, met duo-sulky’s,  een vreemde eend in de bijt. Zo ’n nummer is altijd lastig in te schatten. Belangrijk in dit soort koersen is het om snel weg te zijn en daarom kiezen we voor de paarden uit het eerste band. Charlie J heeft vorm en snelheid. Gisteren werd hij tweede in Groningen.

 

Yoran Sammer moet ook ver kunnen komen. De ruin is één van de meest ervaren paarden op gras en in 2013 wist hij zich als derde te plaatsen in de duo-sulky koers op deze baan. Die koers werd toen gewonnen door Nico Diamond en dat vanuit het tweede band. Hij is één van de snelste paarden van het veld.

 

Your a Promise heeft de steun van Rick Ebbinge. De leider in de stand bij de pikeurs kan hier wellicht het verschil maken.

 

Tip: 3-4-7

Outsider: 6

 

 

Koers 10 - 19.57 uur

 

Zomaar Jij werd verrassend tweede in Eenrum. In die koers had hij de steun van Luit de Vries. In dit nummer zal Wim v.d. Mespel in de sulky plaats nemen en liggen er opnieuw kansen voor Zomaar Jij.

 

Willem Steur is een vaste gast op de grasbanen. Hier brengt hij zijn Cereste aan de start. Half april won de merrie op de baan van Duindigt (aan 17 tegen 1) en ook haar derde plaats in Eenrum geeft hoop. De vorm is er en Cereste zou niet verbazen als ze zich opnieuw in het trio loopt.

 

Derby Polly Renka werd derde in Eenrum ze eindigde toen achter voornoemde Zomaar Jij. Op de baan van Alkmaar gaf ze die prestatie een passend vervolg met opnieuw een derde plaats.

 

Dolly Polly kan hier profiteren van een start in het eerste band. Eelke Kruis voelt zich als een vis in het water in dit soort koersen en bracht haar in Eenrum naar een vierde plaats.

 

Tip: 8-5-7

Outsider: 2

 

 

Koers 11 - start 20.20 uur

 

In de slotkoers gaat de aandacht uit naar Sara Blue Lobell en Fabio Sunshine. Beide paarden wonnen hun opdracht in Eenrum. Fabio Sunshine deed dat in een koers voor paarden tot 800 euro winsom terwijl Sara Blue Lobell de sterkste was in de klasse tot 2.400 euro. Onze voorkeur gaat dan ook uit naar Sara Blue Lobell.

 

Onder startnummer 1 vinden we Yra van Kyra. De verhaal achter deze merrie is inmiddels bekend. Na een derde plaats op Duindigt werd Yra van Kyra gisteren in Groningen tweede. Ze heeft de vorm en het ritme te pakken en we verwachten haar hier opnieuw in het trio.

 

Op haar prestaties in het afgelopen seizoen af, waarbij Anne zich in Heino en Joure in het trio liep, plaatsen we de merrie er vandaag weer bij. Ze heeft nu twee koersen in de benen en kan in dit veld zeker mee komen.

 

Tip: 8-2-1

Outsider: 6

 

 

 

 

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Redactie Redactie Drafsport.nl, de grootste, meest complete en best bezochte drafsportsite van Nederland, 24 uur per dag en 7 dagen in de week altijd het laatste drafsportnieuws.

Nieuwsbrief

Email: