Home | Overig nieuws | Grandioze Muscle Scott bevestigt visie Grand Prix Sale

Grandioze Muscle Scott bevestigt visie Grand Prix Sale

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Grandioze Muscle Scott bevestigt visie Grand Prix Sale

HAMBURG - Afgelopen zondag wist Muscle Scott op grandioze wijze de Duitse Derby te winnen op de baan van Berlin-Mariendorf. Hij voorzag zijn zege van extra glans door het koersrecord aan te scherpen tot 1:12,5 over 1.900 meter; een kilometertijd van internationale allure!

Wanneer je als veilingorganisatie pretendeert alleen het beste van het beste te bieden, dan is het ook een kwestie van “put your money where your mouth is”, om maar eens een fraai Engels gezegde te gebruiken. En dat is precies wat de op de Grand Prix Sale geveilde dravers van meet af aan al doen. Ieder jaar wordt de visie van een strenge jaarlingselectie bevestigd door resultaten over de gehele wereld. In de meest letterlijke zin van het woord.

Tot voor kort ontbrak die ene zege in de Duitse Derby echter nog. Eens te meer blijkt echter dat het werken met de allerbeste bloedlijnen zich op den duur altijd uitbetaalt. Het feit dat Muscle Scott wordt getraind door Paul Hagoort zal overigens zeker hebben geholpen. De in het Friese Oldetrijne werkzame Nederlander won nu drie van de vier afgelopen Duitse Derby’s (telkens met Robin Bakker aan boord) en vier in totaal. Enige bewondering is dus op zijn plaats.

Terug naar afgelopen weekeinde, waar naast Muscle Scott nog twee GPS-pupillen zich hadden gekwalificeerd voor de finale van de Duitse Derby. Helaas werd Guccio Fortuna vlak voor de start geschrapt als gevolg van een blessure, terwijl hij bij gezondheid van lijf en leden een meer dan realistische kans op het behalen van eremetaal zou hebben gehad. Dreambreaker, die een week eerder nog één van de series wist te winnen, diende de slotronde af te leggen in het ondankbare dodenspoor. Desondanks wist hij nog knap vijfde te worden. Een prestatie die zijn status als één van de leiders van de jaargang andermaal bevestigde.

In het Arthur Knauer-Rennen, de Merrie Derby, wist Likasi (oorspronkelijk Gwendolyn Bros) een knappe vierde plek te belopen in een kilometertijd van 1.13,7. In het leeuwendeel van de voorgaande edities zou een dergelijke verrichting de overwinning hebben opgeleverd, maar tegen de geweldige Donato Hanover-dochter Gilda Newport was dit jaar simpelweg geen kruid gewassen. Een merrie die misschien ook wel in de finale had moeten staan, is Gaia F Boko. Een week eerder verschafte Robin Bakker zijn pupil in de serie immers een onnodig zwaar parcours door te kiezen voor het spoor aan de buitenzijde van de ontketende Lesperanza.

Achteraf is het natuurlijk wel heel makkelijk oordelen. Met de kennis van nu zou de rijder het anders hebben aangepakt. Hoe dan ook, het duo wist zich fraai te revancheren door onaangevochten de troostafdeling van de Merrie Derby te winnen. Lady Vera, net als Likasi en Gaia F Boko afgeslagen op de Grand Prix Sale, beliep hier een keurige derde plek. In de troostafdeling van de Open Derby wist de enige merrie van het gezelschap, Lady Muscles, zich te revancheren na haar ongelukkige galoppade in de serie van een week eerder. Methaar tweede plek bewees ze dat ze niet zou hebben misstaan in de echte finale. De tweede afgevaardigde van de GPS, Guillaume Boko, had het koersverloop niet helemaal mee. Desondanks beliep hij nog een puike vijfde plek. Het betekende een mooie afsluiting van een fantastisch weekeinde.

Zoals gewoonlijk wordt in hetzelfde weekeinde als de Duitse Derby aan de andere kant van de Atlantische Oceaan de Hambletonian-meeting verreden. Dit drafsportfestijn mondde uit in de grote Muscle Hill-show, aangezien alle topnummers door één van zijn nazaten werd gewonnen. De Hambletonian werd een een-tweetje (Marion Marauder en Southwind Frank), terwijl All The Time zich in de Hambletonian Oaks wist te revancheren voor haar nederlaagin de serie. In de Peter Haughton Memorial deed What The Hill wat je van een Muscle Hill-zoon mag verwachten, terwijl Ariana G in de Jim Doherty Memorial (voorheen Merrie Annabelle Stakes) andermaal liet zien dat zij op dit moment gezien moet worden als de beste tweejarige ter wereld. Hiermee was het Muscle Hill-festijn overigens nog niet afgelopen, want Resolve bewees in de John Cashman Memorial (voorheen Nat Ray Trot) dat hij geldt als de beste oudere draver van Noord-Amerika.

Er kan niets anders geconcludeerd worden: Muscle Hill is de beste dekhengst ter wereld. En de Grand Prix Sale biedt u op 8 oktober liefst drie kansen om een jaarling van dit fokfenomeen op de kop te tikken. U zult begrijpen dat u niet de enige geïnteresseerde zult zijn, want zowel Chelsea As, Northern Charm als Scarlet As stammen ook nog eens uit erkende topmoederlijnen!

De dominantie van Muscle Hill betekent overigens niet dat de overige erkende Amerikaanse tophengsten ineens op het tweede plan zijn geraakt. Vaderpaarden als Donato Hanover (Shake It Cerry, Sutton), Explosive Matter (Chezatter), Cantab Hall (Rubio, Thats All Moni) en Kadabra (Caprice Hill, Flanagan Memory) zagen hun producten prachtig eremetaal belopen. En zij zijn straks eveneens allemaal van de partij in Hamburg.

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: