Home | Overig nieuws | Dubbel voor ‘Johnnen’

Dubbel voor ‘Johnnen’

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Cabor van Jip won de openingskoers Cabor van Jip won de openingskoers

ALKMAAR – Met twee zeges werkten John Dekker en John de Leeuw een succesvolle meeting af op de baan van Alkmaar. Ook trainer Bryan Vader scoorde een dubbel op het Ovaaltje.

Voor Dekker was het al in de openingskoers raak met dank aan Cabor van Jip. De draver van Jan Beemsterboer uit Waarland turfde daarmee zijn tweede overwinning. Later wist de rijder uit Warmenhuizen nog een tweede zege te behalen met dank aan Donate Groenhof. Het kortebaankanon uit de stal van Cees Hetteling kwam ondanks de zware omstandigheden tot een knappe 1.18,7. “Ik was onder de indruk van haar. Er zijn maar weinig paarden die zowel op de korte- als op de langebaan meekunnen, maar dit is er beslist één van.”

Ook in de door Bea Kievitshof gewonnen koers bepaalden kortebaners enige tijd het beeld, maar Fred Handelaar had uiteindelijk toch het meeste in handen. “Al moest het in het begin hard met die twee kortebaners aan de buitenkant.” Het was de eerste Nederlandse zege voor de merrie, die in Duitsland wel al meerdere keren wist te winnen.

Danny den Dubbelden reed zijn Eagle Meerswal naar een knappe zege. “De merrie had wel altijd al de klasse, maar ontbeerde nog de kracht”, aldus de rijder over de draver van Piet Siderius.

Marco Spin ontving de huldigingsbloemen na een zege met Floor Weerdebras uit handen van zijn moeder. De merrie van Marcel Hauber behaalde de eerste winst in haar prille loopbaan. “Ze voelde in het voorwerk al goed aan, vandaar dat ik de kop niet wilde afgeven”, verklaarde Spin zijn aanvallende strategie. De talentvolle rijder behaalde zijn achtste zege uit pas 24 optredens, een geweldig moyenne.

De montékoers leverde de eerste winst op voor trainer Bryan Vader met dank aan Brutus en Angeline Batist, een gekende combinatie in dit werk. De trainer was uiteraard content: “Hij komt het beste tot zijn recht in montékoersen, maar de laatste keren was hij voor de kar ook goed, maar had hij met pech af te rekenen.” Een klein half uur later mocht Vader zich weer melden, dit keer na een overtuigende zege van Paradepaard Benjamin Mirage en John de Leeuw. “Bryan heeft er andere ijzers ondergegooid en in de koers zelf heb ik vooral de buitenkant opgezocht, omdat de baan aan de binnenkant nogal zwaar was”, verklaarde De Leeuw die het slotnummer op zijn naam schreef met Blacky Blue. “Daar had ik niet op gerekend. Ik dacht op voorhand, ik zie wel waar ik kom, maar het zat in de koers mee. Twee zeges, daar zou ik iedere maandag voor tekenen.”

Charles de Leeuw maakte zijn rentree als amateurrijder en dat leverde meteen een zege op met Fuggedaboutit van Stal De Groningers. “Het was niet eenvoudig, want de ruin kreeg onderweg meerdere aanvallen te verwerken.”

Jaap van Rijn stuurde For Sale naar een nieuwe zege. De winnares van de Merrie Derby was duidelijk de sterkste. “Eigenlijk was dit niet meer dan een trainingsritje”, meldde de rijder na de winst.

Foto's met dank aan www.mbfotos.nl. Uitslagen treft u aan op de pdf-bijlage aan de onderzijde van de pagina.

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Foto gallerij

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: