Home | Buitenland | Holland-festival in Hooksiel

Holland-festival in Hooksiel

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Koersen in Hooksiel (Archieffoto Dirk Jongejans) Koersen in Hooksiel (Archieffoto Dirk Jongejans)

HOOKSIEL – De midweekse meeting op de recreatieve baan van Hooksiel leverde meerdere Nederlandse successen op. Van de eerste tot de achtste en laatste koers was het oranje boven wat de klok sloeg.

De serie voltreffers van Nederlandse makelij begon met een overwinning van Doc Holiday met Simon Woudstra. De ruin klopte na 2200 meter vrij duidelijk de door Sjoerd van der Galien gereden Dokter Rossi.

Ook in de vierde koers was Woudstra de snelste. Met de vierjarige Derek Beuckenswyk van Jan-Henk Janssen zette hij Yra van Kyra (Mieke Klooster) in een veldje van zes paarden terug.

Jan Willem Kromkamp is sinds kort de trainer van Yos JE en we zullen de voormalige Wolvega-topper dus wat vaker op de grasbanen zien. De negnjarige ruin klopte in Hooksiel een andere specialist op deze ondergrond, Young Mr Mo met Johnny Westenbrink. Paycheck (Simon Woudstra) en Zoon van Minne (Mieke Klooster) onderstreepten de Hollandse hegemonie in deze klasse.

Westenbrink liet zijn tweede plek met Young Mr Mo volgen door een zege met Beat It. Daarmee draaide de rijder de rollen om, want dit keer was Jan Willem Kromkamp met dank aan Wanna van Ranum tweede.

En omdat tijdens dergelijke recreatieve meetings de paarden vaak meerdere keren op gras in actie komen, was er ook nog winst weggelegd voor Young Mr Mo. De zoon van Exito Frisiana bleef met Westenbrink in één van de hoofdnummers onder meer Yoboko Toscana met Alexander Kelm voor. De eigenaar van Young Mr Mo, John Maurix uit Ylst, kon zelf ook nog een ererondje maken. Zijn Blacky Blue klopte in een amateurkoers Wanna van Ranum (Gretha Posthumus) en Badiah met Sjoerd van der Galien.

Niels Jongejans is de laatste maanden prima op dreef. Dit keer was het raak met Zugababe, een halfbroer van de eerder al winnende Beat It, en met Cause I Do. Laatstgenoemde ruin is eigendom van Nanno Mulder en wordt net als Zugababe in Oudeschoot getraind door Henk Hamming.

 

 

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: