Home | Buitenland | Expo Express overtuigend naar Derbyfinale

Expo Express overtuigend naar Derbyfinale

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Expo Express overtuigend naar Derbyfinale

BERLIJN – In de series voor de Duitse Derby soleerde Expo Express naar de winst in 1.15,1 over 1900 meter. Dat was voor de zoon van Expo Bi en Pine Spirit ruim voldoende om de concurrentie voor te blijven.

Mollema is niet de enige Nederlandse rijder die komende week in de Duitse Derby vertegenwoordigd is. Ook Blue Diamond As – die derde werd in zijn serie – is met Robin Bakker aanwezig, net als de door Frans Ottersberg gefokte Elton Attack. Die wordt gereden door Björn Goop.

Er waren deze zondag meer zeges voor Arnold Mollema, die een koers voor ‘rijders op leeftijd’ wist te winnen met Rock About. De zoon van Unforgettable deed dat in een knappe 1.15,6 over 1900 meter. Tweede werd Becky Dragon van Tjalco de Witte, vóór de door Robbin Bot getrainde Immosand.

Later was de man uit Sonnega ook nog succesvol met Bronsvlinder. De zes jaar oude hengst toonde zich de rapste in een winnende tijd van 1.15,1 over 2500 meter.

De Charlie Mills Rennen werden een prooi voor de oud-Derbywinnaar Dream Magic BE. Zorba Oldeson leek tweede te worden, maar maakte in de slotfase een klein foutje dat werd gestraft met uitschakeling. Met zijn vorm blijkt in ieder geval niets mis. Tweede werd nu de door Jean Huls gefokte King of the World.

 

In het recente verleden werd dit nummer onder meer gewonnen door paarden als Unforgettable, Welmoed Landerye, Year of Transs R, Bagley en Candles’N Caviar.

 

 

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: