Home | Buitenland | Holland Festival in Berlijn

Holland Festival in Berlijn

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Holland Festival in Berlijn

BERLIJN – In de aanloop naar de Duitse Derby werden zaterdag meerdere voorname koersen verreden in Berlijn. Bij zeven van de elf winnaars waren Nederlandse belangen aanwezig.

Een van de belangrijkste zeges was natuurlijk die van Pippa Barosso met Hugo Langeweg Jr. De merrie kwalificeerde zich in haar serie voor de Derby spelenderwijze en noteerde 1.14,8. Op stel en sprong is ze meteen de grote favoriete voor de Duitse Derby, waarmee eigenaar Ron Nooteboom in ieder geval de finale met optimisme tegemoet mag zien. Volgens haar omgeving zal de merrie een week later nog veel beter zijn.

Emma di Quattro was overtuigend de sterkste in een andere serie, waarin ze 1.15,4 noteerde over 1900 meter. De door Stal Quattro gereden merrie klopte onder meer de door Paul Hagoort getrainde Star Potential (Robin Bakker), die weliswaar niet aan haar favorietenstatus kon voldoen, maar nog wel de eindstrijd bereikte.

Panama Diamant (Rob de Vlieger) bereikte eveneens als seriewinnares de eindstrijd. De merrie drukte af in 1.16,4, maar zal zich in de korte aanloop naar de finale nog wel dienen te verbeteren om een wezenlijke rol te kunnen spelen.

Er waren natuurlijk meer successen van Hollandse makelij. Zo schreef de door Henk Grift getrainde Son Alezan één van de belangrijkste montékoersen op Duitse bodem op zijn naam. De ook als dekhengst dienstdoende draver staat slechts enkele weken bij Grift op stal en die zag zijn nieuwbakken staltroef winnen in 1.14,6. Knap tweede werd Hannieball met Silvia Raspe.

De door Age Posthumus getrainde ruin Biscuit Dragon was eveneens succesvol. Die won onder het toeziend oog van eigenaar Tjalco de Witte in 1.16,8 over de stayersafstand van 2500 meter. De succesvolle zoon van Marianne Dragon werd gereden door Roland Hülskath.

Winst was er ook voor de door Peter ter Borgh gefokte Diva Newport, die in een eigenarenkoers door Christoph Pellander naar de zege werd gestuurd door Christoph Pellander. De merrie noteerde een winnende 1.18,3 over 1900 meter.

De door Jean Huls gefokte Jag Heuvelland was de rapste in een koers over 1900 meter. In handen van trainer Josef Franzl scoorde de zevenjarige zoon van Jag de Bellouet een zege in 1.15,2 over 1900 meter.

 

 

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: