Home | Buitenland | ‘Nederlands’ succes in Oostende

‘Nederlands’ succes in Oostende

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Urbi Poifond (Archieffoto © AD/Drafsport.nl) Urbi Poifond (Archieffoto © AD/Drafsport.nl)

OOSTENDE - Op de baan van Oostende mochten maandag Fearless Vrijthout en Urbi Poifond voorrijden.

Voor Fearless Vrijthout leverde de koers in de Belgische badplaats zijn zoveelste succes op. Sinds januari 2012 kwam de hengst 24 maal aan de start en slechts zes keer wist hij daarbij niet te winnen. Het fokproduct van Hugo Buyl noteerde een winnende tijd van 1.16,7 over 2050 meter. De door Carine De Soete getrainde hengst werd gereden door Rik Depuydt. Bij de uitgeschakelde paarden troffen we onder meer de Nederlandse Winston C aan. Komende week komt Fearless Vrijthout in actie in het Franse Graignes.

De door onze landgenoot Henk Scherer gefokte Urbi Poifond mocht eveneens voorrijden. De ruin deed dat in handen van trainer Luc Roelens. De winnende tijd over 2400 meter was – na een eerder succes in het Franse Vittel – niet bijzonder: 1.26,9. Vorig jaar was Urbi Poifond nog regelmatig actief op de baan van Wolvega.

 

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: