Home | Buitenland | Nederlandse successen op Karlshorst

Nederlandse successen op Karlshorst

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Nederlandse successen op Karlshorst

BERLIJN – Op de baan van Berlijn-Karlshorst konden vrijdag drie Nederlands gefokte paarden worden gehuldigd. Respectievelijk Sixpack, Aflame Dragon en Emma F Boko mochten zich melden voor een huldiging.

De door Dirk en Martin Lukje gefokte Sixpack werd door trainer Maik Esper, deze dag weer bijzonder succesvol, voorgereden. De vier jaar oude zoon van Diamond Way en Andromeda Goal won in 1.16,7 over 2000 meter.

In de montédraverij was een ander door Esper getrainde draver succesvol. Aflame Dragon werd door Joana Klein in een rappe 1.16,9 naar de victorie gestuurd. De zoon van Nevele Cero O is nog altijd eigendom van fokker Tjalco de Witte, die meerdere paarden bij Esper in training heeft staan.

De derde Nederlandse draver die zegevierde was Emma F Boko. De merrie – een dochter van Pocono Boko – snelde in handen van Thorsten Tietz naar de bloemen. De winnende tijd was 1.18,6 over 2000 meter. De F in de naam geeft aan dat de Crazed-dochter een gezamenlijk fokproduct is van Flevofarm en Boko Stables.

 

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: