Home | Buitenland | Snelle tijd Europoort Pride

Snelle tijd Europoort Pride

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Snelle tijd Europoort Pride

HAMBURG – Ook in Hamburg ging het blikveld vooral uit naar de driejarigen die het dadelijk in de Duitse of Nederlandse Derby (of andere jaargangskoersen) moeten doen. Op de baan van Bahrenfeld gaf daarbij vooral Kurt Roeges zijn visitekaartje af met dank aan Europoort Pride.

De ruin van Imke de Jong was in 1.15,6 oppermachtig – en dat over 2200 meter – en dat geeft aan dat de zoon van Ufo Kievitshof en Promise Groenhof tot de top van zijn jaargang behoort.

Aan de andere kant was er ook de teleurstelling en wel in kamp Langeweg over het optreden van Hoogerland, die in Gelsenkirchen nog zoveel indruk maakte. Tot de laatste bocht kon de Virgill Boko-zoon weerwerk bieden aan Balastero As met Roland Hülskath, maar uiteindelijk moest hij toch veel toegeven: 1.17,4 om 1.18,0. Het was voor Hülskath zijn eerste winst in Hamburg sinds zijn rentree na blessureleed. “Maar tegen een Hoogerland in de vorm zoals de laatste keer hadden we geen kans gehad.”

Met Pippa Barosso lukte het Langeweg wel om te winnen, maar ook dit keer was het verschil minimaal. De Schagerbrugger had al zijn rijderskwaliteiten nodig om de merrie op de been te houden op een manier die goedkeuring van het comité kon wegdragen. De winnende 1.16,3 was net voldoende om Jill Cortina (Robbin Bot) met halslengte voor te blijven.

Jeffrey Mieras blijft winnen op Duitse bodem en dat leverde Brenda Charisma haar zesde seizoenzege op. De winnende tijd van 1.15,4 was lichtjaren sneller dan die van de concurrentie, al is de benaming 'concurrentie' wat bezijden de waarheid. Van tegenstand was namelijk geen sprake.

Michael Nimczyk scoorde twee maal en één zege kwam tot stand met de door Frank Bins gefokte DJ Greenwood. De zoon van Egon Lavec zette een tijd van 1.18,6 neer.

De honderdste zege van Christian Schulz had weliswaar geen Nederlands element, maar was wel opvallend. Bij de eerste startpoging raakte Glory Lane rijderloos en bij de tweede poging gebeurde dat ook nog eens met Empire TI. Achter de winnende combinatie werd Hilda Hofstra tweede achter Cebera KK.

 

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: