Home | Buitenland | Op naar de Duitse Derby

Op naar de Duitse Derby

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Op naar de Duitse Derby

BERLIJN – Expo Express heeft op de baan van Mariendorf in Berlijn de hoog aangeschreven Büddenbrock Rennen op zijn naam geschreven. De zoon van Expo Bi en Pine Spirit klopte in 1.14,3 favoriete Stacelita, die zich als enige merrie tussen het mannengeweld had gewaagd.

Expo Express werd de opvolger van Tiger Woods As, die vorig jaar voor een fraaie dubbelslag zorgde door ook de Derby te winnen. Dat is overigens eerder uitzondering dan regel in deze koers waarin Heinz Wewering op eenzame hoogte staat. Hij won de Büddenbrock Rennen liefst elf maal. De eerste keer was in 1983 met Ifram.

Voor Expo Express was het zijn derde winst op rij op Duitse bodem, waarbij ook een zege in de Abdell Toddington Rennen medio mei. Tussen die zeges door maakte hij ook nog een uitstapje naar het Noorse Bjerke, waar hij met een vierde plaats zijn record reeds naar 1.12,7 bracht.

Ook in de merrieversie ging de zege naar Nederland. Met Robin Bakker was het Star Potential die haar favorietenstatus – ze vertrok aan 1,50 – waarmaakte. Ze lijkt daarmee dit jaar de voornaamste troefkaart voor Paul Hagoort op jacht naar een nieuwe Duitse Derbywinst, al zal dat vermoedelijk in de merrieversie zijn.

De meeting in Berlijn werd geopend met een success voor Tjalco de Witte en diens Dragon Trotters. In een montédraverij ging de zege naar Aflame Dragon die door Joana Klein in 1.15,5 naar de winst werd gereden.

Recente winnaars Büddenbrock Rennen:

2014    Expo Express (Expo Bi) met Arnold Mollema

2013    Tiger Woods As (Quick Wood) met Robin Bakker

2012    Global Challenger (Pablo As) met Michael Schmid

2011    Halali (Love You) met Heinz Wewering

2010    Unikum (Allison Hollow) met Heinz Wewering

2009    Marc Burgerheide (Divinator) met Ruud Pools

2008    Ini Lou (Love You) met Heinz Wewering

2007    Titus B (In Love With You) met Helmut Biendl

2006    Armstrong As (Diamond Way) met Gerhard Biendl

2005    Primavera (SJ's Photo) met Heinz Wewering

2004    Orso November (General November) met Heinz Wewering

2003    Nelson November (Coktail Jet) met Michael Schmid

2002    Jillis Joker (Toss Out) met Helmut Biendl

2001    Oscar Schindler SL (Bosphorus) met Heinz Wewering

2000    Here Comes Joey (Supergill) met Jochen Haide

 

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: