Home | Buitenland | Alibabba J blijft maar winnen

Alibabba J blijft maar winnen

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Alibabba J blijft maar winnen

HALMSTAD – Op de baan van het Zweedse Halmstad was er zaterdag wederom montéwinst voor Alibabba J, die zijn laatste koers in Nederlandse handen nog won met Ronald de Beer. De ruin boekte die zege medio 2012 op de baan van Dinslaken.

Inmiddels koerst de door Geertje Janssen-De Jong gefokte ruin alweer enige tijd in Zweden en dat leverde nu zijn tiende winst in dat land op. Dat gebeurde in een tijd van 1.12,7 over de mijl en nog nooit eerder was hij sneller dan nu.

De zoon van Paparazzy en Goldwell behaalde zijn overwinning wederom in een montédraverij, een discipline waarin hij bijzonder succesvol is. Het leverde de door mede-eigenaresse Asa Svensson getrainde en gereden draver dit keer ruim vier mille aan prijzengeld op. Zijn laatste negen overwinningen boekte Alibabba J in montédraverijen. De ruin is een kleinzoon van de bekende merrie Zanja, met wie Luut Dooper destijds zoveel successen behaalde.

Voor Chivas Boko mocht met Torbjörn Jansson de vierde winst van zijn loopbaan worden genoteerd. De sinds enkele maanden door Robert Bergh getrainde hengst ging rond in 1.15,2 over 3140 meter.

Chivas Boko is een vijf jaar oude zoon van Credit Winner en Vision Boko. Die van origine Amerikaanse merrie leverde eerder met Beverly Boko ook al een merrie af die op Zweedse bodem succesvol was.

 

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: