Home | Buitenland | Nederlandse zeges in Tsjechië

Nederlandse zeges in Tsjechië

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Nederlandse zeges in Tsjechië

VELKA CHUCHLE – Opnieuw was er succes voor Alle Loman in Tjechië, waar hij zaterdag met Euforia een koers wist te winnen in 1.20,7 en dat betekende voor de dochter van Muscles Yankee en Us Wowie een nieuwe recordtijd. Het was de eerste winst in de loopbaan van de driejarige merrie.

Op papier was Euforia destijds het duurste jaarling van de Unitrot-veiling. Bij 23.500 euro viel de hamer en was de dochter van Muscles Yankee uit Us Wowie op papier ‘verkocht’, maar ze bleef daarmee wel gewoon eigendom van fokker Glas die regelmatig succesvolle paarden naar Tsjechië ziet gaan.

Ook voor Everlasting Boko mocht de eerste winst in zijn loopbaan worden bijgeschreven. De zoon van Virgill Boko en Tilly Boko zette over 1670 meter een winnende tijd neer van 1.22,6, hetgeen eveneens een nieuwe besttijd was. Ze deed dat in handen van amateurrijder Josef Hovorka.

De derde winnaar van Nederlandse bodem was de Yzeren Hein-dochter B Vijfendertig. Die noteerde met Ivan Coufal als rijder een winnende 1.16,9 over 1670 meter. Ze werd door de Vrienden van Wolvega gefokt uit de prima merrie Laetitianora. B Vijfendertig zagen we in het begin van haar loopbaan nog in actie in Wolvega. Het was haar eerste zege na anderhalf jaar. Bij haar vorige succes werd ze nog getraind door Alle Loman.

 

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: