Home | Buitenland | Absolut Newport naar Finse zege

Absolut Newport naar Finse zege

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Absolut Newport naar Finse zege

LAHTI – In het Finse Lahti kon een mooi succes worden ingevuld op de palmares van rijder Jesse ter Borgh. Onze landgenoot was de snelste met Absolut Newport, die een snelle 1.12,3 noteerde over een afstand van 2140 meter. Die winst was voor de veelwinnares – zes van haar negen starts dit jaar – goed voor een eerste prijs van vijf mille.

Op Solvalla won de door Peter ter Borgh gefokte merrie eerder al de Sandas Lopp, een merriekoers met een eerste prijs van meer dan 11.000 euro. Ze won verder ook topnummers als de de Hästägarkannan, de Golden Weddings Lopp en de V75 Mästaren. Absolut Newport wisselt haar optredens af tussen Finland en Zweden en is inmiddels ruimschoots tonwinnares.

De eerste successen behaalde de merrie, toen ook regelmatig met Jesse ter Borgh als rijder, vooral in Duitsland. Absolut Newport is een dochter van SJ's Photo en Giant Emotion.

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: