Home | Buitenland | Successen op Belgische bodem

Successen op Belgische bodem

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Banditsummerland (Archieffoto © www.mbfotos.nl) Banditsummerland (Archieffoto © www.mbfotos.nl)

WAREGEM – Op de baan van Waregem in België kon een zege genoteerd worden van Banditsummerland, die met rijder Piet van de Voorde de sterkste was in 1.19,1 over 2350 meter. Voor de merrie betekende dat de tweede winst op rij.

Haar vorige zege behaalde ze onlangs met de Spaanse Antonia Vaquer Staschel. Dit keer had de dochter van Extra Dry voldoende aan een tijd van 1.19,1 over 2350 meter. Ze is al sinds eind 2011 actief in België, al zagen we haar ook al weer eens in Wolvega aan de start verschijnen. De door Bram Kooy uit Barendrecht gefokte merrie slaagde er destijds niet in de Merrie Derby te bereiken.

Voor fokker Stijn Buyl konden ook weer twee overwinningen worden bijgeschreven. Eerst was er de winst van Foxy Vrijthout met Marc de Soete in 1.19,6 over 2350 meter en vervolgens droeg ook Fearless Vrijthout over dezelfde afstand in 1.16,7 bij aan de successen van Buyl. Met name laatstgenoemde hengst is in topvorm en won met Rik Depuydt nu vier keer op rij.

 

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: