Home | Buitenland | Robbin Bot boekt drie zeges

Robbin Bot boekt drie zeges

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Barack Flevo (Archieffoto © www.traberfoto-sx.de) Barack Flevo (Archieffoto © www.traberfoto-sx.de)

DINSLAKEN – In Dinslaken ging maandag het hoofdnummer naar Barack Flevo, die vanwege annulering van zijn koers in Alkmaar door Bas Crébas richting de Duitse baan was gedirigeerd. In handen van amateurrijder Jörg Hafer sloeg de gedoodverfde favoriet in de slotronde toe.

De combinatie zette in 1.17,8 de snelste tijd van de dag neer, waarbij Vulcano ZR (Leonie Kalis) als tweede aankomende voor een compleet Nederlands duo zorgde.

De openingskoers ging naar Tom Kooyman, die Eivissa Pomponne naar de winst stuurde. De driejarige deed dat op imponerende wijze in de beginnersklasse en zag de achtervolgers bijkans op lichtjaren afstand volgen. En dat terwijl de merrie aan 1.19,9 voldoende had. De dochter van Open the Sky was daarmee in kilometertijd zo’n twee seconden rapper dan de concurrentie.

Een tweede winst zat er voor Kooyman lange tijd ook nog in, maar met de ver terugvallende Contess ter Sype moest hij zich in de slotfase gewonnen geven tegen Pictureoflight met Robbin Bot. Die was in 1.20,3 ruim de snelste voor Coco Newport met Roland Hülskath.

Voor Bot was het een topdag, want ook met Bacardi M was hij de rapste. De ruin zette een winnende tijd neer van 1.20,3.

Zijn trio maakte de zoon van Hans Bot vol met Brisco BR, hetgeen zijn tweede winnende gastritje van de dag was. Voor Ursula August schreef hij met Brisco BR – de initialen zijn van fokker Bernhard Rosengarten – een koers met bandenstart op zijn naam. Gezien de startwijze was 1.17,7 een fraaie tijd voor de Ganymede-nazaat.

Brunzo Lanzarote was met Erik van den Bergh de snelste in de eerste amateurkoers van de dag. De Zerberus-ruin van Marcel Teeuwisse was in 1.19,1 de rapste, waarbij de door Rob van Toor getrainde draver onder meer Love is in the Air (Cees Kramer) voorbleef.

Van den Bergh was niet de enige Nederlandse amateur die wist te winnen. Met Andrea Starlake was Noord-Hollander Jaap Terstal oppermachtig. De tegenwoordig door Rick Wester getrainde merrie was in 1.19,6 een maatje te groot – om maar eens een sportcliché van stal te halen – voor Bettini Frisia (van Bianca Ederveen) en Castleton VS met Leonie Kalis.

Trainer Didier Kokkes zag zijn Lady Zadora winnen. De merrie klopte in 1.17,9 met Tim Schwarma onder meer de als tweede aankomende Victory Dream JB met Tom Kooyman.

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: