Home | Buitenland | Hollands succes in Finland

Hollands succes in Finland

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Combat Boko Combat Boko

HELSINKI – Op de baan van Vermo nabij Helsinki trokken woensdag twee Nederlandse dravers de aandacht. Er was winst voor Armstrong Transs R en Combat Boko, paarden die al eerder hun visitekaartje afgaven in Finland.

De voorheen eigendom van de Helmondse familie Gerrits zijnde Combat Boko scoorde de derde zege in zijn loopbaan. Hij deed dat in zijn inmiddels zevende Finse optreden, waarbij hij met vaste stuurman Kari Venäläinen won in 1.14,6 over 1609 meter. Die winst was goed voor een eerste prijs van 2200 euro.

Voor zijn komst naar Finland was hij actief in Zweden onder de hoede van Timo Nurmos, die hem voor zijn toenmalige Nederlandse eigenaren nog naar winst gereden zag worden door Björn Goop. Eerder stond hij in training bij Stig H Johansson. Zijn recordtijd is 1.13,7 en zijn winsom iets meer dan dertien mille.

Amper een week na zijn laatste succes kon een nieuwe overwinning worden bijgeschreven op de palmares van Armstrong Transs R. De zoon van Varenne werd dit keer door Hannu Torvinen in 1.14,8 over 2100 meter naar de winst gereden. In dit veld werd Buck Boko vierde.

De door Klaas Redder uit Staphorst gefokte winnende draver behaalde zijn tweede winst van 2014. Vorig jaar was hij goed voor liefst tien overwinningen. Met zijn eerste prijs van 2500 euro is hij minder dan 3000 euro verwijderd van de barrière van een ton aan prijzengeld. Zijn moeder In Love November kennen we ook als de moeder van de goede Orso November.

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: