Home | Buitenland | Zeges Next Photo Diamant en Chica

Zeges Next Photo Diamant en Chica

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Zeges Next Photo Diamant en Chica

KLOSTERSKOGEN – In het Noorse Klosterskogen waren maandag twee ook in Nederland bekende paarden succesvol. De al langer in Noorwegen actieve Next Photo Diamant en Chica scoorden een zege.

Next Photo Diamant won met Vidar Hop in 1.17,8 over 2100 meter. Het was de vierde winst in zijn laatste zes optredens. Hij klopte onder meer de van zijn koersen bij Aad Pools bekende Nettare Sas, die tweede werd.

De winnende draver is inmiddels alweer ruim een jaar actief in Noorwegen, waar hij destijds zijn eerste optreden meteen in winst omzette. De zoon van SJ’s Photo en Millicent kwam in zijn loopbaan één keer tot een zege op Nederlandse bodem, toen hij met Rob de Vlieger Conway Fortuna klopte op de baan van Duindigt. Hij werd toen voor zijn Duitse fokker en eigenaar Max Schwarz ook getraind in Zwaanshoek.

Ook was er maandag de eerste winst op Noorse bodem in de loopbaan van Chica, een voormalige draver van de familie Gerrits die ook al succesvol was in Zweden. De driejarige dochter van Ufo Kievitshof en de Zweedse merrie Saga Boko, werd door Tom Erik Solberg in 1.14,6 over 2100 meter naar de zege gereden. De merrie heeft inmiddels een knap record van 1.12,3.

Ze opende destijds als tweejarige haar loopbaan in Duitsland met twee zeges in handen van Reinier Feelders. Ze werd met Wim van der Mespel nog zesde in de door Cornelia Unia gewonnen Merrie Derby. Haar laatste optreden in ons land was in de Fokkers Trofee Merries, waarin ze ongeplaatst eindigde.

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: