Home | Buitenland | Univers de Pan wint snelheidscriterium

Univers de Pan wint snelheidscriterium

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Univers de Pan wint snelheidscriterium

CAGNES-SUR-MER – Het Grand Criterium de Vitesse op Cagnes-sur-Mer is dit jaar gewonnen door Univers de Pan. De zoon van Kenya du Pont won met een overtuigende voorsprong deze met twee ton gedoteerde koers.

 

Trainer en rijder Philippe Daugeard stuurde de favoriet snel naar de kop en was al in de beginfase verlost van de foutieve Triode de Fellière. Vervolgens kende de combinatie nauwelijks nog problemen. De winnende tijd was 1.10,0 en dat betekende één van de snelste edities uit de historie. Alleen Varenne (1.09,6 in 2002) en tweevoudig winnaar Kesaco Phedo (1.09,9 in 2004) waren ooit snellere winnaars.

Tweede werd de Italiaanse Pascia'Lest met Andrea Guzzinati, terwijl Vanika du Ruel en Nesta Effe vervolgens over de meet kwamen. Univers de Pan – die zijn zeventiende overwinning scoorde – verdiende inmiddels ruim één miljoen euro. Gedurende de voorbije winter werd de winnaar al tweede in de Prix de France, de Prix de la Marne en de Prix de Belgique. Daarnaast eindigde hij vijfde in de Prix de Selection.

In dit nummer werd de door Ron Kuiper getrainde Aisle Stand knap vierde in handen van Jos Verbeeck. Amaru Boko greep met een zevende plek het laatste plaatsgeld, terwijl Amour d’Occagnes geen rol speelde.

Vorig jaar werd dit nummer gewonnen door Timoko. De geweldige Une de Mai won deze mijlskoers liefst vijf maal, één keer meer dan een andere grootheid, Ourasi.

 

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: