Home | Buitenland | Nederlands succes in Mons

Nederlands succes in Mons

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Bendt Ricardo (Archieffoto © www.mbfotos.nl) Bendt Ricardo (Archieffoto © www.mbfotos.nl)

MONS – Opnieuw hebben Nederlanders flink uitgehaald tijdens een PMU-meeting in het Belgische Mons. Na winst in de openingskoers van Michelle Kokkes met Bendt Ricardo, sloegen Ciske de Rat en Beau Jewel toe in de hoog gedoteerde draverijen van vrijdagavond .

Ciske de Rat begint een fenomeen te worden op de Belgische baan. Dit keer was de oud-Derbydeelnemer met trainer Bas Crébas de snelste in 1.15,6 over 2300 meter. Tweede werd Stefan Schoonhoven met Zizou AM.

Een lucratieve zege was er ook voor Beau Jewel. Die werd door Jules van de Putte in 1.17,2 over 2850 meter. De troef van eigenaar Jan Hayema wordt getraind door Marcel Hauber, die met de ruin voor de eerste maal actief was in België.

De meeting was ook al begonnen met Nederlands succes, doordat Michelle Kokkes naar de winst reed met Bendt Ricardo. De montécrack van eigenaar Dubbeldam was de snelste in 1.17,8 over 2300 meter. Het was de eerste winst op Belgische bodem voor de zoon van Santana Boko en Roos Ricardo.

 

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: