Home | Buitenland | Castor Boko deklasseert tegenstand: 1.12,1

Castor Boko deklasseert tegenstand: 1.12,1

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Castor Boko deklasseert tegenstand: 1.12,1

STOCKHOLM - Op de baan van Solvalla behaalde Castor Boko alweer zijn tweede zege van het amper begonnen nieuwe jaar. Net als op Nieuwjaarsdag werd de hengst door Jorma Kontio naar de overwinning gereden. En opnieuw mocht hij een eerste prijs van zo'n 5000 euro bijschrijven plus een tijd die zijn record tot op ééntiende benaderde: 1.12,1.

De draver, nog altijd eigendom van Boko Stables, was met afstand de rapste in een koers over 1640 meter. Castor Boko werkte tot dusverre in zijn gehele loopbaan zeventien koersen af en dat resulteerde inmiddels in acht  zeges, waarvan de eerste zes behaald werden in 2013. Vorig jaar augustus won hij op Solvalla reeds een koers in 1.12,0, hetgeen nog altijd zijn record is.

Castor Boko is een zoon van Dream Vacation en Early Southwind (winnares van de Zweedse Merrie Derby) en is door fokker John Bootsman Fins geregistreerd, maar door de Zaanse tak van Boko Stables gefokt. De door Timo Nurmos getrainde draver is op weg naar de winsomgrens van veertig mille.

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: