Home | Buitenland | Kooyman op stoom in Dinslaken

Kooyman op stoom in Dinslaken

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Cancan Rhythm (Archieffoto © www.mbfotos.nl) Cancan Rhythm (Archieffoto © www.mbfotos.nl)

DINSLAKEN - Op de baan van Dinslaken staat dit jaar geen maat op de prestaties van Cancan Rhythm. Al haar starts aan de Bärenkamp werden tot dusverre in zeges omgezet en ook maandag was dat niet anders. Rijder Bas Crébas stelde al in de tweede bocht orde op zaken. Daarmee is het baankampioenschap voor de veelwinnares van de families Iwema en Terpstra bijna niet meer te ontgaan. Cancan Rhythm staat op negen zeges, Bwino EMC volgt met twee overwinningen minder.

Voor Crébas was het zijn enige zege van de avond, hoewel hij er met paarden als Dex Newport en Paris Bi nog wel dichtbij was.

De optelsom viel voor Tom Kooyman hoger uit, want de oud-Alkmaarder won twee koersen. Geheel in zijn stijl - direct de aanval zoekende - reed hij Don Kievitshof naar zijn eerste overwinning. De zoon van Juliano Star en Opala Kievitshof noteerde een winnende tijd van 1.19,4 over 2100 meter.

In het nummer voor de grootverdieners was het opnieuw raak voor Kooyman, die met Bronco Boko naar de bloemen reed. De ruin van Piet Groot koerste in 1.17,4 naar de winst en dat was tevens de snelste tijd van de dag. De ereplaatsen waren voor Yashin Hallinck en Zwaan's Dean. Dat de spoeling dun is voor Duitse paarden met wat meer winsom blijkt uit de acht starters. De enige drie deelnemers die niet door een Nederlander worden getraind, Vondel Park, Winner Houberg en Zanzibar, kennen immers wel een Nederlandse fokker.

Zoonvanniky was met Anke Börnig de sterkste in een niet te raden kwartetkoers met bandenstart. De ruin klokte 1.18,1 over 2125 meter. In een andere amateurkoers was Anthony Boko met de Belg Johan Neels de sterkste. In 1.19,0 werd de door Arnold Mollema getrainde Chelsea Norg afgetroefd. Ook de derde amateurkoers kende met de door Reinier Feelders getrainde Floria Way een Nederlandse inbreng. De merrie werd door Silvia Raspe naar de winst gestuurd.

Crazy Lover reed naar de bloemen in handen van Robbin Bot, een nieuw succes voor de in puike vorm verkerende stal van Hans Bot. De Ufo Kievitshof-ruin was in 1.18,0 niet te beschieten voor de concurrentie.

De slotkoers ging naar Sultan Way met Simon Woudstra. De inmiddels acht jaar oude ruin zette een winnende tijd neer van 1.19,8 over 2100 meter.

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: