Home | Buitenland | Finale GNT naar Treskool du Caux

Finale GNT naar Treskool du Caux

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Finale GNT naar Treskool du Caux

VINCENNES - De 'finale' van de Grand National du Trot is een prooi geworden voor Treskool du Caux. In deze Cloture du Grand National du Trot was de winnaar in handen van Franck Nivard oppermachtig. De winst kwam tot stand na een vooral tactisch sterk gereden koers, waarin Septuor voortdurend ingesloten werd gehouden en uiteindelijk achter Ton Reve de Cahot beslag legde op een derde plaats.

Treskool du Caux zette in deze ook als de Prix Maurice de Folleville door het leven gaande koers een winnende tijd neer van 1.14,3 over 2850 meter en mocht daarmee 67.500 euro bijschrijven op zijn uitdijende palmares. Met slechts negen starters was deze eindstrijd van de GNT de kwantitatief minst bezette in de historie. Mogelijk was de aanwezigheid van Treskool du Caux daar juist debet aan. De zoon van Kool du Caux was in 2011 al winnaar van de Prix Octave Douesnel en de Prix d'Orthez en won vorig jaar de Prix de Croix.

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: